Hoppning på banan och dressyr med sällskap

Datum ~ 2010-10-07 | Tid ~ 00:04:45
Kommentarer (0) | Allmänt
Ridpasset igår blev lite förändrat då jag blev avrådd från att hoppa på stallets ridbana. Under senate veckan är den tydligen använda till parkering / avställning av tunga fordon och rekomenderades därför inte att hoppa på.

Red ner till SURF för att hoppa lite, hade varken tid eller möjlighet att bygga upp en övning och förändra under tiden då jag inte hade det material jag förväntat mig tillgänglig. Improviserade och hoppade på ett lågt räcke i båda varven både på rakt spår och på ått-volt. Skilla var väldigt laddad och blåsten gjorde henne snäppet värre. Träningsvärk från helgens dressyr kändes av i uppvärmningen. Jobbade även med att länga och korta galoppen både före och efter hindret. Skilla kändes väldigt pigg och hade väldigt mycket energi och entusiasm över hoppningen vilket gjorde passet kort men intensivt. Energin fick flöda och hon är "avhoppad" inför nästa hoppass som förhoppningsiv är lite mer uppstyrt och genomtänkt.

Red ut tillsammans med Emelie och Johanna efter hästarna hade fått komma in för kvällen. Försökte följa Anns råd att rida med inspänning vilket var lättare sagt än gjort. Tåls att träna på, en bra galopp av fyra möjliga. Resterande var hoppiga och studsiga, vi skyller på vädret och hoppas att det lugnar ner sig något. Skilla kändes fin i traven och jobbade på med ett trevligt sug i handen. Blir att jobba vidare med dressyren i helgen varav en dag på banan. Fick till en riktigt bra skänkelvikning på hemvägen, tyvärr framkallade den lite väl mycket mjölksyra vilket ledde till ett mindre utbrott. Vi tränar vidare och till våren är vi starka och stadiga!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback