Årets första ridturer

Datum ~ 2011-01-02 | Tid ~ 19:04:47
Kommentarer (0) | Allmänt
Igår red jag ut tillsammans med Johanna och Emma. Trevligt sällskap och vi var ett tappert gäng som trotsade mörkret och vinterkylan. Alla tre hade motionering av häst på schemat men att detta skedde i en och samma gångart var det ingen som ogillade.

Skrittjobbade Skilla under hela passet, försökte böja igenom i både hals och bål. Hitta rakriktning och försöka hitta tillbaka till där skänkeln får ligga längst Skillas sida, vilket inte alls uppskattas. Skilla skötte sig bra och fick några ryck men överlag var hon vädligt duktig.

Idag red jag ut tillsammans med Rebecka och Chaplin. En lite seriösa ridtur där jag även jobbade Skilla i trav. Hon kändes trevlig och hemåt hittade vi en trevlig form och ett jämt stöd i båda tyglarna.

När det passerade bilar så flyttade jag henne undan skänkeln och till min stora förvåning så fick jag till ordentliga skänkelvikningar med bra kliv baktill. wohoo!

På hemvägen blev Skilla lite irriterad över mina krav och protesterade, men lika snabbt hittade hon tillbaka till lugnet och fortsatte på rätt väg.

Lite tramp hann vi även med under turen, självklart var det inte meningen men Skilla bjöd in till detta och hann med 4 steg innan jag fick fram henne. Jag jobbar vidare med ett jämnt stöd och att våga använda sitsen.

Känns roligt att vara igång igen, och nu blir det att börja med ett träningschema att bocka av tills säsongen börjar av.

Hur lägger ni upp träningen som är kvar innan säsongen drar igång?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback