Träningshelg avklarad

Datum ~ 2013-01-24 | Tid ~ 17:06:39
Kommentarer (1) | Allmänt
Helgens träningar för Ted Netterquist var helt klart lärorika och gav mig en hel del tankeställare. Denna tränare är "old school" gällande många punkter - på gott och ont. En filosof med en tung ryggsäck av erfarenhet kan summera denna man. - Tänk själv var helt klart en huvudpelare under helgen. Efter denna helg känner jag helt klart att jag måste bli mer teoretiskt påläst - för att ha svar på tränarens frågor. Sådant som man ska kunna svara på, varför man väljer att göra vissa saker, använda viss utrustning och liknande. Teoretiskt kunnig är jag, men vart kunskapen kommer ifrån är i vissa fall väldigt luddigt. - Ändring på detta kommer inom kort!
 
Lördag: Skilla var spänd och på tårna under framhoppningen. Markarbetet / dressyren fungerade fint. Skilla kändes trevlig i munnen, något ostyrig i sidorna men relativt jämn åt båda hållen. Under framhoppningen var hon het, stark och väldigt hoppglad. Försökte kamma min ostyriga häst och lyckades relativt bra. Under banhoppningen hittade vi inget riktigt flyt utan hamnade i av och på ridning. Samlat och "tomt" till väldigt på och attackliknande känsla infann sig under träningen. Endast ett bra språng som var träningens sista kändes riktigt guld. Kollade filmen från helgens träning - som inte berättade samma historia som känslan gav. 
 
Sammafattning av dag 1
Bra sits med återhållsamt överliv
Kontroll på tränsbett
Konsekventa beslut i avstånd och taxering
Bra tips på lösgjordhet i hög form
 
Dålig ryggaktivitet i sprången
- Spänd häst
Saknade rytm och flyt
Dålig kontakt mellan inner och yttersida
 
Söndag: Skilla kändes lugnare redan i framridningen. Monstret var rastat och kunde fokusera på pilotens komandon. Red dag 2 med martingal för att hitta en stabilitet hos hästen och hitta ett flyt i ridningen. Denna dag jobbade vi vidare med liknande upplägg som dag ett. Hittade en bättre känsla under dag två vilket kändes skönt. Skilla hoppade väl men kändes inte hundra loss som vid tidigare träningshelger och jag upplevde inte samma tryck i sprången som hon vanligtvis bjuder på. Måste nog säga att jag är extremt bortskämd med trevliga språng och en fantastisk häst.
 
+ Flyt och rytm
+ Konkreta tips på eftergift
Hemläxa gällande rakriktning
 
 
Svårtolkad kritik
Lite feedback
Ingen wow-känsla
 
Summa summarum för denna helg blir: Trevligt gäng, bra övningar. Missförstånd och lite svårförstått bitvis, men så kan det vara med ny tränare. Ser fram emot nästa tillfälle och ger det nya en chans till. Kul är det åtminstone att få träna med min fantastiska stjärna hur som. Detta år kommer bli bra, riktigt bra!
Kommentarer
Postat av: Högås Stuteri/Tessan

Roligt att komma in på en blogg med lite seriös självanalys vadb gäller den egna ridningen! Lycka till! :-)

Svar:
hoppbloggen.blogg.se

2013-01-31 @ 22:27:10
URL: http://www.stuteri.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback