Motivation och längtan

Datum ~ 2010-10-10 | Tid ~ 23:54:30
Kommentarer (4) | Allmänt
Helgen har varit hektisk och tillgången till internet väldigt begränsad. Red med Anna på banan en stund under fredagen för att jobba med dressyren och inspänningen som Ann tipsade om. Skilla kändes OK men rätt spänd och hög i formen samt stressad över Salles flåsande. Jobbade med skritten mycket och hon lossnade trevligt i galoppen mot slutet. Traven var hon stadig och bjöd trevlig till fina övergångar och några trevliga ökningar också. Ett kort pass som kändes bra och nyttigt.

Lördagen hade jag en hästfri dag från stallet. Tiden räckte inte riktigt till och Rebecka P fick rida Skilla ordentligt för första gången. Av vad jag fick veta så var hon nöjd och mamma Kicki var också nöjd efter ridpasset. Har stora planer för Skilla och Rebecka framöver som jag berättar om längre fram.

Åkte ut till stallet efter lunch  idag för att hoppträna för Hanna (efterlängtat och välbehövligt). Redan i uppvärmingen kändes Skilla väldigt trevlig och lung, jämn i båda sidorna och trevlig och sammarbetsvillig.

Jobbade med en markarbetsövning med mycket fokus på ytterhjälperna och att forma runt innerskänkel och behålla takten och tempot i traven (till en början). En rätt krånglig övning som handlar om mycket styrka och för hästen att sätta sig över bommarna. Red övningen i skritt med övergångar och fattningar. Skilla var lugn och hittade ett väldigt bra läge under stora delar av passet. Avbrotten och timingen får vi jobba vidare på för att hitta en bättre ridning och ett bättre sammarbete.

Efter framridningen var det dags att jobba vidare med hinder iblandade. Jobbade mycket med min följsamhet över hinder, inverkan innan och jobbet efter hinder. För Skillas del var det timing och att hitta rätt språngkurva som var det svåra. Balansen och det andra fungerade stundtals riktigt bra, mindre bra när ryttarmissarna kom.

Avslutade med ett riktigt trevligt språng och en trött häst och ryttare. Nöjd över dagens träning och längtar till nästa träning och möjligheten att jobba vidare. Nu gäller det att hitta en bra ridning tidigt och jobba från bra till bättre.

Tusen tack till underbara Hanna som hjälpte mig både på banan och i stallet!
Kommentarer
Postat av: Camilla

Roligt att träningen gick så bra :D

2010-10-11 @ 13:17:53
URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Hoppbloggen

Camilla; Träningen var verkligen efterlängtad! Att rida för Hanna har jag saknat hela sommaren så att rida för henne igen var riktigt skönt.

2010-10-12 @ 21:09:18
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Camilla

Skönt när man har hittat en tränare som man passar så bra ihop med :)

2010-10-12 @ 21:14:59
URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Hoppbloggen

Camilla; Ja det är verkligen viktigt att hitta en tränare som man fungerar med. Hanna är hård och jag vill ha någon som pressar mig till max för att bli så bra jag bara kan. Hård och när beröm kommer är den välförtjänt. Har ridit allt för många år för tränare som bara säger "bra".

2010-10-12 @ 21:27:13
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback