Hårt underlag

Datum ~ 2011-06-28 | Tid ~ 23:00:53
Kommentarer (0) | Hoppning

Då var det dags för hoppträning efter några veckors uppehåll!

 

Började med att värma Skilla efter samma princip som jag jobbat med under slutet av förra veckan och början på denna. Ställning, vänta på reation, lätta. Hon fattade ganska fort och protesterna var mindre än jag förväntat mig. Gårdagen jobbade vi endast längst vägen och i skogen så jag hade förväntat mig något mer stökig häst idag.

 

Skilla skötte sig förvånansvärt bra, lite små protester men foglig trots allt. Med tanke på att den nya ridstilen kräver fokus och arbete från första stund är hennes protester inte alls speciellt konstiga. Tidigare har vi arbetat på en mellan nivå och nu är det dags att höja kraven och mer arbete efterfrågas. Glad att hon någonstans vill följa mig och vill anpassa mig trots att det är lite jobbigt.

 

Efter egen uppvärmning jobbade vi tillsammans med serpentinbågar i trav, galopp längst långsidan upp med öppna i tanken, bogen något innanför för att plocka upp framdelen på hästarna. Detta jobbade vi med i båda varven och Skilla skötte sig bra. Lite hastig och stressad när det blev jobbigt men löste det OK ändå.

 

Då underlaget var under all kritik och backen väldigt hård hade Hanna lagt upp en styrkeövning och hindren skulle förbli rätt låga. Hanna hade byggt upp en linje i mitten av ridbanan med tre oxrar, ett galoppsprång mellan varje 7m emellan. Här skulle hästarna länga ut över hindret, korta ihop emellan. Lite jobbigt och faktiskt rätt svårt.

 

Skilla skötte sig bra och matte skötte sig okej, bra ridbarhet men ingenn wow-känsla. Nu gäller det att underhålla denna ridning och sedan mjukna när hon backar av själv.


Relativt nöjd och ser fram emot nästa träningsomgång när vi kommer hem från Falsterbo. Har funderingar kring att rida enligt "trafikljusen" framöver. Det innebär att man rider en "grön vecka" där arbetet är lätt och kraven ganska låga. Därefter går man upp till en "gul vecka" där arbetet är varierat och kraven är på en mellan nivå. Detta avslutas med en "röd vecka" där kraven är väldigt hårda, passen hårdare och prestationerna därefter. När den röda veckan är avslutad börjar man om med grön (som belöning) osv.

 

Detta kommer att tillämpas efter Falsterbo eller efter sista tävlingen då säsongen är slut om jag bestämmer mig.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback