Hoppträning / Markarbetspass

Datum ~ 2010-02-11 | Tid ~ 20:59:21
Kommentarer (2) | Övningar
Här kommer övningen från tisdagens träningspass. Mestadels markarbete men jobb med sådant som är välbehövligt och grunden för en trevlig hopphäst.

Började med att rida övningen i trav med volt runt bommarna på böjt spår så man red dessa två gångar innan man skulle rida tillbaka, flytta undan skänkeln och över de raka bommarna. Vi tränade taxering och tanken är att Skilla ska lära sig att vänta kvar och trassla lite med bommarna om hon kommer lite tokigt. Nyttigt och med otroligt bra resultat på första övningen. Därefter red vi samma men vi galopperade in på böjt spår över bommarna, avsaktning till trav, ny fattning och galoppera ut över dem andra bommarna. Detta var övningens tanke. Jag och Skilla red bara över de första bommarna i galopp, bröt av och travade över de raka bommarna. Därför finns det ingen ritning på den övningen.

Vidare i träningen red vi samma bågar men med travhinder. Nyttigt med styrketräning även här taxering och "vänta kvar" känslan var viktigast. Mycket bra resultat.

Sista övningen var att komma galopperandes längst spåret, bryta ut från väggen över två galoppbommar på en mjuk båge hitta oxern och avsluta till vänster. Det avslutade språnget var väl tajmat och riktigt fint. Därefter nöjde vi oss med träningen.

Inför nästa vecka blir det nog mer hinder och mindre bommar. Då bommar är något jag betvivlar Skilla ha sett mycket av, liggandes på marken är dessa pass väldigt nyttiga och minst lika viktiga som sjävla hoppövningarna.
Kommentarer
Postat av: Moas hästdagbok

Det får man testa någongång! Verkar som en bra övning :)

2010-02-11 @ 21:43:32
URL: http://moashdb.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Gillade verkligen övningen!



Emelie och Bavaria som tränade med mig red mer avancerat. Ställde upp bommarna i hörnen till studs och jobbade lite mer intensivt! - Det kan vara utmaningen!

2010-02-11 @ 22:35:52
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback