Gårdagens hoppträning

Datum ~ 2011-03-16 | Tid ~ 19:59:41
Kommentarer (2) | Hoppning

Här kommer en uppdatering om gårdagens hoppträning!

 

Började med att värma upp Bugzi Lady med en fri form för att hitta framåtbjudningen och slippa spänningar. Trevlig miniatryhäst som jag fick känna mig för på i alla gångarter innan träningen tog fart.

Började med att hoppa fram på diagonalen på ett räcke, hitta rätt tryck genom kurvan för att sedan få igenom halvhalterna. Det var lättare sagt än gjort, men blev något bättre efter flertalet försök.

 

Förhållningarna bakåt som vanligtvis blir väldigt markanta på Skilla existerande inte på B. Lyftande förhållningar och sits som mötte upp på rätt sätt gav resultat.

 

Omställningen från S till B var väldigt stor och tog flertalet språng innan jag hittade lagom. B har väldigt begränsad bjudning i kurvan men mot hindret är hon som en misil. Innan jag hittade någon typ av ridning som gav verkan hade vi ett väldigt högt tempo och väldigt stora språng där hon hoppade utifrån.

Allt eftersom träningen fortlöpte började jag hitta knapparna och hitta mer "lagom". Hoppade åt båda hållen på räcken för att sedan hoppa en serie med studs på medellinjen, fyra galoppsprång till en oxer.

Avslutade träningen med att hoppa en liten bana. Diagonalen, serie, diagonalen serie. Så vi hoppade serien i båda varven från studsen och uppåt. Avslutade med att hoppa en bana som låg från 1m-120/125. Vilken härlig känsla och underbart duktig B!

 

Super nöjd och tacksam över att få provhoppa henne och känna av en lättsamhet trots att hindren var höga! Riktigt boost för självförtroendet vilket gillades.

 


Kommentarer
Postat av: Ewe

Vad kul :) både roligt och nyttigt att få rida någon annan ibland :) och särskillt när det går bra- supe för självförtroendet :)

2011-03-17 @ 08:33:01
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Evelina; Det var verkligen super nyttigt och jätte roligt! Precis, det kändes så lätt! Sen kändes det helt kart att B är rutinerad och löser situationen om jag inte red perfekt, på ett enkelt sätt. Otroligt roligt!

2011-03-17 @ 11:00:22
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback