"Det är sport vi håller på med, inte transport"

Datum ~ 2014-04-03 | Tid ~ 22:34:16
Kommentarer (0) | Allmänt
Blev så lycklig när en vän länkade artikeln med Henrik Ankarcrona under kvällen. Henrik pratar mycket om hästens  utbildning, vad som måste fungera och när saker och ting som så lätt som grunder fungerar kan man göra nästa vad som helst.
 
I artikeln som finns publicerad på Hippson pratar han om de tre "S'en". Start, stopp, sväng. Hästen måste kunna dessa tre innan man går vidare i utnildningen. Under en clinic som Henrik höll i Halmstad pratar han mycket om hur han utbildar, tränar och hur man lägger upp ett träningspass.
 
De första styckerna i artikeln låter det nästan som att Henrik och T.Hammar är samma människa. Just dessa saker pratar Tomas mycket om. Som rubriken för detta inlägg lyder "det är sport vi håller på med, inte transport" nämnde Tomas ett flertalet gånger under förra fredagens träning.

Mycket läsvärd artikel, och jag är så nöjd att jag hört detta så nyligt som för 7 dagar sedan, och får läsa det ii text idag. Än en gång blir jag mer övertygad om att T är helt rätt för mig som tränare och utbildare. Allt som nämns gällande skolbänken har T matat i mitt huvud redan sedan ponnytiden. Redan då sa han " jag är din lärare, du är hästens". I andra ord säger Henrik samma sak,
 
För att inte bli långrandig måste jag kortfattat nämnde delen där Henrik pratar om att hästen ska hoppa på muskelkraft och inte fart. Just i den fasen är jag och S. Vi har gått på fart, och klarat oss hittils. Men nu måste vi hitta en helt annan avspändhet, ro och låta sprången ta tid och alla muskler arbeta korrekt.
 
Morgondagens träning känns för långt bort, har så mycket jag vill träna på och se, känna och klämma på mina nya insikter och kunskap!
 
Artikeln om detta hittar ni här
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback