Veckans update

Datum ~ 2013-09-19 | Tid ~ 10:29:12
Kommentarer (0) | Allmänt
Trots få timmar av jobb denna vecka har det varit väldigt stressigt. Vet inte riktigt om det är för att "sambon" kommer hem och jag vill fixa det mesta i lägenheten innan eller om det är för att företaget börjat ta fart och stjäl lite tid. Hur som, här kommer en uppdate på de ridpass som jag tidigare inte hunnit skriva om.
 
Tisdag: Red ut efter jobbet i mörker, regn och rusk. Såg väl mer eller mindre ut som en jultomte i min röda utstyrsel och pannlampa. Jobbade endast med framåtbjudningen och struntade i formen. Rasta lite efter helgens tävling och få bort det resternade slaggprodukterna var planen. Skilla tuffade på bra och vi jobbade mestadels i ett friskt tempo i arbetsgalopp. I närheten av stallet har vi en runda som omges av öppna vidder och djurhagar på båda sidorna. Här fick Skilla sträcka ut och jobba med tempot i galoppen på en längre sträcka. Denna runda brukar första varvet hållas i skritt och trav för att runda två endast innehålla galopp. Mycket bra för pulsträning! Skilla kändes trevlig trots det dåliga vädret. Min tidigare värdelösa dag och humör vände snabbt med en färd på röda faran! Trots regn och rusk erbjöd jag mina stallkamrater att rasta deras hästar i regnet - ingen nappade denna gång! Fräsh i huvudet kunde jag därefter avrunda min kväll med ett leende på läpparna!
 
Onsdag: Hoppning med gott sällskap av de andra tävlingsekipaget i stallet. Då jag inte frågat berörd person om det är okej att lägga ut namn kommer jag kalla henne M. Dagens övning låg fokus på följsamhet, markarbete och flyt. M är utbildad hippolog, jobbar hos Krusenstierna och har god erfarenhet både från backen och på ryggen. Mycket privilegiad att få ett par extra ögon och någon att ventilera tankar och åsikter med.
 
Skillas bakben var något svullna när jag tog in henne från hagen. Båda bak såg tjocka ut men ingen värme eller markant puls i benen. Valde att göra iordning henne för att jogga och känna av innan beslut om hoppning eller inte. Skillas bakben har en tendens att svälla vid snabba väderomslag, mycket regn eller stor temperaturskillnad. Joggade fram med extra ögon från backe och rygg för att utesluta någon orenhet eller hälta. Tur nog kändes hon okej och såg så ut också.
 
Cavalettibommar är något vi måste träna mer på! Här har Skilla stora tendenser att glida ut och tappa böjningen i sidan över bommarna. Flytet var ojämnt och så även bjudningen. Därefter jobbade vi på en relaterad linje med 5 galoppsprång. Vi hade stora problem då S var loj men med stora språng. Provade mig fram att korta med sätet, handen, rösten osv. Lyckades lägga till ett extra språng och korta henne tyvärr inget flyt i denna övning. Kort men oengagerad och ryckigt. När vi red på ett mindre än avsett flöt övningen på mycket bra. Lite bitter både då och nu, vårt markjobb är inte alls som det borde vara!
 
Hoppade titthinder vilket fungerade bra efter en korrigering, den brutna linjen var bra och relaterade på -1 galoppsprång. Efter lite vägande för och emot blir faktan följande: Jag måste lära mig att korta henne för sätet endast om jag vill behålla rytmen. Använder jag handen släpper hon ryggen, går uppåt och slår sig fri. Linjen mellan att hålla ihop med sätet och skjuta på är hårfin och kommer kräva väldigt mycket träning.
 
Passet var långt ifrån bra och kändes väldigt ojämt. Ingen wow-känsla, inget "aha" så ska det kännas. Däremot lite klokare och förhoppningsvis kan jag attackera problemet längre fram.
 
Mycket tacksam för hjälpen och hoppas vi hittar en bra kommunikation och flyt på helgens tävlingar. Denna tävling kommer avgöra om jag fortsätter rida de klasser jag är anmäld till resterande tävlingar eller om vi gör klassbyte.
 
Skillas ben såg bra ut efter passet. Dubbelkollade även vid kvällsintaget benen som såg mycket bättre ut efter min aloe vera linimentering.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback