Härlig lördag

Datum ~ 2011-06-19 | Tid ~ 19:35:26
Kommentarer (3) | Hoppning

Åkte ut tidigt till Röbäck för att förbereda Skilla inför dagens tävling. Knoppar på plats och en putsat häst begav vi oss i god till mot Nordmaling där dagens tävlingarn skulle äga rum. Halvvägs insåg vi att utrustning fattades och fick vända om för att komplettera. Missade klubbkompisens start men det hade tydligen gått galant och en felfri runda. Väl på plats gjordes Skilla iordning, vi fick hjälp med anmälningen och jag gick banan inför första klassen.

 

Skilla kändes trevlig på framridningen, lite eftertänksam men annars väldigt trevlig. Hoppade fram lite på lilla hindret i ridhuset och hittade en bra känsla och sug. På framhoppningen var det trångt och underlaget hårt, så Skilla sparade något på sprången. Hon kändes trevlig och lagom inför första klassen. Banan flöt på OK och vi fick en felfri ritt. Skilla var något spänd men gjorde sitt ändå.

 

Inför andra klassen planerade jag en kortare framridning och att inte maxa något på framhoppningen. Här fick jag hjälp av Emelie J vilket jag är tacksam för. Skilla kändes bra och även här väldigt lagom. Nervositeten kröp sig på då första linjen kändes lite hög och svängen till 3an var komplicerad. Efter dessa tre hinder hittade jag bättre lägen och vågade rida på fram när jag inte kände av Skillas engagemang fullt ut. En super bra runda med eftertänksamhet. Efter 5 hindret kom tanken "5 hinder och fortfarande felfri", vilket var en lite korkad tanke, sista linje hinder 6-7 fick jag lite väl mycket tryck och hann inte bli klar inför sista hindret och fick med oss en bom ner.

 

Så resultatmässigt 4fel i 1.10m men en bra runda där jag kom till ridning och tog beslut. Petet tar jag helt på mig, trots detta så var vi det snabbaste ekipaget på 4fel och fick rosett i även denna klass.

 

Otroligt tacksam över den underbara häst jag har förmånen att äga, rida och träna. Bästaste, finaste hjärtat.

 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Det såg jättebra ut! Fick några bilder på er också. Vill du ha dom?

2011-06-19 @ 20:38:40
Postat av: Sandras Riddagbok - Bilder

Låter som en bra tävlingsdag, ett pet är ju inte hela världen, nästa gång är ni felfria! Poppar det upp någon film/bild sen? :)

2011-06-19 @ 21:39:03
URL: http://sandrasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Mikaela; Du får hemskt gärna skicka bilder om vi fastnade!



Sandra; Det var en väldigt bra tävlingsdag! Inte alls hela världen men lite onödigt kan jag känna då vi hade ett väldigt bra flyt. Bilder inväntar jag från Mikaela och film jobbar jag på, förhoppningsvis kommer den upp under kvällen eller senast imorgon.

2011-06-21 @ 21:08:36
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback