Vallentuna RK

Datum ~ 2013-07-01 | Tid ~ 02:58:46
Kommentarer (0) | Hoppning
Lördag: Åkte ut till tävlingsplatsen tidigt för att se en tidigare "Umeå" tjej som skulle starta. Tyvärr kom hon inte till start men vi såg en hel del ekipage i klassen innan. Blev förvånad över hur ekipagen red under 1.10m klassen och måste ärligt säga att jag trodde standarden var högre här en i norr.
 
Bangång tillsammans med Malin för att se några ekipage och sedan göra sig färdig för dagens start. Veterinärbesiktningen gick bra utan någon förvåning. Planen för dagen var "fläng rid" på framridningen för att hitta bra motor, ärlig bjudning och därifrån få fina språng. Skilla var väldigt fin på framridningen trots lite stökigt och omständiga ryttare.
 
Framhoppningens upplägg var något helt nytt för mig. Två av hindren stod åt samma håll, det sista åt motsatt håll. VIlket innebar att man endast fick rida fram i vänster varv. Mycket ovant och lite bökigt men bara att anpassa sig och följa strömmen. Skilla hoppade okej men kändes lite grinig och jag blev rattandes när hon var trutig och lite motsträvig. Fick några bra språng och nöjde mig. Väntan till start blev nåot lång i värmen men jag var motiverad och hade en bra plan för klassen.
 
Väl inne på banan blev allt pankaka. Bjudningen försvann, Skilla var på riktigt pisshumör och jag fick rida som en dåre. Vi lyckades trots detta ta oss runt med 4fel och en 17plats av 54starter. Ingen bra känsla, några bra språng men summa summarum - dålig attityd hos hästen med en dålig känsla och inget flyt. Tråkigt att starta vår första tävling i Stockholmslän med detta resultat och känsla men man måste börja någonstans.
 
Söndag: Startade dagens andra klass 1.20m med inställningen att göra en fin felfri runda med mål att ta vårt första kval inför 1.30m. Lastade ur, besiktade och såg några ekipage innan det var dags för bangång och pepp inför dagens klass. Banan var väl byggd och lättare än gårdagens byggnation trots detta rätt teknisk svår men med mycket hjälp om man valde sina vägar väl.
 
Framridningen var Skilla väldigt fin positiv och glad och mer på än under lördagens framridning. Framhoppningen flöt på väldigt bra trots en del misskommunikation skötte hon sig exemplariskt. Jag vågade vara kall och hon löste situationen på ett väldigt bra sätt. En rolig framridning och en väldigt glad ryttare med ett perfekt avslutande språng lämnade vi framhoppningen. Kortare paus innan det var dags att gå banan vilket passar oss perfekt.
 
Hinder nummer ett bjöd fröken på ett stort språng som fick mig ur balans. Några sekunder var jag rädd att jag skulle tugga grus men hann återfå balansen i sista stund. Hinder nummer två hoppade hon mycket fint och förutsättningarna för en bra runda låg helt på vår sida. Bra bjudning, fina språng och bra ridning helt enkelt. Upp till hinder nummer tre hände något. Underlaget gav efter lite, Skilla tappade fotfästet. Hinder nummer tre kravlade vi oss över halvt stillastående, halvt påväg tvekade hon men hoppade i sista stund. 4fel. Mot hinder nummer fyra var hon ostadig, rädd och absolut inte med på noterna - stopp. Andra gången hoppade hon bra och vi fick ett fint språng - bommen föll till min stora förvåning. Kombinationen nästa vilket hon tog klockrent fina språng och bra känsla. Resterande hinder flög det bommar hejvilt. Hur det kommer sig är för mig fortfarande ett mysterium. Hon hade bra språng rätt avsprångspunkt men kom aldrig iväg ordentligt i avstampet.
 
Dagens resultat i 1.20m var alltså utesluten pga för många hinderfel trots en positiv häst och en bra känsla. Vårt sämsta resultat någonsin trots så bra förutsättningar. Kollade igenom filmen ett flertal gånger och ser inga större fel ryttarmässigt eller taxering eller liknande från hästen. Enda logiska förklaringen är att jag blir för följsam sista galoppsprånget och hon hinner inte upp, marginalen är hårfin så är fortfarande ett frågetecken hur det kunde gå så fel.
 
Gårdagens känsla hade kunnat reslutera i dagens reslutat och tvärtom, men icket. Ombytta roller och bara tokigt helt enkelt. Gäller att ladda om och ta nya tag, tävla, tävla, tävla trots att det inte alltid blir som man tänkt sig. Skilla var fin och jobbade på bra - nästa gång sätter vi nollan!
 
Tävlingsplatsen: Välarrangerad tävling med trevlig tävlingsplats. Bra funktionärer, något virrig speaker men underhållande helt klart. Smart dag med lapp i framrutan på samtliga bilar med telefonnr till ryttare om problem uppstår med häst / bil eller transport när man ej befinner sig vid bilen. Se och lär mina kära läsare inför kommande tävlingar - mycket klokt av arrangören att göra på detta vis. Fina banor, något - på underlaget dag två då dem vattnade för mycket. Bra anvisningar på plats - för dåliga anvisningar till tävlingsplatsen. Vi besöker gärna vallentuna fler gånger och är nöjda med mottangadet och genomförandet av tävling.
 
Vi lägger oss i hårdträning och hoppas att helgens formsvacka går ur snart då vi haft väldigt bra pass på hemmaplan.
 
Nästa tävling blir Hallstavik 28/7. Denna tävling blir en endagtävling med två klasser då det var mest lämpligt. Endast söndagen som erbjuder regionala klasser och något över 1.10m. Vi kommer då starta 1.10m samt 1.20m.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback