Höstens första hoppträning

Datum ~ 2010-10-27 | Tid ~ 09:50:52
Kommentarer (0) | Allmänt
Efter att instruerat fyra lektioner på ridskolan med blandade insatser och framgångar var det dags att hämta hästen och ladda om till hoppträning.

Skilla kändes spänd redan när jag ledde in henne i ridhuset vilket gör mig lite fundersam. En anläggning som hon ser mest av alla ridhus / anläggningar är mer stressande en ett ridhus som är fullt av människor / hinder och helt okänt. Red fram på en spänd häst men hittade ett OK lugn emellanåt och jobbade mig vidare mot det under hela uppvärminingen.

Träningen började med en bomseire på ena långsidan med tre bommar där hästarna skulle länga ut, samla ihop över tre kortare bommar för att sedan läga ut över det tre sista. Hittade ett OK flyt ut och in, men hittade ingen riktig kontkat och något gensvar över det korta tyglarna. Skilla blev lite stressad och spände till över bommarna där traven skulle vara samlad och kort. Mot slutet av denna övning slappnade hon av och kändes trevlig. Jag kom till en bättre ridning och slappnade av i axlarna och bröstryggen.

Därefter hoppade vi en ett mindre räcke på långsidan, la en volt för att komma på samma hinder igen, räta ut på en linje, hoppa en grind, volt och avsluta med grinden igen. Övningen gick ut på att runda hästarna runt innerskänkel men vara nogrann med att hästarna hoppade räcket / grinden rakt.

Skilla var väldigt spänd i högervarvet och kändes lite stel efter helgens tävlande. Vi jobbade vidare  och spänningarna spände av efter några språng i kroppen. Hon var väldigt taggad och början av denna övning gick ut på att få henne lung och vänta kvar. Min ridning var bristande till en början när Skilla blev spänd tappade jag fokus och blev passiv.

När övningen var riden i båda varv plockades volterna bort och vi jobbade med rytmen och flytet på linjen. 20m 5galoppsprång något tillbaka. Hittade rätt bra lugn in på linjen men fick plocka lite i mitten för att inte rida linjen på 4galoppsprång. Skilla lyssnade bra och vi fick några missförstånd men överlag var hon väldigt trevlig.

Sammanfattningsvis var detta en bra första hoppträning. Även om känslan inte var wow och vi var hundra synkade hela träningen så gav träningen mycket. Stärkande och mycket gymnastik för Skilla vilket passade perfekt efter helgens tävlingar. Stora skillnaden sen förra säsongen var att Skilla har börjat hitta en rund språngkurva och skjuter inte lika mycket över vilket är väldigt positivt. Många trevliga språng under träningen, så nu bygger vi vidare och stärker!

Dagens ridpass blir endast lätt jogg i skogen, vila under torsdagen och lätt jogg fredag. Denna vecka är det lågintensiv träning de dagar Skilla inte går träning för att under nästa vecka få en mindre vila.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback