Resumé av 2010

Datum ~ 2011-01-16 | Tid ~ 07:08:00
Kommentarer (0) | Om Skilla
Här kommer sammanfattningen av 2010. Ett år fyllt av erfarenheter, med och motgångar men otroligt fina minnen. Med detta i bagaget ser vi fram emot 2011 och välkomnar det med öppna armar och ett öppet sinne.

Januari:
Januari började jag med att avlägga ett nyårslöfte om att uppdatera mer med bilder. Tyvärr måste jag erkänna att jag misslyckats med detta. Bitvis  har jag varit duktig, men allt för ofta har det inte fungerat. Hoppas att detta fungerar bättre under 2011 när uppkopplingen fungerar som den ska.

Skilla medverkade på sin första hoppträning i mitten av Januari. Träningen gick bättre än förväntat, hästen skötte sig bra. Ryttarmissarna var stora och jag betvivlade min kunskap att utbilda Skilla vid ett fåtal tillfällen.

I slutet av Januari tränade vi även dressyr för första gången för klubbens månadstränare Ann Hammarlund. Mycket trevliga kommentarer och lovord, men väldigt mycket jobb framför oss.

Februari:
Skilla är med på sin första sadelutprovning. Dressyrsadeln och hoppsadeln låg enligt sadelutprovar OK. Fick rekomendationer på sadlar att prova vid byte, men ingen panik ännu.

Under denna månad börjar jag ett mindre arbete under töm med Skilla. Med och motgångar men nyttigt att se henne i arbete utan ryttare.

Mars:
Ann Hammarlundträning där vi rider båda dagarna. Stor skillnad sen förra träningen, dag två var Skilla väldigt trevlig och Ann ser stora möjligheter för oss i framtiden.

Under mars månad gjordes en presentation av hästarna i stallet. Bild och kort information om alla hästar. Vår ridskola nomineras även till "årets ridskola".

En provträning för veckotränare gjordes även under denna månad. Tyvärr ledde det ingenstans, och sökandet fortsatte.

April:
Under april månad fortsätter vi att hoppträna regelbundet, equiterapeuten kommer ut och Skilla får extra omtanke.

Maj:
Under maj månad hände det mycket för mig och Skilla. Vi började hoppträna ute, plockade bort gramantygeln under träning och Ann kom upp för en otroligt lyckad träningshelg.

Men störst av allt så debuterade jag och Skilla på tävlingsbanorna! Med Umeå RF som första tävlingsplats tog vi oss i kragen och testade vingarna. Med strålande resultat och 4fel på debuten hade jag fått blodad tand.

En blåbärshoppning i Vännäs avslutade vi maj månad med. En felfri runda och en avsittning. Så kan det gå om man inte har balansen på plats. Skilla blev förvånad över att jag hamnade på backen och besviken över att tävlingen avslutades så fort. Nya tag inför nästa tävling!

Juni:
Under juni månad stötte vi på vårt första stora bakslag. Åkte ut till vindeln för att hopptävla och gick hem med en sådan stor besvikelse att jag var gråtfärdig. Vi blev utesluten från vår första tävling, tillsammans med halva startfältet. Underlaget på banan var hemskt och Skilla blev skrämd. Efter att ha analyserat sönder ritten var det endast underlaget som kunde förklara hennes uppförande.

Lärde känna en underbar B-ponny vid namn Oskar som jag fick rida under ett antal gånger under juni månad. En tanke om att debutera honom fanns om försäljningen inte blev av.

Juli:
Skilla får sin sommarvila under juli månad. Jag åker ner till falsterbo och får njuta av fina hästar, trevligt sällskap och otroligt mycket shopping. Åkte även förbi Helsingbors RK för ett kärt återseende med min favorittränare Tomas Hammar.

Provträning för Eva Jonsson skedde även under Juli månad. Efter första träningen var jag imponerad och fortsatt träning för henne skedde under hela sommaren.

Augusti:
Under Augusti månad kommer den första nollrundan för mig och Skilla. Tävlingsplats Umeå RF. Otroligt bra känsla och en riktigt bra runda. I Vännäs provar vi på att rida meeting vilket fungerade bra, Skilla fattar kloka beslut och blir säkrare i sin roll.

Under Augusti provar vi även att tävla dressyr för första gången. Väldigt duktig häst, bra känsla i skritt och trav delen, galoppen blev hoppig och studsig, men fina lovord och en bra upplevelse.

September:
Här dressyrtränar jag och Skilla för Petra Johansson under ett tillfälle. Vi åker även upp till Skellefteå över dagen för att starta två klasser. Skilla skötte sig bra med tanke på den långa resan, och tävlingsresultaten var godkända.

Vi dressyrtävlar även på hemmaplan. En hemsk framridning men OK resultat i båda klasserna. Härifrån ser vi ljust på framtiden och med lovord och fina kommentarer kämpar vi vidare.

Oktober:
Dressyrhelg för Ann som kom upp för att hålla träningar. Skilla var väldigt fin, andra passet jobbade vi henne även under töm med goda resultat.

Här debuterar jag och Skilla på Umeå RF 1m. Debuten var en enorm känsla, fina resultat och dag ej genomförd ritt pga avfallning. Skellefteå tävlingen med liknande resultat, en genomför ritt och en felfri på hinder som avslutning på säsongen.

Hoppträningarna för hösten drog igång med spänning.

November:
Skilla drabbas av lymfangit och får vila under en kortare period. Skilla klipps för första gången utan några svårigheter.

Provade att dressyträna för Anna B under denna månad. Skilla börjar här arbete bättre och hitta en bärighet bitvis i galoppen. Fortsatt jobb med sitsen, styrkan och accepterandet av förändring.

December:
December månad innehåller styrketräning och konditionsträning. Allt för kommande säsongs uppgifter. Avslutar säsongen med julklappshoppning på anläggningen. Två klasser med felfria rundor! 4fel pga fel väg, från min sida, men utan hinderfel. Skilla skötte sig bra och ställde upp trots att hon var trött. Efter julklappshoppningen får Skilla en välförtjänat vila till årsskiftet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback