Övning v.2

Datum ~ 2011-01-13 | Tid ~ 00:53:28
Kommentarer (0) | Övningar
Här kommer gårdagens övning. Ha i åtanke att skissen ej överrensstämmer med verkligheten med distans och exakta placeringar.

Vi började hoppa fram på serien i höger varv. Fattning på långsidan, jobba med galoppen genom kortsidan, hoppa serien längst långsidan, ett galoppsprång emellan. Avbrott på kortsidan jobba med att sätta hästarna över bommarna (låg på galoppavstånd) trampa igenom och runda över bommarna, volt för att ta bommarna en andra gång. Trav långsidan ner för att jobba med öpnna i vårt fall, ny fattning och övningen började om.

Denna övning red vi även i vänster varv, då började vi med bommarna, volten för att sedan fatta galopp på kortsidan, hoppa serien, avbrott och jobba med öppnan på långsidan upp mot bommarna.

Därefter hoppade vi en liten bana. Började med serien i höger varv, över studsen för att hålla ut på väggen hitta linjen till oxern. Ner genom hörnet för att vända på planket. Vägen från oxern till räcket gick nedanför serien, tajt sväng vid hörnet för att komma rakt på planket. (Missvisande skiss). Därefter, tillbaka över studsen, för att avsluta med serien i vänster varv.

Övningen och banan gav hästarna mycket mjölksyra. Första gången hittade vi inte vägen från oxern till planket och slarvade med tempo och att ta igenom halvhalten med knäna innan handen kom. Vilket ledde till studs och att jag fick lägga av Skilla stort på oxern.

Andra omgången hittade jag ett bättre flyt, mötte upp med skänkeln och Skilla bjöd fint genom hela banan. Trevlig övning som krävde en del planering och goda vägvla. Roligt med styrketräning när det ger så fina resultat!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback