Motivationstopp

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 23:19:05
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagen har innehållt många olika delar av att intstruera elever i ridning, teori och praktik. Även egen ridning och repetion av gamla kunskaper har dagen bjudit på! Vikariat för det två sista grupperna på onsdag stod även på schemat.

 

Började eftermiddagen med en privatlektion för Natalie och T. Ponnyn har utvecklas under det senaste veckorna och med små steg går vi mot en mer ridbar ponny även om det är mycket jobb kvar. Natalie fick jobba på ett "ruter-ess" med inner och ytterhjälper. Ställning, fram och bakdelsvändningar. Att hitta en ridning som både häst och ryttare trivs med och övningar som hjälper dem på en väg till ett samförstånd är ibland väldigt svårt. T skötte sig bra och började spänna av något mot slutet vilket var positivt.

 

Därefter var det dags för teori för kvällens elever. Första gruppen fick en genomgång på hästens utrustning i stallet och vid ridning. Repetition och genomgång hur en "halsförlängare" skulle fästas vid använding. Efter denna genomgång sitter förhoppningsvis thidemantygeln och nosgrimmorna rätt!

Andra och tredje gruppen hade provskrivning och genomgång av dessa inför teoriveckan då det riktiga provet äger rum. Blandade resultat men förhoppningsvis klokare när dem lämnade lektionssalen.

Sista gruppen hade planerad dressyr på uteridbanan, plockade på mig massa lånekläder från Rebecka och skyndade ut på ridbanan. Tjejerna fick jobba med sitsen och inverkan. Detta på en övning även dem med "ruter ess". Mer fokus på hjälper, sits och övergångar.

 

Blandade resultat bland ponnyerna med kunskaperna hos ryttarna är så olika. En elev i denna grupp inspererar mig verkligen otroligt mycket. Att hålla träningar känns så otroligt roligt när eleverna är duktiga och vill lära sig mer. Fina ponnysar mot slutet och förhoppningsvis har jag väckt en tanke om "egen balans" hos tjejerna. Skulle gärna ha dessa tjejer varje vecka för att faktiskt befästa mina åsikter i deras ridning.

 

Åkte ut till åsen och skrittade ut på odjuret tillsammans med Johanna och Chan. Skritt barbacka en kortare sväng för att låta dem se något annat och komma ut i blåsten. Skilla var spänd men skötte sig och var trevlig i formen mot slutet. Det har börja hända mycket saker i slutet och jag längtar till morgondagens träning! Håller tummarna att hon inte brunstar onödigt mycket.

 


Kommentarer
Postat av: Sara Carlsson

sv: tack :D

Det är ett träns från hööks, achennosgrimma som är lite upphöjd på kanterna och platt mitt på nosryggen ^^ Fast det säljs inte längre där.. Men finns liknande :)

2011-03-24 @ 00:45:45
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sara: Jag gillade den! Riktigt fin, lite annorlunda! Såg inte alls ut som en hööks produkt.

2011-03-24 @ 13:10:48
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback