Härlig känsla

Datum ~ 2011-04-26 | Tid ~ 23:46:12
Kommentarer (2) | Hoppning

Årets första hoppträning utomhus är genomförd!

Skilla skötte sig helt perfekt och ridningen var verkligen efterlängtad. Hon var mjuk och fin och väldigt arbetsvillig, roligt att rida när damen är på sådant underbart humör.

Styrketräning på schemat då det endast blev jag och Carro som tränade. Båda våra hästar behöver träna på att korta galoppen och att hoppa på styrka vilket dagens träning var utformad för.

Vi började att hoppa en linje med 5 räcken med ett galoppsprång emellan. Vi travade in och jobbade med att hålla samma galopp. Avstånden var korta så hästarna skulle sätta sig och komma tillbaka emellan med ryttarhjälp och egen tankeverksamhet. Skilla fattade ganska fort och skötte sig riktigt bra. När hindren plockades upp i höjd blev det lite svårare men när piloten tänkte till gick även detta väldigt bra. Detta hoppade vi åt båda hållen med inridning i trav.

Nästa övning var två räcken på en båge, här gällde det att hitta bågen och bli klar mot andra räcket. Skilla hoppade otroligt bra in första gången! Därefter fick vi några sämre språng, för att sedan få nåra bättre igen.

Efter dessa två räcken på böjt spår las en oxer till, lång anridning. Skilla taxerade in otroligt bra första gången och vi fick ett riktigt bra språng igen. Vilken underbar känsla!

Allt lades sedan ihop till en mindre bana där vi började med linjen som nu var omstrukturerad till oxer in, tre galoppsprång räcke, tre galoppsprång oxer ut. Banan började med denna linje för att sedan hoppa oxern snett igenom och avslutningsvis hoppade vi räcke, båge, räcke.

Skilla kändes väldigt ridbar och trevlig under träningen, härifrån känns framtiden väldigt ljus. Vi är på gång och snart tar vi er med storm! Blev otroligt motiverad för helgens träning för Nizar. Blir spännande att se om han ser vad som hänt sedan sist. Börjar få till en riktigt bra ryttarkänsla också!

Hör och häpna, fick ett mail från GP och att produkterna är skickade och går att hämta ut om 3-4 dagar på angivet ombud. WOHOO

 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jaa Sugar hade ett helt annat steg då ! Svanskappan som förstörde allt då hon bara kröp ihop. Men alla sadlar bara ramla fram på halsen så blev som de blev :P

2011-04-27 @ 18:40:08
URL: http://ohjustlikesugar.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sandra; Ja helt klart! Men nog ska det gå hitta en sadel som inte åker fram på halsen så ni slipper svanskappan!. Om inte annat en dressyrsadel som du kan rida i jämt förutom när du hoppar. För steget finns, och då måste du nu när du ska ha kvar henne satsa på att få fram det när hon ska tävlas som storhäst.

2011-04-27 @ 21:39:32
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback