Hoppträning v.11

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 11:13:00
Kommentarer (0) | Övningar
Här kommer övningen från förra veckan då jag tränade med Bugzi Lady!
Vi började med att hoppa fram på diagonalen i trav tills hästarna taxerade lagomt och väntade kvar. Detta gjorde vi åt båda hållen och även i galopp. Till en början hade jag stora problem att inverka på B. I svängarna måste man rida ordentligt och underhålla galoppen utan att använda skänkeln allt för mycket då B tjurar ihop. När B fick syn på hindret var det bara hålla i sig. Taxeringen hästar själv valde var alltid "ett för lite" galoppsprång. Så att få in det sista och inverka på rätt plats var svårt.
Halvhalterna bakåt fungerade inte alls då B längde ut halsen och ökade det sista. När förhållningarna kom uppåt och jag satt emot med sitsen började saker och ting förändras. Skam den som ger sig till jag till slut till förhållningarna skapligt.
Därefter hoppade vi fram på studsen, ett galoppsprång för att sedan hoppa ett räcke, planera vägen och vända varannan höger, varannan vänster. Detta var lättare sagt än gjort då B bjöd vidare frammåt mot oxern. Här kom vikten av planeringen in. När detta flöt på plockades svängen bort och vi hoppade linjen rakt ned. Först på 4galoppsprång fram, för att sedan rida på 4normala.
Mot slutet av träningen knöt vi ihop allt till en sammanhängande bana. Medellinjen ned, vända vänster för att sedan hoppa diagonalen nedåt. Vända upp på medellinjen igen för att sedan vända höger och avsluta på räcket.
En bra övning med massvis av tips, tänkvärdheter och främst en träning som boostade självförtroendet rejält! Riktigt roligt! Avslutade med en bana från 1m->125. Lätt som en plätt när man har en rutinerad häst med ett hjärta av guld!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback