Kärt återseende

Datum ~ 2011-07-06 | Tid ~ 22:26:35
Kommentarer (0) | Allmänt

Började morgonen kring 09:00 med dagen fullspäckad av äventyr. Åkte mot Helsingborg, och efter alla om och men tog vi oss fram till Helsingborgs fältrittklubb. Där mötte vi upp min gamla hopptränare Tomas Hammar. Hade efter helgens provridningar grov ridabstinens och Tomas skulle råda bot på denna. Vi blev dirigerade en häst var, Johanna fick det ärofyllda uppdraget att skritta den stora vita valacken Leif. Jag fick en liten herre på 175cm bäbis att motionera i alla gångarter. Vi fick instruktioner och även det trevliga sällskapet av Vickan och den fina bruna.

 

En trevlig valack med lite bekväm attityd och lite älgsyndorm fick jag allt känna på under passet men trevlig och säkert en underbar hopphäst. Efter ridpasset socialiserade vi lite och fick tips om en trevlig dressyrvalack uppe i Uppsalatrakten. Ett dressyrstall och en dressyrhäst i trakten fick vi även tips om som kan vara värt att kolla upp under vistelsen i Skåne.

 

Från HFRK åkte vi vidare mot Hylltofta stuteri där Johannas bästa kompis Jasmine bor och jobbar. En mycket fin gård och fina föl fick vi även bekanta oss med. En trevlig tjej som jag hört så mycket om tidigare! Tyvärr var detta ett varmblodsstall, tyvärr - hade varit perfekt om det varit ett dressyrstall eller varför inte ett hoppstall!

 

Därifrån begav vi oss tillbaka mot Staffanstorp och dagens provridning av en fux valack f.2000. Valacken har de senaste åren gått som hopphäst men har en uppväxt och en bakgrund som dressyrhäst på MSV nivå.

 

En vacker herre som var en fröjd för ögat att skåda. Visningen som ägaren gjorde visade hästens välvilja och godhet. Det syntes klart och tydligt att ägaren inte hade något dressyrintresse och visade endast gångarter och inget mera.

 

Johanna började sin tur i motvind, hästen var väldigt eftertänksam, funderade vad denna flicka kunde tänkas vilja. Konstgheter som form, böjning, ställning och liknande var nog länge sedan sist med tanke på reaktionen hästen visade. När Johanna och hästen talade samma språk gick allt mycket bra, hästen visade fina kvalitéer och mycket potential för framtiden. Trevliga gångarter och en mycket trevlig uppsyn och en god känsla. Byte av sadel skedde och Johanna fick även provhoppa valacken. Vilken lycka han utrstålade! Mycket trevlig teknik, bra scoop och en häst som verkligen älskar att hoppa. Stadig och gav Johanna en bra möjlighet att faktiskt hoppa ordentligt!

 

Efter en lyckad provridning begav vi oss hemmåt med en bra känsla. Kvällen spenderade vi ute vid strandpromenaden och i det underbara vädret för att sedan krypa upp i husvagnen och slötitta på en film. Planerna för onsdagen var Jennifers ritt på Falsterbo 11.00 för att sedan gå på mässan och även en strandvisit. Dessa planer fick vi kasta om olyckligt nog - fortsättning följer.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback