Som på rosa moln

Datum ~ 2011-01-15 | Tid ~ 21:19:47
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet just efter lunch för att trotsa kylan och invänta Johannas svar.

Planen för idag var i läge ett - intervallträning och kondition. Visst finns det dåliga kläder, men det finns även dåliga väder. Tyvärr kändes det varken som något jag eller hästen ville göra idag, att träna kondition och intervaller i -28grader kändes helt klart inte lämpligt.

Ändrade planerna rätt snabbt, kopplade transporten och åkte ner till anläggningen för att motionera Skilla och träna lite inför kommande seriedressyr. Provade att rida utan graman idag, som en klok hopptränare sa till mig en gång "träna på det som kommer på provet". Så gramanden fick ligga och stigbyglarna plockas upp. En korrekt sits och utan hjälpmedel skulle detta pass ridas.

Skilla kändes väldigt trevlig, sammarbetsvillig och trevlig i formen. Flyttade bra för båda skänklarna och formade sig fint för innerskänkel. Det som tidigare känts motigt i högervarvet var som bortblåst. Något stelare i vänstersidan vilket jag ser som positivt. Högersidan har varit hennes svaga sida så länge, så att vänstersidan var något stelare ser jag som en förbättring och början på en jämnsidig häst!

I galoppen var Skilla som en dröm, rund och fin, väldigt rörlig och mjuk i sidorna. I högervarvet var hon som smör i handen och otroligt stadig och fin i formen. Något svårare i vänstervarvet men lossnade där väldigt fint.

Efter detta pass ökade motivationen lavinartat. Alla timmar av träning har verkligen gett resultat, härifrån fortsätter vi kämpa vidare mot kommande säsong. Jag har verkligen världens finaste häst och njuter av varje sekund!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback