Lösgörande och samlande

Datum ~ 2010-09-02 | Tid ~ 21:42:52
Kommentarer (0) | Allmänt
Gårdagens pass blev tillsammans med Johanna på banan. Jobbade Skilla i skritt en längre stund och hon kändes OK men något spänd för dagen. Skötte sig helt okej och i traven var det samma sak, spänd men gjorde sitt bästa för att vara till lags. Kände fortfarande av hennes ovilja att ta mina skänklar runt magen, men jobbade vidare med andra saker som gick OK. Galopparbetet för dagen var fokus på att hålla henne i galopp och hitta ett något lugnare tempo. Väldigt ofokuserad och hittade ingen takt och bytte, hoppade och studsade mer än mycket. Red vidare och fokuserade på tempot istället för takten eller vilken galopp hon hade. Min energi behövdes på en plats och något enkelt därför var det andra inte viktigt. Mot slutet slappnade hon av och galopperade ett helt varv på volten något lugnare och lite avslappnad. Där nöjde jag mig med passet.

Dagens pass blev en uteritt tillsammans med Johanna och Anna i det fina vädret!
Jobbade hästarna i alla gångarter och passade på att ta hjälp av gramanen för att jobba Skilla i en något lägre form och hjälpa henne att fokusera. Hon kändes rätt trevlig, satt fast något i högersidan men lossnade efter en stunds lösgörande. Galoppen var ren idag och takten mycket bättre, hade Salentine som bromskloss och passade på att träna på att korta galoppen och jobba med lite samlig. Varvade en kort galopp med att lägga ner henne i traven för att sedan jobba vidare, intensivt men korta stunder för att stärka henne utan att göra det för svårt.

Efter ridpasset blev det lite streching och massage som jag ska fortsätta med under hösten för att underlätta arbetet från ryggen och släppa på onödiga spänningar. Blev mycket inspirerad av veterinären som höll föreläsningarna på Falsterbo.

Imorgon blir det ett pass på banan, ska försöka hoppa lite och jobba med låga hinder och mycket gymnastiserande. Under nästa vecka blir det en träning och sen ska tränaren sitta upp och hoppa henne någongång innan tävlingen för att framöver eventuellt träna Skilla. Känns roligt och ser fram emot sen säsongens tävlingar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback