Bloggstrul

Datum ~ 2013-07-16 | Tid ~ 23:50:09
Kommentarer (0) | Allmänt
Jag ber om ursäkt att det endast blev ett inlägg publicerat under gårdagen. Ett rätt ingående inlägg gällande medryttare skulle publicerats tidigt igår morse men tydligen har detta inlägg raderats pga "tekniska problem". Störande men inte lönt att lägga energi på det mer än att jag får helt enkelt skriva om detta från grund. Publicerar det lite senare under kvällen. Som jag nämnt tidigare har jag problem att uppdatera bloggen när jag inte har någon fast internetanslutning, försök ha tålamod och ser inläggen konstiga ut är detta för att mycket publiceras från min lur.
 
Dagens ridpass var extremt underhållande och mycket givande. Det finns flertalet ryttare som har tillgång till elljusspår, travslingor eller liknande där dem kan intrevallträna, terrängträna eller liknande. Vi har ett alternativ till detta, långt ifrån det som hör till det vanliga - en crossbana. Denna tog vi oss an under morgonen jag i gott sällskap av Malin och Cornetto.
 
Denna runda skrittade vi runt för att göra oss bekant med terrängen se möjligheter och svårigheter innan vi ökade tempot. Alla backar uppåt andra rundan galopperades, nedförsbackarna i ett lugnare tempo och skrittjobb. Underlaget är packad sand vilket minskar risken för skador samt ger hästarna bra fäste. Upplägget såg ut enligt följande. Runda ett - endast skritt. Runda 2 - galopp & skritt bortsett från den första riktigt branta backen. Runda tre - samtliga uppförsbackar i galopp, samtliga nedfarter i skritt. Hästarna jobbade på mycket väl och var extremt nöjda efter tre rundor runt denna kuperade terrängbana. C har sämre kondis och styrka än Skilla så vi nöjde oss efter 3 rundor för att inte jobba mjölksyra allt för länge. Skilla var pigg och glad och hade mer att ge men vi började med denna nya sysselsättning på en lagom nivå. Avslutade passet med att skritta ut på plant underlag för att låta hästarna sträcka ut och slappna av.
 
Morgondagens pass kommer ske på banan för min del. Dressyr på schemat och förhoppningsvis lyckas vi även få några bilder av passet. Torsdag är det hoppning på schemat.
 
Bilder kommer vid ett senare tillfälle med bättre uppkoppling.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback