Nochlant häst och ryttarmiss

Datum ~ 2011-05-20 | Tid ~ 22:34:31
Kommentarer (0) | Hoppning

Veckans motionering av Skilla har varit väldigt sparsam och detta märktes under dagens första start.

 

Åkte ut till stallet kring 14 för att förbereda  Skilla inför helgens tävlingar. Packade och knoppade och fanns på plats på Umeå RF kring halv fyra. Gick banan som var relativt lätt, Rebecca bygger med bra flyt vilket vi saknade under Skellefteå tävlingarna förra helgen.

 

Skilla var trevlig under framridningen något låg i formen och lite efter hjälperna men pigg och väldigt frammåt. Mycket tryck och power i gångarterna men något stel i sidorna.

 

Framhoppningen var väldigt motiverande, mycket tryck och härlig taxering. Något flack i sprången men skötte sig bra. Hittade bra ridning och var väldigt med under hela framhoppningen.

 

Banan kändes låg med långa vägar och mycket plats. Red runt och såg till att däcket inte skulle ställa till problem under banan vilket det givetvis gjorde när vi red förbi första gången.

 

Startsignal och det var dags att rida våran runda. Skilla var väldigt mycket häst att hålla ihop och något stark. Låg framtill och lite mycket tryck frammåt i sprången istället för att hoppa upp sig och komma upp. Klonkade i två hinder under banan utan att rida, hade turen med på vår sida till sista hindret. Här fick vi tyvärr med oss en bom.

 

Rundan slutade alltså på 4fel och en känsla att sakna broms.

 

Ser fram emot att ta revange under kommande klasser, kändes som att vi hade behövt fler språng i kroppen och imorgon har vi en annat upplägg för framhoppningen.

 

Hoppas på två fina rundor av de två resterande. Nöjd över ritten men lite besviken över ryttarmissen och Skillas nochalans.  Vi tar igen imorgon!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback