Hoppträning i regn

Datum ~ 2010-05-14 | Tid ~ 01:02:10
Kommentarer (2) | Övningar
Började med att galopperade över bommarna längst ner på ridbanan. Studs över dem första bommarna, ett galoppsprång studs över de andra bommarna. När denna övning flöt på i båda varven började vi att höja upp bommarna och avslutade med en studsserie.

Skilla var väldigt luftig och tog mina förhörhållningar väl ordentligt. Studsade och hoppade tills jag hittade mellanläget och kunde lätta av i rätt läge. Gillar att hon är tillbaka i sitt gladla energiska läge igen. Hennes lugna backande var ovant och konstigt. Att hon studsar och hoppar, det är "som hon borde vara" i mina ögon.

När studsserien fungerade gick vi över till att hoppa med oxern. En snäv sväng upp till oxern vilket ledde till lite väl mycket back från min sida. Studs och en något tillbaka Skilla hittade inget bra läge mot och fick därför jobba med distanserna. Hittade ett OK läge och jobbade därefter vidare med kombinationen. Räcke in ett galoppsprång räcke ut. Kom stort in på räcket första gången fick tokbacka mellan och klättrade över räcket ut. Hittade ett bättre flyt in andra gången och därefter flöt det på bättre och bättre. Kastade mig in över räcket för att komma på i mitten att det blev supertrångt, rättade mig själv till andra gången.

Avslutade med att hoppa en kortare bana, studsserie, kombination och avslut med oxern. Hade en riktigt bra känsla träningen igenom även fast det finns mycket att förändra. Helt fantastisk känsla när allting klickar och hon ställer upp för mig till 110%.
Kommentarer
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Aah, shopping är riktigt roligt!! :) Ska bara hitta en grå tävlingskavaj, sen är min utrustning komplett :)



Åh, vad roligt!! Det kommer säkert gå jättebra på debuten!!

2010-05-14 @ 10:08:47
URL: http://cathie.se
Postat av: Hoppbloggen

Catrin; Shopping är alltid roligt, men kostar alltid mer än man önskar! Grått är snyggt, men ingenting för mig. Alla andra gör sig så mycket snyggare i det!



Jag hoppas verkligen att jag törs rida debuten, det är väldigt mycket nerver och jag är lite halvskraj. Men man måste prova för att veta!

2010-05-15 @ 17:51:31
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback