Meeting i Skellefteå

Datum ~ 2011-05-15 | Tid ~ 12:56:03
Kommentarer (4) | Hoppning

Då var man hemma och utvilad efter helgens tävlingar.

 

Åkte ut till stallet kring nio på fredagen för att förbereda Skilla inför resan upp till Skellefteå. Packade det sista och badade Skilla innan vi lastade och började bege oss mot Skellefteå strax efter tio.

 

Fick med mig bästa Rebecca som hästskötare och sällskap vilket var både trevligt och välbehövligt. Ställde iordning boxen och Skilla gjorde sig hemmastadd innan första start. Knoppade och snyggade till utrustningen innan det var dags att rida fram.

 

Skilla kändes trevlig inför första klassen som var en 95cm klass. Något spänd men trevliga språng på framhoppningen lite problem med accepterandet av skänkeln, men annars trevlig.

 

Första klassen fick vi en ganska bra känsla trots en lite nervös häst, en felfri runda och ett bra flyt banan igenom. Skrittade av Skilla för att sedan se resterande ekipage rida klart klassen. Väl på läktaren blev jag informerad om att vi fått 2 tidsfel vilket för mig var helt ofattbart. Flertalet ekipage gick ut med tidsfel- Tiden var tajt räknad men jag synar att min runda togs rätt.

 

Hur som, laddade om inför 105cm och var inte ett dugg nervös över höjden. (Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag haft vissa problem med höjdrädlsa). Skilla kändes något bättre, fick hjälp av Hanna Heikkinen på framhoppningen och det är jag tacksam för. Skilla hoppade bra och börjar tänka till mer och mer och är rädd om sina framben.

 

Väl inne på banan kikade vi lite på lådhindren och den stora grinden (bara för att). Skilla kändes super trevlig, lite avvaktande mot 5an men med is i magen och ett omslut hoppade hon även denna bra.

 

Avslutade med en felfri runda och en bra känsla!

 

Såg resterande klubbkompisar rida 110 innan vi packade ihop, besökte shopen och åkte hem till Moröbacke för att duscha och äta.

 

Åkte ut till stallet och nattade Skilla kring halv tio, smörjde utrustning och fixade iordning för morgondagen. Elisabeth var snäll och ställde upp på att morgondfodra hästarna för lördagen vilket underlättade otroligt.

 

Lördag morgon åkte vi ut i tid för att färdigställe boxen som vi lånat, ställa ut Skilla i transporten och gå banan innan första klassen (100cm) startade.

 

Red fram en kort stund och Skilla kändes väldigt trevlig. Framhoppningen kändes hon kalasbra, ännu bättre än fredagen vilket var lite oväntat men väldigt angeläget.

 

Väl inne på banan kändes Skilla lite mer avspänd än under fredagen. Började hoppa banan och kände att lillskruttan var trött. Kroppen var inte riktigt med och hon behövde viss coaching för att orka upp och inte bli flack. Till skillnad från Timrå lät hon mig hjälpa henne och bitvis fick jag bära henne runt, men hon skötte sitt och vi kom runt felfritt!!

 

Så sammanfattning av denna helg var tre bra rundor med felfria resultat (första klassen felfri på hinder) och resterande även i resultaten. En bra känsla och en lättsamhet hängde över helgen. Debuten i 110 känns inte alls lika långt bort och inte lika läskigt längre.

 

Otroligt tacksam över all hjälp jag fått under helgen och helt underbart glad över att äga en så fin och otrolig häst!

Nu laddar vi om inför URF nästa helg som känns otroligt spännande och motivationen är på topp.

 

Kommentarer
Postat av: elvira

sv; okej:)

jo det tror jag vi ska, vilka tider tävlar du?:)

2011-05-15 @ 12:59:59
URL: http://justhorses.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Elvira; Första klasserna alla dagar. Första start på fredagen går 15:00 lördag 09:00 och söndag 09:00 har inte fått någon starttid ännu då startlistorna inte är färdigställda.



Om ni behöver skjuts kan ni åka med mig från stöcksjö, åker så jag är på plats ca ½-1h innan klassen startar.

2011-05-15 @ 21:25:02
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Åse

Grattis tjejen, snyggt jobbat i helgen!

2011-05-15 @ 23:23:19
Postat av: Hoppbloggen

Åse; Tusen tack! Otroligt roligt :)

2011-05-16 @ 00:16:09
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback