Dressyr träning A.Hammarlund

Datum ~ 2012-04-29 | Tid ~ 17:12:04
Kommentarer (0) | Allmänt

Framridning: Red fram Skilla med lite stöd i en låg form för att låta hennes långa bakben komma in av egen kraft. Jobbade med övergångar, rakriktning samt kolla av att böjning ställning fungerade i båda varven. Jobbade därefter vidare med samma tänk i galoppen, ett mjukt stöd och en låg form. Skilla kändes väldigt uppmärksam på sätet och inverkan från min ridning, lugn och väldigt avspänd - fokuserad. Plockade upp henne korta stunder där jag upplevde att hon inte riktigt tog stöd i bettet jämnt och var tom i handen men jobbade vidare med sitt. Fortsatte enligt planen.

 

Träning: Under träningens gång jobbade vi med att placera bogarna, hitta en jämn och stabil form både på raka och böjda spår. I början av träningen var hon väldigt vinglig och väldigt focerad, jobbade vidare men fick ingen riktigt känsla i handen alls. Högersidan var svår att få tryck i och hon satte mig väldigt högt upp i sadeln och spände inte riktigt av trots en låg form. Med samrådan av Ann plockade vi bort padden under sadel för att se hur Skilla reagerade på detta. Redan första stegen i skritten var mycket bättre än hela framridningen och början av passet. Hittade ett bättre sug i handen, kom närmare och kunde inverka på ett mycket bättre sätt.

Jobbade mycket med galoppen under träningen där hon faktiskt var riktigt trevlig, några få hastiga fattningar men inget studs, inga byten och inget bråk. Några få missförstånd då hon var extremt känslig för dagen men i övrigt rätt stadig. Jobbade vidare med att centrera volter i galoppen, samt förvänd där hon för dagen var extremt stadig.  Avslutade med några längningar innan vi avslutade passet, inga 100% lägningar utan kanske en 5a då hon inte släppte igenom helt i båda sidorna.

 

Sammanfattning: Träningen flöt på relativt bra, fick inte visa riktigt det jag hade tänkt men var ändå relativt nöjd. Hade en tom känsla i handen under 85% av passet men hon var bärig och stadig i formen trots den tomma känslan. Saknade det både i hand och känsla men Skilla utförde allt som begärdes och vi avslutade med en okej känsla. Det positiva med träningen var kontakten som uppstod när vi plockade bort padden och att hon var extremt stadig i den förvända galoppen. Bara jobba vidare och hoppas att vi lyckas lossa ojämnheten och få ett bättre stöd i handen. Även en sämre dag som denna kan jag skratta mig lycklig öve min enormt underbara häst.

 

Ann tyckte att förbättringen sedan sist var väldigt stor och att jag jobbade på bra. Hittade en bra sits och en bra inverkan vilket varit fläckvis tidigare. Önskar att vi hade presterat på en högre nivå och varit stadigare, men vad kan man säga - unghästar är det bästa och det mest förändringsbara av hästvärlden. Imorgon kanske vi har en toppendag!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback