Spontan hoppträning

Datum ~ 2012-05-01 | Tid ~ 22:51:09
Kommentarer (1) | Hoppning

Åkte ut till stallet efter en massa mysprat med bästa Petra efter jobbet. Började med marktjänsten och stötte på Tova i all hast. En tanke slog mig, tänk om det finns plats på deras hoppträning vad bra det skulle vara. Sagt och gjort kollades det upp med tränare, transport till och från träningen och tänk vad bra allt blev! Har nu gjort årets första hoppträning ute.!

 

Framridning: Skilla kändes väldigt lugn, nästan seg och väldigt kontrollerad. Jobbade vidare med övergångar, ställning och lite övergångar för att hitta rytm och balans. Även detta ridpass kvar Skilla väldigt tom i handen och extremt känslig för hjälperna. När vi väl började galoppera var hon extremt laddad, hoppig och väldigt spänd. Bjöd på flertalet skolor ovan mark och rätt stimmig början av träningen. Får väl skylla på att det är så att vara vild och vacker!

 

Träning: Träningen flöt på ganska bra, backen var rätt hård och fick ingen stunds i sprången men det flöt på helt okej. Första rundan på banan hade vi onödigt många byten, luftsprång och trams för oss men väl på hinder presterande hon. Andra rundan var mycket bättre, jämnare och fick ett bättre flyt och mindre trams. Avslutningsvis hoppade vi en bana på ca 1.10m som gick bra för att vara första träningen. Några trevliga språng och en uppmärksam häst.

 

Sammanfattning: Första utomhusträningen avslutad - YIPPIE! Skilla skötte sig bra, suget i handen kom bitvis och fick en bra känsla som gav enorm motivation och längtan till kommande säsong. Fick bra tips från Elisabeth där jag ska hålla henne böjd på raka spår när hon inte är loss och avspänd för att minska risken för trams och byten. Elisabeth vill även att jag ska hålla fast när hon kastar sig iväg och böja igenom för att korrigera, vilket fungerade väldigt bra. Ska definitivt ta till vara på dessa tips och jobba vidare med markjobbet och rakrikningen. Något jag lagt ner ca 2 veckor på men som behöver massvis med mer tid innan det rinnger som vattenn. Nöjd med träningen och bådas prestation, långt ifrån topp prestation - men godkänt och lagom som första träning.

 

Tackar Elisabeth för träningen, Karin för skjutsen och både ekipage och banpersonal för att jag fick delta.

Morgondagens ridpass blir dressyr på banan med det raka gummibettet för att hitta lite sug och få ett stöd i handen. Jobba med rakriktning, balans och rytm.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Kul att du fick vara med och att det gick bra :) Jag skickar dig filmerna nu så kan du kika! kram

2012-05-02 @ 18:59:56
URL: http://dressyranna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback