Samspelet mellan hand och skänkel

Datum ~ 2011-01-10 | Tid ~ 00:32:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Som ansvarig för kvällsfodringen åkte jag ut till stallet kring 18.00. Utförde alla stallsysslor med rogivande musik i öronen. Insåg att det var länge sen jag var ensam i stallet och inte stressade. En skön känsla!

Johanna dök upp efter en stund och vi tog in lite hästar innan vi begav oss ut på en kortare ridtur. Efter att ha skrittat fram längst vägen jobbade vi hästarna lite på banan. Jobbade mycket med skritten och att samla henne korta stunder, behålla böjningen i bålen och centrera volter. Något som vi endast behärskar i skritt, men det värkar stärkande så någonstans måste man börja!

I traven kändes hon trevlig när jag hittade balansen och rätt tänk. Att sitta korrekt i lodrät sits i hoppsadel och samtidigt fokusera på handställningen och tygellängden var överväldigande. Bitvis omöjligt men jag utförde det till slut och Skilla var väldigt trevlig. Stadig i formen och mjuk och fin även i högersidan. Nästan så att hon kändes trevligare i höger varv än i vänser, vilket inte alls är vanligt.

Avslutade efter en stund arbete, struntade i galoppen helt då det kändes onödigt.

Imorgon blir det en längre tur längst vägarna med jobb i alla gångarter. En veckoplaner kommer även att publiceras för att ha en översikt vad som ska göras under veckan.

Sammanfattning av veckans planering var blandad. Mycket förändringar och omkastning. Ann träningen ställdes in, vilodagen förflyttades. Men överlag blev det utfört bra arbete och varierad ridning och miljö. Planeringen är inte ett måste att följa utan mer en vägledning. Med facit i hand kändes det som en bra vecka som kommer ge resultat lite längre fram.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback