Prestationsångest

Datum ~ 2011-05-29 | Tid ~ 21:49:24
Kommentarer (3) | Allmänt

Här kommer en sammanfattning från gårdagens tävling.

 

Åkte ut till stallet i god tid för att förbereda Skilla inför dagens tävling. Rullade knoppar, putsade, packade och lindade benen. Ska man leka dressyrryttare ska man göra det ordentligt, och kan man inte vara bäst ska man vara snyggast.

 

Väl på plats var Skilla lugn och framridningen flöt på smärtfritt. Med tanke på förra hemmatävlingen i dressyrsammanhang var hon verkligen en ängel. Skilla skötte sig väldigt bra och var riktigt trevlig, lite loj men annars stadig och fin. Plockade på mig sporrarna för att få fram henne ordentligt och slippa "banka" med skänkeln eller bli knipandes under programmet.

 

Skilla vart lite laddad men uppförde sig relativt bra under framridningen och i collectingring. Trevliga ökningar och galoppen var väldigt sansad och avspänd. Hittade en bra känsla och hade höga ambitioner för klassen när det började närma sig start. Men torsdagens känsla i bagaget gick jag fullt in för att rida på över 60%.

 

Började inridningen riktigt bra och med en härlig känsla. Efter uppställningen och hälsningen började misstaget. Samlade lite mycket och fick en samlad galopp från halt istället för en arbetstrav. Så flöt programmet på. Bra början på moment, missförstånd (kaos) och rättelse. Eller miss, rättelse kanon. Bitvis var Skilla helt underbart fin och väldigt stadig. Hittade en härlig känsla och en god ridbarhet mellan missförstånden och utbrotten.

 

Skilla låg ett steg före mig under hela programmet, super känslig och väldigt alert. Tyvärr låg jag ett snäpp bakom och därav kom missförstånden. Fick många missar och nedslag trots en genomtänkt ritt. Förmodligen för planerad och för mycket krav från min sida vilket gjorde att Skilla blev överambitiös och väldigt på alerten.

 

Fick en trevlig kommentar från domaren som stämmer väl överrens med verkligheten. 7a på kofficient gångarter vilket var det enda jag kunde vara nöjd med under programmets bedömning.

 

Försöker hitta nya krafter och ny motivation, men det börjar bli dags för oss att få visa vad vi går för och faktiskt glänsa i tävlingsammanhang.!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men, 7:a på gångarter är ju skitbra!! Tänk, då blir det ju bli jättebra när det andra är lite stadigare. Hellre ett sådant resultat en tvärtom, de hästarna kommer aldrig långt ;)

2011-05-30 @ 12:04:52
Postat av: Hoppbloggen

Anonym; Ja 7:a på gångarter är en bra grund för framtiden. Lovande om inte annat! Jag hoppas på det men blir lite otålig emellanåt v!



Sant så sant, gäller bara att omgivningen har samma uppfattning som en själv!

2011-05-31 @ 11:18:46
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Caroline

SV tack:)

2011-06-06 @ 12:25:16
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback