Samspelt arbete

Datum ~ 2011-03-18 | Tid ~ 00:03:55
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till Åsen efter middagen för att förbereda kvällens dressyrträning. Hade min underbara mamma som agerat hästskötare under dagen och färdigställt alla stallsysslor. Var motiverad inför kvällens träning med ny sadel och en OK rygg att jobba med. Väl på anläggningen hann jag jogga igång Skilla och rida fram en stund medan Sofia och Pallero avslutade sin träning.

 

Övningen för dagen var lösgörande och streching, vilket var välbehövligt efter helgens hoppträning och "rakriktning". Jobbade på stora mittvolten med böjningen och stitsen på rätt plats. Konpar på fyra platser på stora mittvolten, mellan dessa stod enkelkoner närmare mitten som bildade en slalom på böjda spår. Dessa stod utplacerade på ojämna avstånd för att få igenom kroppens alla muskler.

 

Skilla skötte sig otroligt bra och förstod fort vad som förväntades av henne när piloten var placerad rätt i sadeln (vilket tog lite längre tid). Hittade bra kadens  i traven och kunde rida vidare på detta vilket jag knappt fått fram tidigare. Jobbade lite samlande och stärkande, styrkan från LC-LB är stor och vi är på väg mot LB form. Med lite hjälp så är hon stadig och riktigt trevlig i skritt och trav i en högre och mer samlad form. I galoppen har vi fortfarande problem med styrkan, LC och fram är hon stadig och bär sig väldigt fint. För LB krävs mer styrka, hon behåller samlingen men orkar inte bära sig i detta samlade tempo.

 

Galoppjobbet gjorde vi på stora mittvolten och jobbade med att öka och minska tempot utan att förändra sitsen negativt. Skilla var väldigt fin och jobbade på otroligt bra större delar av passet.  Bitvis behöver hon fortfarande hjälp och idag var jag i fas för att hjälpa henne.

 

Lämnade anläggningen med ett leende på läpparna och en längtan till nästa torsdag och träning! Vi ska ta dem som tvivlat med storm!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback