Gör om gör rätt

Datum ~ 2011-10-08 | Tid ~ 07:16:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut i all hast till stallet mellan fredagkvällens två jobb. Slutade 16.00 och skulle sköta stallet och motionera Skilla innan 18.00 då kvällens ponnylektioner började. Mina planer på att hålla halv fem i stallet gick i stöpet och den ordentliga motionen fick bli en kortare jogg då tiden inte räckte till.

 

Skrittjobbade Skilla med kortare travsträckor och jobbade vidare med gårdagens arbete från dressyrträningen. Positionen av handen samt raka hanleder var fokus. Ledade tygeltag för att förlänge insidan och korta utsidan fungerade bra när tygeltaget blir korrekt (något framåt). Allt som verkar bakåt eller på något sätt förhållande gör att Skilla kortar upp sidan eller hela halsen. Detta jobbade vi stenhårt på igår och måste jobba mera på innan hon håller nosen i lod och suger stadigt på bettet. Nyttigt och väldigt givande då rätt blir riktigt rätt.

 

Skyndade vidare till anläggningen där jag först höll ett dressyrpass för tjejerna i grupp tre. Duktiga flickor som fick jobba med övergångar och tempoväxlingar. Mycket grunder men förhoppningsvis blev dem klokare och kände att lektionen var givande trots att det blev mycket skritt och trav och mindre galopp.

 

Sista gruppen är en träningsgrupp med inriktning hoppning - nytt för i år och väldigt många nya ansikten. La upp passet grundligt och plockade bort brister och onödiga hjälper som många ryttare använde. Konstigt tyckte många men förhoppningsvis något dem vill spinna vidare på och något som gjorde dem nyfikna och öppna för nya metoder. Duktiga var dem och skillnaden från början till slut var enorm för några ekipage. Hoppas att dem gillade lektionen och fick sig en tankeställare angående hoppning och vart energin ska läggas under ett träningspass.

 

Därefter småsurrades det i stallgången för att sedan lämna anläggningen med en gnutta motivation att jobba vidare med träningar och utveckling av pedagogik och utlärning.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback