Pssst

Datum ~ 2011-07-15 | Tid ~ 08:02:00
Kommentarer (5) | Allmänt
Under hösten kommer jag ta på mig lite mer hästrelaterade uppdrag.
Återkommer om detta lite närmare när allt är klart.
Kommentarer
Postat av: Olivia Bryndahl

Sv: Ja, han är en riktig biff! Och gigantisk är han också, ser inte ut som att Madde är hans mamma om man tänker så stl ibland haha! Jag är så stolt över honom... Han är ett vackert föl



Jag är en hönsmamma och hetsade upp mig lite över benet. Men det rätade till sig självt inom 3 veckor så det var ingen fara. :) Det är tydligen mer ovanligt att föl föds med raka ben än snea, haha!

2011-07-15 @ 08:47:00
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Olivia Bryndahl

Sv: Jag skulle ha kunnat köpt ett storhästföl - det hade ju varit enklare. Men våren för 1 år sedan så slutade jag att tävla Madde och betäckte henne istället. Jag älskar min ponny och kan inte släppa taget om henne så vi chansade och betäckte - och oj, vad lyckat det blev! Trots att det försvinner 1-2 år nu för min ridning (eftersom att jag bara har Madde och ingen annan häst) så känns det ändå jätte värt att ta föl på henne. Dels för att att jag kunde ge Madde den chansen och lyckan att älska något så mycket, det var hon värld efter allt hon gjort för mig + för att det var det ända sättet för mig att kunna ha kvar henne plus börja utbilda min egna storhäst.



Tydligen så har alla hingstens avkommor med d-ponny ston blivit hela 15 cm större än mamman. Madde är 150cm - alltså skulle Arthur kunna bli 165 cm och det är ju perfekt höjd. 160cm räcker dock gott och väl. Men han kommer nog att bli rätt Maffig så höjden är inget som oroar mig.



Vad roligt att du undrar! :)

2011-07-15 @ 08:56:08
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hm, ja alltså Boden är lockande, men det är så förbaskat långt!!!

2011-07-15 @ 11:37:45
URL: http://chokladhallon.blogg.se/
Postat av: Helena

Svar: Joo, rosa på en fux är inte okej ;) tur man har en svart häst :) Jo fast jag har redan ett tunnare täcke som jag brukar använda så det blir nog inget rosa täcke ändå. Däremot schabraket och grimman! :)

2011-07-15 @ 14:46:07
URL: http://travgalen.se
Postat av: Hoppbloggen

Olivia; En riktig snygging är han! Förstår att du blev orolig när det är ens skötebarn och första föl! Jag hade reagerat precis likadant!



Det var nog inte så tokigt val ändå! Spännande att avla på Madde som du haft sedan tidigare, och förhoppningsvis blir lillkillen minst 160 så han kan gå ordentligt som storhäst. Håller alla tummar och tår och ska bli spännande att se honom lite längre fram!



Klart jag är nyfiken.



Matilda; Men om det inte kommer ut någon propp till Lycksele inom de närmsta dagarna tror jag faktiskt att jag åker till Boden. Haka på så kan vi styra ihop några SURF:are ! Det skulle vara super mysigt - även om det är långt.



Helena; Precis! Ja lättare har du det, då går det mesta hem. Jag har det lite svårare med matchningen! Grimman såg super mysig ut, och täcket kanske kommer vid ett senare tillfälle?

2011-07-17 @ 00:28:48
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback