Korrekt eftergift

Datum ~ 2011-04-07 | Tid ~ 23:13:41
Kommentarer (4) | Allmänt

Fick ett efterlängtat samtal under morgonen där min underbara mamma erbjöd sig att finnas till hands och hålla mig sällskap under dagen.

 

Mamma hjälpte mig med stallsysslorna och mockning i hagen medan jag pysslade med Skilla. Åkte ut till anläggningen innan 13 för att dressyrträna för Erica. Jobbade med att hitta yttersidan på en övning som fick namnet "gemet". Rakriktning och voltarbete med fokus på innerbak och att sätta hästarna.

 

Lamporna höll oss på rätt plats och det var nyttigt att utgå efter något som inte finns på marken.

Jag och Skilla jobbade mycket med  att hitta korrekta eftergifter. Att hålla kvar förhållningen tills Skilla lättar av, och därefter belöna med eftergift. Att känna hur en korrekt eftergift ska kännas från hästen till ryttaren var väldigt nyttigt. Skilla kändes väldigt trevlig och var i precis rätt läge där jag trivs att rida henne. Kompakt utan att bli kort och hela tiden hos mig, precis som jag trivs att rida henne. Något fram hade jag kunnat rida henne mot slutet.

 

Riktigt trevlig i formen, stadig och välbalanserad, jag fick tid och plats att fokusera på min sits och hållning och vi samspelade väldigt bra.

 

Avslutade passet med en otroligt trevlig högergalopp där hon släppte alla spänningar. Rund och fin, samlad och väntande efter några sekunders oklarheter. Härlig känsla och härifrån känns framtiden väldigt väldig ljus, svävade som på moln.

 

Otroligt tacksam över den hjälp jag får och att jag hittat två tränare som fungerar väldigt bra för mig och Skilla. Hädanefter kommer jag att veckoträna för Mia och de tillfällen vi inte kan synka rider jag för Erica om möjlighet finns. Härmed säger jag alltså upp platsen för Ann då vi inte alls tänker lika för tillfället och strävar mot olika mål. Återgår kanske till henne vid ett senare tillfälle om det känns rätt och givande.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Du måste ju ändå rida "klart" för Ann den helg som hon är inbokad, om du inte kan sälja passen. Man binder ju upp sig terminsvis. Så du vet!

2011-04-08 @ 22:23:32
URL: http://salentein.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Anna; Jag har pratat med Rebecka och om det är någon som vill ha den "fasta platsen" för sista omgången är det fritt fram. Måste och måste, det är ingen som kan tvinga mig att rida sista omgången. I värsta fall får jag fixa reserv (detta gäller endast två pass). Men jag ville meddela i tid att jag inte vill ha kvar platsen.



Är väl påläst så du behöver inte upplysa mig :)

2011-04-09 @ 13:17:34
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Anna

Sorry då, ville bara säga det ifall du inte visste. Självklart kan ingen tvinga dig rida, men kan du inte sälja dom måste du ju betala hur som helst.

2011-04-09 @ 19:51:48
URL: http://salentein.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Anna; Ingenfara! Jo jag visste, men förstår vad du menar, får jag inte bort passen kommer jag nog rida ändå (hellre rida en halvbra träning för pengarna än att inte rida alls men ändå betala..!)

2011-04-10 @ 18:31:38
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback