Mycket häst kräver god ridning

Datum ~ 2011-02-24 | Tid ~ 02:31:00
Kommentarer (2) | Övningar
Tisdag: Dagen började med lite stalltjänst på anläggningen. Därefter var det dags för löshoppning för tre av ridskolans storhästar och därefter en privathäst. Ridskolehästarna skötte sig bra, vissa har mer talang än andra, men alla hästar fick en bra upplevelse och lite mer självförtroende.

Privathästen som löshoppades är en unghäst som tränar inför kvalitéen. En mycket trevlig unghäst som har trevliga gångarter och en ljus framtid som hopphäst, och säkerligen dressyrhäst också. Trevlig psyke och ett gott tänk trots att uppgiften är ovan och ny. Med träning kommer den bli riktigt trevlig!

Lektionerna för kvällen gick väldigt bra, hoppning på hela ridhuset med alla ridskoleponnysar brukar vara en skräckupplevelse och en kväll av skräckblandad förtjusning. Ponnysarna skötte sig otroligt bra, och det finns riktiga talanger bland hästarna vi har! Elever med goda utsikter för framtiden om dem väljer att ta det stora steget och skaffa egen någon gång.

Hoppträningen började med uppvärmning på digonalen i trav. Hästarna skulle komma nära och jobba med att hoppa på spänst. Fick plocka bort gramanen redan från början då Skilla skötte sig bra i framridningen. Övningen var effektiv och Skilla hoppade väldigt trevligt.

Därefter jobbade vi vidare med travhoppningen på linjen. Inridning i trav, abrott för att sedan hoppa oxer ut. Fick man inte tag i hästen och ett bra avbrott las en volt till vänster. Den här linjen jobbade vi senare med att räkna galoppsprång (6 till en början för att sedan rida på 5) 20.5m.

När detta var avklarat knöts allt ihop och bildade en bana. Banan började på diagonalen i trav mot det vänstra hörnet i botten på ritningen. Därefter, in på linjen (5galoppsprång tillbaka) för att sedan hoppa kombinationen på andra långsidan. Avbrott för att komma på diagonalen och travhoppa mot det vänstra hörnet i toppen, avsluta med linjen nedå (oxer, räcke).

Skilla var väldigt pigg och otroligt mycket häst att rida ihop. Men väldigt trevlig och hittade bra språngkurvor under stora delar av träningen. I dessa lägen måste jag orka rida ihop henne utan att skjuta på i själv språnget. Än krävs det mycket träning innan jag har full kontroll på kroppen i alla lägen, men Skilla var väldigt fin.

Nöjd ryttare och nöjd häst, för träningen gick otroligt bra trots att ryttaren fick hemläxa! Längtar redan till nästa träning.

Kommentarer
Postat av: matilda

vad har din rubrik med ditt inlägg att göra :P?

2011-02-24 @ 08:22:31
URL: http://farrixmo.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Matilda; Hela sista stycket har med det att göra. Skilla var väldigt på och mycket häst att rida ihop. För att det ska bli perfekt och hon ska komma till sin rätt krävs god ridning. (Där är vi inte riktigt än, så vi måste träna mer)

2011-02-24 @ 12:48:59
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback