Framgångsrik tisdag

Datum ~ 2010-03-17 | Tid ~ 14:28:39
Kommentarer (6) | Övningar
Gårdagens planering gick faktiskt riktigt bra. Förutom att privatträningen med Ines och Melody var tvungen att ställas in, och flyttas fram gick allt enligt planerna.

Rideleverna skötte sig riktigt bra och sista gruppen fick rida skänkelvikningar vilket många av dem gjorde med briljans. Det var nytt för vissa, men jag är stolt över resultaten och ser ljust på utveckligen och framtiden.

Hopptränade tillsammans med Johanna och Chan under kvällen för Hanna vilket till en början kändes lite "spänt" och studsigt. Anledningen skulle jag gissa är hennes vila torsdag-söndag. När hon blir spänd och studsig är det som att ingenting fungerar, hon hör eller ser ingenting annat för hon är så inne i sig själv och att "stressa". Tidigare har hon kommit undan och vi har gjort det väldigt enkelt för henne i dessa lägen. Då, men inte längre!

Fortsatte att rida fram och påbörjade sen markarbetet för att senare börja med hoppträningen. Så fort hon kommer "tillbaka" och hittar fokus är hon riktigt trevlig och OJ vilka resultat vi har kommt till!

Vi började med att galoppera in över bommarna på kortisdan i höger galopp på böjt spår, för att sedan göra en fin avsaktning och forsätta in på cavalettiserien i trav. Därefter ut i vänster varv och fatta ny galopp och galoppera över bommarna på kortisdan. Denna övning jobbade vi igenom hästar på en stund för att få hästar ut på yttertygeln / mot  ytterskänkel och runt innerskänkel.

När hästarna var varma förändrades övningen. På kortsidan blev mittenbommen ett lågt litet hinder så att hästarna skulle hoppa igenom kroppen mer, forma sig och bli mjuka i sidorna. Efter studsen var det räcke in i kombinationen, ett galoppsprång räcke ut. Tillbaka i sadeln och direkt in på studsen på andra korsidan.

En krävande övning som tvingade mig tillbaka i sadeln snabbt och styra endast med sitsen. Vilket ibland var väldigt svårt, och ibland chockerade Skilla och vände riktigt tajt och snävt in på studsen. - framsteg!

Nu när hästarna var varma och undan för innerskänkel var det dags att vända på övningen. Samma sak fast åt andra hållet, och istället för kombinationen var det en trippelbarr på diagonalen. Lite svårare med avstånd och anridning då Skilla aldrig sett ett sådant brett och "stort" hinder laddade hon lite extra och studsade från hörnet och hela vägen fram, backade av och hoppade nära. - förändring

Alla övningar var utförda och det var dags att knyta ihop det hela till en bana. Började med studsen uppe på kortsidan för att komma in i kombinationen, studs och sen in på trippelbarren. För er som sett Skilla eller följer bloggen kontinuerligt vet ni att hon gärna dragit iväg mot hindren och inte alls backat av. I detta läge fick jag igenom halvhalten i god tid mot trippeln men blev så chockad att jag glömde bort "att finnas där". Detta löste Skilla genom att krypa in i botten och hoppa stort - klok häst.

Avslutningsvis fick jag hoppa 8;an en gång till och med känsligheten i bagaget fick jag igenom min förhållning på samma ställe och kunde i detta läge finnas kvar med sitsen och hålla om lite extra, vilket resulterade i att Skilla klippte tag i hindret och gick av lite större. - duktig häst!


Summering av träningen, klok och reglerbar häst vilket inte alls funnits tidigare. Kraven är högre, hon köper detta och vi är mer samspelta. Hon hoppar mig fortfarande ur sadeln och tar i för kung och fosterland men hon backar av, lyssnar och väntar kvar vilket är en stor förbättring. Mycket nöjd!

Kanske finns det lite talang långt där inne i en gammal ponnyryttares själ?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Visst är det kul när allt lossnar!! Grattis:) Vilka höjder ligger hindren på när ni hoppar, förstår att det inte är några jättesprång på något sätt då hon är så grön än, men vore ändå kul att veta när man föreställer sig övningarna :)

2010-03-17 @ 22:02:19
Postat av: Hoppbloggen

Anonym; Hindren ligger kring mellan 50-70cm. Studsens mitt låg på lägsta på sockerbitarna.



Tack ! Det känns verkligen som att vi tar oss framåt och att allting kommer falla på plats när saker och ting börjar få fungera!

2010-03-17 @ 22:59:32
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Linda Gustafsson - Ponnyryttare

jag måste prova övningarna :)

2010-03-21 @ 13:23:11
URL: http://lindagustafssoon.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Linda; Jag tycker övningen fungerade väldigt bra!

- Berätta gärna vad du tyckte och om det fungerade för dig.

2010-03-21 @ 22:00:24
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Annica

Vart har du gjort de fina bilderna på de olika övningarna?

2010-03-22 @ 10:53:54
URL: http://annicahedlund.bloggagratis.se
Postat av: Hoppbloggen

Annica; Ett väldigt enkelt program på datorn bara. Ingenting avancerat! - Är bara noggrann.

2010-03-23 @ 23:58:20
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback