Dressyrträning J.Forsberg

Datum ~ 2012-05-31 | Tid ~ 16:00:00
Kommentarer (3) | Allmänt

Åkte ut till firman efter jobbet för att hämta upp vårt lånesläp. Ett Henra Buffalo släp kommer vi färdas i närstkommande veckorna. Snyggt släp, men oj så opraktiskt. Känns riktigt bra att mitt släp dyker upp om några veckor! Lindade Skilla och packade in utrustningen i transporten för att åka ner till anläggningen och värma innan Jennifer dök upp. Bestämde mig även för att börja rida in mig med mina nya stövlar, ska jag ha en sportslig chans att använda dem under helgen kan det vara bra om dem är ingådda. Gillar passformen och att dem sitter tight, även om det var lite mäck att få på sig dem själva.

 

Började värma i skritt på halvlånga tyglar, jobba med att Skilla får hitta balansen själv och försöka hitta en låg rund form. Jobbade vidare med samma känsla i traven för att sedan värma i galoppen. För beskådarna så ser nog min framridning väldigt grumlig ut. Men med tanken på resultaten det ger, struntar jag i om folk funderar på vad jag gör - jag har en bra plan!

 

Träningen blev avbruten vid ett flertal tilfällen då utomstående ringde, kom förbi och skulle föra diskussioner med J vilket jag kan känna är rätt respektlös av dessa människor. Dem ser att hon jobbar, och är upptagen - kan känna att det är respekt att ta diskussioner vid ett annat tillfälle. Hur som. Träningen i övrigt flöt på bra, hittade bra ridning och Skilla kändes fin. Jobbade mycket med tempoväxlingar och att placera mig rätt i sadeln för att inverka rätt. Lättare sagt än gjort men Skilla kändes väldigt trevlig. Måste lägga mycket energi på att verkligen placera mig rätt i sadeln och ha rätt placerade armar för att på bästa sätt presentera min häst. Galoppen kändes riktigt bra, rund och stor men väldigt samlad i ursprungsläget. Jobbade med att rida vidare i denna för att hitta ett lagomt läge fram. Högergaloppen var lite ostadigare men lossnade även fint i detta varv. Jobbade med lite förvänd galopp där vi har en bra bit kvar innan den är riktigt stadig, sitter jag om eller driver byter Skilla direkt. Blir att lägga mycket fokus på detta framöver. Avslutade med några längningar och Skilla kändes riktigt bra, ser fram emot tävlingen på onsdag!

Publicerar film från träningen när jag får möjlighet att lägga upp videon under morgondagen. Väntar fortfarande på publicering av helgens dressyrtävling. Har inga filmer filmade från min telefon så därför dröjer dessa.


Double nosgrimma

Datum ~ 2012-05-31 | Tid ~ 14:06:57
Kommentarer (2) | Allmänt
Dyón har en riktigt snygg nosgrimma som jag är mäkta sugen på. Den här nosgrimman fast i svart hade varit så snygg på Skilla. Synd att prislappen är därefter! Blir att fundera på denna och ta ett beslut lite längre fram. Riktigt snygg hade det varit och lite annorlunda. Hur mycket tycker ni man kan betala för endast en nosgrimma? Vad är lagom och vad är för mycket pengar?

Bocaj stövel

Datum ~ 2012-05-31 | Tid ~ 09:05:05
Kommentarer (0) | Allmänt
Här är mina nya stövlar! Efter första passet igår kändes dem riktigt bra. Kommer utvärdera dessa när jag använt dem lite mera. Tycker personligen dem är riktigt snygga och sköna. Alltid roligt med ny utrustning! När jag hittar mitt kontokort kommer jag även att beställa hem nya ridbyxor och lite schabrak och liknande till Skilla. Funderar dock på att vänta med hästutrustningen till i sommar och Skåne. Hade tänkt skippa Falsterbo idag men det går verkligen inte. Jag saknar mitt Skåne-land och underbara falsterbo. Så ska ni dit och vill ses, hör av er!

Efterlängtande paket

Datum ~ 2012-05-30 | Tid ~ 21:39:32
Kommentarer (0) | Allmänt

Stövlarna har kommit!

 

Vicki Jacobsson Photography

Datum ~ 2012-05-30 | Tid ~ 16:05:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Här kommer ett smakprov från Vicki's fotografering av oss i helgen. Orginalbilder och rätt format kommer publiceras när bilderna landat i min postlåda. Tillsvidare får ni hålla till godo med denna fantastiska bild. Kan tipsa er andra som tävlade under denna helg att kontakta henne, om just ni hamnade på bild finns dessa att köpa hos henne!

Onsdagsupdate

Datum ~ 2012-05-30 | Tid ~ 10:36:41
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens markarbetespass gick väldigt bra med eleverna. Första gruppen fick rida ute och hade cavalettövningar samt balansträning för att hitta en stadig blick och sits över olika serier. Andra och tredje gruppen fick rida inomhus och hoppa en kontrollövning med bommar, en studs och en serie. Måste bara säga att det känns väldigt roligt att många av mina elever blivit så himla duktiga. Dem rider på ett representabelt sätt och löser uppgifterna med klass och stil. Känns väldigt, väldigt roligt. Får en klump i magen då jag vet att vår tid tillsammans har ett bäst före datum. Att vara ansvarig instruktör har sina för och nackdelar, men någon gång måste vi skiljas åt, nu eller senare återstår att se. Önskar bara att jag hade möjlighet att träna de ambitiösa ryttarna vidare för att fortsätta där vi började för 4år sedan.

 

Skilla blev omskött av världens bästa mamma som dessutom lät henne beta 20min under eftermiddagen. Tänka sig att ha en sådan toppen mamma som dessutom börjat andas häst! Stövlarna står i stallet och ska premiärridas i under kvällens dressyrträning. Känns bra att hinna prova dem lite innan helgens tävlingar på URF.

 

Kvällens dressyträning startar 17.00 och till dess ska vi vara varma och redo att träna för J.Forsberg. Allt för länge sen vi tränade sist och det var varit svårt att få ihop passande tider med jobb, tävlingar och övrig vardag. Är spänd och väldigt laddad för kvällens träning. Känns roligt att träna vidare efter den bra känslan som fanns under helgen.

 

Privatträning för elev inplanerad under fredagen på 3-åringen. Har fått önskemål om att hålla regelbunden träning för att hjälpa dem med grundridning samt vidareutbildning av stoet. Spännande med något ungt och oskrivet. Ponnyn rör sig med god takt och balans och har trevlig modell, bra förutsättningar för framtiden.

 


Superfin hoppvalack

Datum ~ 2012-05-29 | Tid ~ 15:54:00
Kommentarer (1) | Annonser
Här kommer veckans annons. En välhoppande valack f.2004. Prislappen är lite dyrare än jag vanligtvis publicerar men hästen är nog väldigt prisvärd då den tävlat 1.35m men god kapacitet. Mycket stilig herre enligt mitt tycke!

Lättsam jogg

Datum ~ 2012-05-29 | Tid ~ 15:32:52
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens ridtur blev en lättsam jogg tillsammans med Tova och Thorano. Valde att skritta ut längst vägen för att lossa lite i sidorna och för att Skilla skulle få röra på sig. Avslutade passet på vår ridbana och travade en liten stund så att hon fått röra på sig ordentligt inför dagens vila.

 

Kvällen bjuder på markarbete / förberendade hoppning för ridskolans elever. Hoppas att vädret är på vår sida så vi kan hålla oss utomhus utan mindre köldskador. Fick ett meddelande att mina stövlar dykt upp! Spännande och väldigt roligt. Uppdaterar när jag har paketet hos mig, förhoppningen är att rida i dem till helgen!

Resultaten från helgen samt kommentaren är färdiskrivna men inte publicerade då jag förlagt programmen. Hoppas på att kunna lägga ut dessa under kvällen. Dressyrträningen på onsdag är bekräftad, försöker bara lösa transportfrågan då jag fortfarande är utan transport.

 

Har precis tittat igenom bilder från helgens tävling. Otroligt duktiga Vicki Jacobsson tog massvis med bilder på oss. Ska beställa en skiva med bilder från helgen och publicerar delar av dessa när jag har dem i min ägo.

 


Halvtid som dressyrsnobb

Datum ~ 2012-05-28 | Tid ~ 14:16:36
Kommentarer (2) | Allmänt
Här kommer veckans planering.
Måndag: Jogg 30min skritt och trav
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyrträning
Torsdag: Hoppning
Fredag: Vila
Lördag: URF 1.00m / 1.10m
Söndag: URF 1.10m
Efter helgens dressyrtävlingar måste jag erkänna att jag trivs ganska bra att klä mig som en dressyrsnobb och vara riktigt propert klädd. Känns roligt att nästa dressytävling kommer snart. Förhoppningsvis presterar vi snäppet bättre och visar våra kunskaper på ett ypperligt sätt. Tills dess ska vi hinna träna, tävla hoppning och bara njuta av tiden tillsammans.

SURF dressyr dag 2

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 22:20:44
Kommentarer (0) | Allmänt
Framridning LB:2 - Red fram utomhus, då denna klass var lagtävlansklass värmde jag i vita benlindor för att komma in i allvaret med denna klass. Skilla kändes väldigt trevlig, lagomt mycket tryck om än mycket i handen kändes hon fokuserad. Bättre känsla i högerhanden och väldigt positiv inställning hos hästen. Väldigt mycket ryggaktivitet vilket gjorde det extremt svårt att sitta och inverka på ett lämpligt sätt. Skilla levererade en bra känsla och gav mig mycket att leva upp till för att presentera henne på bästa sätt. Målet med denna klass var bra vägar och fokus på deltajer.

Banan: Väl inne på banan kändes Skilla trevlig, fokuserad och avspänd. Programmet började väldigt bra tills min största ryttarmiss någonsin. Fattade galopp vid fel bokstav vilket resulterade i avblåsning. Efter detta tappade jag fokus, och Skilla blev spänd på grund av mitt misstag. Detta resulterade i fel galopp vid den nya fattningen och en spänd häst. Skilla gjorde sitt jobb och leverade OK efter denna dundermiss. Vägarna i stort var bättre i denna klass än lördagens. Frustrationen över mitt misstag var outhärdlig när ritten var avslutad - stackars häst som har en så slarvig ryttare!

Domare: Jessica Holmlund
Procent: 59,0%
Kommentar: "Fin häst med goda kvalitéer. Bitvis lite orolig i formen och blir spänd i ryggen. Försök vara noga med linjen och följa vägarna."

SURF dressyr dag 1

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 22:07:45
Kommentarer (0) | Allmänt
Framridning LB:3: Framridning i ridhuset vilket kändes svalt och skönt. Skilla kändes trevlig, lite bitig i högertygeln men mjuk och avspänd. Försökte rida loss henne från bettet vilket gav goda resultat men hade fortfarande mer i vänstertygeln och inte riktigt i högerhanden och mot högerskänkeln.

Banan:
Inne på banan fick jag henne inte alls ut i hörnen och till yttersidan vilket resulterade i ett slarvigt intryck då vägarna blev onödigt hastiga. I övrigt skötte sig Skilla väldigt bra och levererade ett program utan studs och stök. Ett byte visade vi upp då ena fattningen blev felaktigt. I övrigt väldigt jämn och trevlig. Massvis med beröm då detta var vår första stillsamma ritt i tävlingssammanhang.

Domare: Kristina Alderheim
Procent: 61.82%
Kommentar:
"Trevligt ekipage! Fin takt. Önskar mer genomsläpp och bättre vägar. Lycka till"

Framridning LA:3: Denna klass reds fram utomhus, Skilla kändes väldigt pigg och något focerad under framridningen. Hade enormt mycket tryck och fick väl mycket i handen. Förvända galoppen fungerade bra, skänkelvikningarna var ostadiga men ok med tanke på förberedelserna. Trevlig känsla trots lite väl övereggad häst. Jobbade mycket med att lossa Skilla från bettet och försöka hitta en jämn trav i ett lagomt tempo. Överlag ok känsla om en något mycket häst.

Banan: Redan vid inridningen på bana1 kändes Skilla spänd, läktaren nära och mycket att kika på. Allt mitt fokus låg på att hålla henne lugn och inte sätta mer press än nödvändigt. Ryttarinsatsen var ok på en spänd och väldigt laddad häst. Hennes framfart på framridningen hade satt sina spår och Skilla kändes trött. Trots detta gjorde hon sitt jobb och utförde alla moment i denna klass. Kunde inte annat än vara stolt över min lilla häst och vara nöjd med vår debut!

Domare: Brita Fagerlund
Procent: 53.87%
Kommentar: "Elegant häst. Behöver lösgöras, stretar mot handen av och till buddla spår. Var mer nogrann med vägarna"

Dressyrtrim Skilla

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 21:47:54
Kommentarer (1) | Allmänt

Här kommer lite från torsdagens dressyrtrim inför helgens dressyrtävlingar.

VRF i film

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 21:43:47
Kommentarer (0) | Hoppning

1.00m 0/0 - 3:dje placering


1.10m 0/0 6:e placering

1.10m 8fel

Ni får ursäkta formaten på filmerna men övning ger färdighet!

Hopptrim - film

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 21:32:16
Kommentarer (2) | Hoppning

Hopptrim på SURF inför Vännästävlingen. Banan ligger på 1.10m-1.20m

Vinnare div.2 SURF

Datum ~ 2012-05-27 | Tid ~ 21:18:15
Kommentarer (1) | Allmänt

Resultatet av sista omgången div.2 ledde till vinst !

 

Välkommen tillbaka du underbara känsla

Datum ~ 2012-05-25 | Tid ~ 07:57:37
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer en resume från veckans ridpass samt planering för de tre återstående dagarna. Veckans planering kom int ute som planerat. Denna vecka har varit en vecka i motvind på många sätt, bloggen blir lidande men försöker kämpa på ändå.

 

Onsdag: Red den lilla rundan på ca 40min. Jobbade mycket med galoppen och hitta ett bra sug i handen. Skilla kändes bitvis riktigt trevligt, lite överladdad och spänd bitvis men hittade ett bra stöd. Tror fröken röd har små känningar av våren då hon tjurar ihop, blir rädd för sig själv och sedan spänd. Hoppas att det inte blir värre än idag så att inte dressyren blir lidande. Trevligt tryck i hästen under hela passet, detta gillas!

 

Torsdag: Sällskapade med Anna och Nexus på banan, red igenom bitar av programmet för att känna av inför helgen. Skilla kändes riktigt trevlig och jämn i trycket och påskjutet. Till en början låg hon på rätt ordentligt i högertygeln men detta blev bättre och bättre längre in i passet. Fick två riktigt bra läningar, hej hå vilken känsla! Hoppas att vi har samma bjudning under helgen kanske vi kan visa att vi faktiskt kan länga mer än bara en 7a. Galoppjobbet fungerade väldigt bra denna dag, lite strul i början när vi fortfarande gjorde upp om vem som bestämmer, men i övrigt väldigt fin. Hittade en bra takt i galoppen där nosen kommer fram och överlinjen blev väldigt stark. Har filmat en stund från gårdagens pass, bara internet på jobbet ger med sig har jag nu 4hopp filmer och en dressyrfilm att dela med mig av.

 

Fredag: Dagens planer blir att pyssla med Skilla inför morgondagens tävling. Tvätta, fläta och se till att utrustningen är packad. Hur vi tar oss ner på anläggningen är fortfarande oklart då min transport inte är tillgänlig pga försäljning. Hoppas det löser sig på ett bra sätt, har några olika alternativ och ser fortfarande möjligheterna. Om möjligthet finns kommer jag även fotografera utrustningen som ska användas i helgen, ridbyxor, schabrak och övrigt tillbehör. Om någon av er läsare ska till SURF i helgen och kan fatta en kamera är ni mer än välkomna att fotografera / filma.

 

Lördag: Dressyrtävling, denna dag bjuder på två starter LB:3 samt LA:3

Söndag: Dressyrtävling, dag två LB:2

 


Sommarkänsla

Datum ~ 2012-05-23 | Tid ~ 23:36:28
Kommentarer (0) | Allmänt

Mys i solen tillsammans med min bästa

 

Vännäs dag 2

Datum ~ 2012-05-23 | Tid ~ 14:54:55
Kommentarer (0) | Hoppning

Här skulle inlägget om bangången publiceras. Misslyckades självklart med detta och det känns lönlöst att publicera det så här i efterhand.

 

Bangång: Denna bana var tekniskt svår på flera ställen, bruta linjer, bågar och kort anridning till många hinder. En utmaning helt klart! Ingenting kändes dock omöjligt med tanke på lördagens resultat och hjälteinsats från Skilla.

 

Framridning/framhoppning: Missbedömde tiden till denna klass och var sen till framridningen och hann inte värma ordentligt innan det var dags att gå in på framhoppningen. Valde i detta läge att värma som vanligt och hoppa fram mindre. Skilla kändes trevlig och skötte sig fint under värmningen och framhoppningen. Bra känsla med lagomt tryck i handen och trevliga språng.

 

Banan: Skilla börjar galoppen med att sparka och blev tjurig helt utan förvarning. Valde att lägga en volt innan starten för att hitta något typ av galopp innan första hindret. Fram till hinder nummer två kommer den andra sparken då Skilla fortfarande var missnöjd. Försökte reda ut situationen på bästa sätt och hitta någon typ av frammåtläge. Att prata om tryck och spänst kändes bortblåst men att lösa situationen var ett måste. In i kombinationen ur sväng hade vi behövt just detta, tryck. Redde ut banan på bästa sätt på en något trött Skilla. Vi fick sammarbeta oss igenom denna bana men löste det på ett representabelt sätt.

 

Sammanfattning: Skilla levererade några riktigt trevliga språng i denna klass. Trött och lite grinig men gjorde ändå ett bra jobb trots allt. Sammarbetade fint i denna klass och det kändes lätt trots att hon var beige. Känns otroligt skönt att höjden är det minsta problemet i dagsläget och att jag hittade ridning med tanke på den dåliga ryttarinsatsen under lördagen. Bra helg!

 


Vännäs dag 1

Datum ~ 2012-05-22 | Tid ~ 09:44:09
Kommentarer (0) | Hoppning

Tävlingsdag ett började med en 1.00m klass. Bangång direkt när vi anlände till Vännäs för att se vad denna banbyggare hade i åtanke för helgen.

 

Bangång: Banan till första klassen var i jämförelse med Skellefteå en lättsam bana, några mindre tekniska vägar men i övrigt passande för första utetävlingen.

 

Framridning / Framhoppning: Framridningen blev kort, skrittade fram länge och därefter joggade jag en kort stund i trav och galopp för att sedan styra in på framhoppningen. Skilla kändes lugn men fokuserade och trevlig. På framhoppningen kändes Skilla trevlig, låg på lite i handen men hoppade bra, bitvis utan tryck men trevlig. När vi hoppade fram mer ordentligt var hon väldigt pigg och riktigt stark. Trevliga språng och försökte fokusera på att inte kasta överlivet i onödan.

 

Bana: Väl inne på banan där det fanns gott om plats kunde jag galoppera på i ett friskare tempo. Banan flöt på bra i grunden och vi hittade många väldigt bra lägen. In i omhoppningen kom djävulen i mig fram. Första gången någonsin jag kände att hornen kröp fram. Drog en chansning och vände snävt på några hinder och Skilla löste detta på ett underbart bra sätt.

 

Sammanfattning: Skilla var bitvis väldigt stark men lyssnade fint trots detta genom hela rundan och var väldigt fokuserad och med. Fick en bra känsla och att det känns så lättsamt gjorde det hela mycket roligare. Skilla tog stort ansvar och var väldigt med trots att jag satte henne lite på prov när jag vände upp på hinder. Denna klass slutade på 0/0 med en bra tid som räckte till en 3dje plats! Vårt första ärevarv tillsammans i riktiga sammanhang och en stor fin gul rosett.!

 

Laddade om batterierna efter ärevarvet med lite mat och vila för oss båda, därefter var det dags för bangång till 1.10m.

 

Bangång: Denna bana var tekniskt mycket svårare än föregående start. Några svåra linjer och två kombinationer i denna klass. Kombinationen i omhoppningen var tekniskt svårt placerad och dessutom en tvåsprångs kombination. Även en bruten linje och vattenmatta fanns med i denna klass.

 

Framridning / Framhoppning: Valde att rida med sporrar i denna klass om energin  och trycket skulle försvinna under banans gång. Samma upplägg i denna klass, lång skritt lite jogg för att sedan hoppa fram. Skilla var studsig, frustrerad och tom i handen denna klass. Hamnade i backläge och vågade inte mjukna. Hittade några bra språng men känslan från förra klassen var ej närvarande.

 

Bana: Hittade inget flyt i banan alls, kom i botten och fortsatte att backa mig igenom banan. God ridning existerade inte alls och Skilla fick göra en hjälte insats för att lösa mina dåliga anridningar. Skilla var spänd och irriterad över mina sporrar och men trots detta gjorde hon sitt jobb. När vi väl tagit oss igenom 2/3dje delar av banan vaknade jag ur min dvala och började rida frammåt och sluta plocka. Därifrån fick vi en riktigt bra känsla och tog lägen frammåt istället för att komma ur botten. Omhoppningen i denna klass tog vi det något lugnare men passande som debuterande i fas två.

 

Sammanfattning: Grunden i denna klass var katastrofalt dålig med tanke på ryttarinsatsen. Skillas insats var fantastisk och jag kan inte annat än vara stolt över att hon tog ansvaret när jag inte gjorde det. Att plocka på sig sporrar innan jag känt av dagsformen var ett stort misstag som jag fick äta upp. Till nästa tveksamhet kommer jag inte välja samma. Rid fram, känn och därefter ta beslut för att slippa en frustrerad och spänd häst. Omhoppningen kändes väldigt bra och jag kan skratta mig lycklig över att jag har en förlåtande häst! 0/0 även i denna klass som resulterade i en 6te plats! Har nog aldrig varit så stolt över min lilla häst!

 


Resultat

Datum ~ 2012-05-22 | Tid ~ 09:27:49
Kommentarer (0) | Hoppning

Här är skörden efter tre starter på Vännäs RF. Har haft stora problem med blogg.se så inläggen har inte gått ut. Kommer flera inlägg under dagen för att sammanfatta helgen, träning och liknande.

Vännäs RF lördag

Datum ~ 2012-05-20 | Tid ~ 00:13:18
Kommentarer (0) | Hoppning

Första tävlingsdagen avklarad ! Dags att styra i säng för att ladda upp för dag två. Dagens resultat 0/0 samt 0/0. Fantasirika häst !! Uppdaterad mera efter morgondagens avslutade klass. För er som inte kan vänta, kolla equipe. Ska försöka uppdatera efter bangången under morgondagen !

Hoppning samt tävlingsförberedelser.

Datum ~ 2012-05-18 | Tid ~ 19:41:24
Kommentarer (0) | Hoppning

Här kommer uppdateringen om gårdagens hoppning! Åkte ut till stallet kring sjutiden för att släppa ut och fodra alla hästar. Fixade även med all markservice innan jag packade in hästen i transporten och begav mig till anläggningen. Bästa Malin mötte upp mig där för coaching och stöd från backen. Byggde upp en mindre bana med en kombination, en trippelbarr, ett enkelt räcke och en grind. Skilla kändes trevlig under värmningen, lugn och avspänd samt väldigt fokuserad. Passet i sig flöt på väldigt bra, värmde upp på delar av banan och knöt slutligen ihop den till en kortare bana på 7 språng. Hoppade igenom Skilla ordentligt för att både gymnastisera och hitta bra lägen inför helgen. Slutliga banan låg hindren mellan 1.10m/1.20m. Publicerar film på detta när jag har tillgång till trådlöst nätverk, glömde självklart bort det i jobbstressen under gårdagen. Lyckad träning och enormt tacksam att allt flöt på så smärtfritt, älskade häst!

 

Dagens stalltjänst har varit tävlingsförberedelser samt korrigering av en bakhov där min bästa hovslagare kom ut och justerade. Som jag nämnt tidigare så drog Skilla av sig två bakskor i tid med förra skoningen, det resulterade i att hoven tagit större skada och en tappsko i dagsläget skulle resultera i ingen frisk hovvägg att sko om i. Tova höll mig sällskap och hjälpte mig med förberedelserna. Skåpet är packat och Skilla är redo. Efter en omgång med schampo är hennes ben vita, svansen ren och manen uppdelad inför morgondagens knoppning. Hoppas verkligen att helgen blir givande och att vi får bra väder. Kvällen kommer spenderas med ytterligare förberedelser inför tävlingen. Kan inte bestämma mig vilken tävlingsklädsel jag ska välja!

 

Morgondagens starter är 1.00m med beräknad start 9.35 samt 1.10m med en beräkad start kring 12:30


Ny bloggdesign

Datum ~ 2012-05-17 | Tid ~ 18:45:47
Kommentarer (3) | Allmänt
Äntligen har den nya designen släppts! Känns så mycket roligare att blogga när den fått ett nytt ansikte. Hoppas ni läsare gillar bloggen och fortsätter kämpa för att hålla läsarantalet uppe. Tusen tack till Matilda för designen

Kärlek

Datum ~ 2012-05-17 | Tid ~ 17:18:49
Kommentarer (0) | Allmänt

Att en mule kan ge så mycket tröst som denna. Finaste finaste hjärtat.

 

Skellefteå i film söndag

Datum ~ 2012-05-17 | Tid ~ 17:15:00
Kommentarer (0) | Hoppning
1.10m söndag
Denna klass hade Skilla hoppat som en dröm på framhoppningen och jag var väldigt lyrisk över känslan som hon gav mig. Som ni ser redan i början av banan är trycket borta och energin slut.

Läsarutmaning

Datum ~ 2012-05-16 | Tid ~ 20:26:27
Kommentarer (1) | Allmänt
Andra filmen från Skellefteå finns snart tillgänlig för publicering, för att detta ska ske önskar jag att ni läsare kämpar lite hårdare! Får jag upp läsarantalet  kommer filmen att publiceras omgående. Sprid bloggen och uppdatering med film och bilder kommer att ske kontinuerligt.

Hoppning imorgon planerad, så sköter ni er snygg kommer även film från hoppningen imorgon att publiceras.

Välkommen du underbara

Datum ~ 2012-05-16 | Tid ~ 17:45:39
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet kring lunch för att hinna motionera Skilla innan dagens jobb. Solen lös och vädret var verkligen perfekt för en lång galopptur. Valde att rida på det raka bettet för att försöka få ett sug och en bra känsla i handen inför helgen och morgondagens hoppning. Skilla njöt i fulla drag i det fantastiska vädret, som vi har saknat dig sol, värme och friska vindar!

Red den längre slingan och galopperade ikapp med bilarna på e4an på tryggt avstånd. Underbar känsla och kraften som exploderade under mig var helt fantastisk. Älskade finaste hjärtat! Jobbade med långa galoppsprång för att sedan reglera, korta ihop och länge ut igen. Skilla kändes lite öm i kroppen efter helgen eller gårdagens pass men skötte sig bra trots detta. Busade i skogen som avslutning innan vi skrittade hemåt. Om tiden hade funnits hade jag mer än gärna suttit ute i hagen hela dagen, smuttat på något svalkande och njutit av sällskapet och solen. En annan dag! Finaste hjärtat njöt av värmen solen gav ståendes naken i hagen. Bild från sommarbetet tillsammans med bästa Bavaria.

Att visa - skänkelvikning

Datum ~ 2012-05-16 | Tid ~ 15:33:10
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens ridpass blev för ponnyeleverna på anläggningen. Planen för teorin var att visa och förklara skänkelvikning, tänkte därför visa det på en häst som behärskar detta på ett bra sätt, men som även lätt hamnar fel.

 

Min bästa mamma körde ner Skilla, hon tillsammans med lite guide från mina elever gjorde iordning Skilla och promenerade henne till jag var redo att sitta upp. Började först med att visa hur jag värmer upp min häst, vad jag kollar av med bjudning, böjning, ställning och övergångar. Detta för att eleverna skulle få lite tips till kommande framridningar och värmningar. Därefter visade jag några skänkelvikningar i skritt, både från trekvartslinjen, hörnlinjen och längst långsidan. Visade hur jag korrigerade när hon hamnade före med framdelen, före med bakdelen samt när hon tvärade för kraftigt. Försökte hålla en dialog med mina elever utan att få speciellt mycket respons. Red vidare och visade även lite galoppjobb, öppna för att visa lösgörande övningar. Avslutade med att prova göra en skänkelvikning i galopp, Skillas första vilket fungerade bra på en av två linjer. Sammanfattning av passet: ok känsla, fortfarande lite tom i handen och kryper bitvis ihop samt svårt att hitta en jämn bjudning. Trevliga centrerade galoppvolter i övrigt en väldigt medel insats.

 

Lät som att eleverna var nöjda trots att dem inte uttryckte sig speciellt mycket eller frågade. Försökte visa och förklara och hoppas att dem blivit klokare.

 

 

Nervositet inför helgens tävlingar

Datum ~ 2012-05-15 | Tid ~ 10:23:07
Kommentarer (2) | Allmänt
Här kommer veckans planering!

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrclinic / tömkörning
Onsdag: Konditionsträning
Torsdag: Hoppning
Fredag: Tävlingsfix
Lördag: VRF 1.00m/1.10m
Söndag: VRF 1.10m
Har inte bestämt mig om det blir tömkörning ikväll eller om jag rider för eleverna. Skulle gärna tömköra men vet inte riktigt om jag kan visa detta på ett lämpligt sätt. Återkommer med beslut senare.
Ser fram emot helgens tävlingar i Vännäs, gäller bara att vi håller tungan rätt i mun och försöker presentera oss väl. Om du som läsare har vägarna förbi och äger en kamera vore vi ytterst tacksamma om ni fotar oss!

Coach och ponnyhoppning

Datum ~ 2012-05-14 | Tid ~ 13:40:28
Kommentarer (0) | Hoppning

Åkte ut till VRF under söndagen för att hjälpa våra duktiga ponnytjejer inför dagens LC. Bangång med Tova och Minette för att se ut lämpliga vägar och vart tjejerna skulle hjälpa ponnysarna på banan. Denna banbyggare presenterade en bra bana med flyt i, tekniskt ganska svår men helt klart genomförbar på ett lämpligt sätt.

 

Tova var först ut och framridningen såg T något tillbakadragen ut. Tova jobbade mycket med övergångar och att hitta ett lagomt tempo där hon vågar rida och där T hjälper henne. T hoppade trevligt och Tova hittade en bra ridning på framhoppningen. Väl på banan skötte hon sig mycket bra, alla hinder flöt på bra. Ett stopp då ponnyn blev lång men i övrigt en väldigt bra runda! Bra kämpat!

 

Minette fick jobba mycket med rytmen i framridningen och framhoppningen, våga hålla om med benen och samtidigt inte fastna i handen. Hon skötte sig bra, och med tanke på ombettslingen var hon väldigt snabb på att förändra sin ridning till ett hållbart koncept. Vilket hjärta R har! Banan flöt på bra, några mindre missförstånd men flytet mellan hinder var väldigt bra och kontrollerat. Denna ritt slutade med ett pet då ponnyn blev flack, men i övrigt en väldigt bra runda. Duktiga tjejer!

 

Våra andra två SURF ekipage skötte sig bra, Nataljé var placerad och Olivia hade en trevlig runda även hon! Ett ynka pet på sista hindret men en bra runda även där. Duktiga ponnytjejer !!

 

Därefter var det dags att hoppa ponny! Red fram en längre stund i skritt för att känna av vad jag hade under sadel. Vi hade våra oenigheter men redde ut det rätt fort och kunde därefter synka rätt bra. Tänka sig att jag inte behövde känna mig super stor på en c-ponny! Framhoppningen fungerade bra, men vilken skillnad det är att rida sto och valack måste jag säga! Väl på banan skötte sig lilla T bra, några mindre ryttarmissar och en maktkamp i vilja vid ett tillfälle på banan men i övrigt bra skulle jag påstå. Ritten slutade på 4fel pga en ryttarmiss på antal galoppsprång men bästa unghästekipaget och en rosett fick vi allt med oss.

 

Lyckad dag med många trevliga ritter från dagens ekipage, tyvärr en hel del avfallningar men ingenting allvarligt, hoppas att VRF tagit kvoten för året så att storhäst ryttarna slipper det nästa helg. Nu blir det att ladda om inför kommande helg där Skilla ska tävla båda dagarna.

 

Skillas resultat från gårdagens dressyr i Lycksele var lyckade. Godkända resultat i LB (borträknat felridning) och en miss i LA4 då hästen la tungan över bettet. Nya tag i dressyr nästa helg, me denna vecka är det hoppning i fokus!

 


Skellefteå i film lördag

Datum ~ 2012-05-13 | Tid ~ 19:09:52
Kommentarer (5) | Hoppning
Skilla 1.00m 0/0
Återkommer med filmen från söndagen då jag har tillgång till trådlöst nätverk för att hålla uppe kvalitéen på filmen.

Underbar känsla

Datum ~ 2012-05-13 | Tid ~ 01:18:11
Kommentarer (0) | Hoppning

Fredagens inlägg har blivit lite försenat pga olika saker, men här kommer det!

 

Åkte ut till stallet efter att ha kollat på utrustningen som jag precis publicerade, nya stövlar på ingång! Jobbad med lite gymnastiserande hoppning på banan. Fick ändra min ursprungliga plan med studs och serier då jag delade banan med Tova som dressytränade. Bra tajming då banan vanligtvis är tom!

 

Jobbade först med att hitta ett jämnt sug i båda tyglarna, senaste tiden har Skilla inte bjudit något stöd alls eller bjudit ojämt stöd. Tyckte mig hitta ett jämnt men väldigt lätt stöd i alla gångarter. Började hoppa fram på en saxoxer på ena långsidan. Denna fick Skilla rulla på flera gånger i båda varven för att hitta runda språng och försöka vänta kvar mot hindret. Tog lite tid innan fröken kunde spänna av och inte ladda järnet men den hysteriska lyckan låg bitvis kvar under hela passet. Tänkte mycket på mitt överliv och försökte hitta "lagom". När detta fungerade bra las oxern upp till en paralelloxer och jag började hoppa fram på räcket. Detta var uppbyggt som ett titthinder med en grind och en orm på, en vacker kreation. Skilla sög ordentligt på detta hinder och hoppade fantatiskt bra. Rullade även på detta i båda varven, varvade med att hoppa oxern för att inte Skilla skulle ladda ur för mycket.

 

Något ostadig skänkel och overksam sits bitvis då jag endast hade ett par olämliga skor att hoppa i. Skilla var studsig och väldigt het, men fin på hinder och bra språng vilket var det roligaste med passet. Bästa mamma filmade en snutt men det känns ej lämpligt att lägga ut då utrustningen på ryttaren var katastrof.

 

Lovar att publicera två av ritterna från SRK under morgondagen så ni får hålla er till tåls med dem. Kommer göra ett kombinationsinlägg på min vistelse på VRF för denna helg, söndagen kommer bjuda på ponnyhoppning och tävlingsdebut på fina T!

 


Ny utrustning

Datum ~ 2012-05-12 | Tid ~ 00:12:03
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagen spenderades med min bästa mamma! Vi åkte till Pegasus för att se ut ett par nya ridbyxor, som jag befarade hittade jag ingenting av intresse. De snygga ridbyxorna har antingen en passform som inte passar min kropp eller så var byxorna helskodda. Beslutade mig för att beställa ridbyxor och annat smått och gått som behövs framöver. I butiken stod jag även i valet och kvalet om att köpa nya chaps samt nya skor. Då detta beslut var väldigt svårt och visade sig vara väldigt dyrt om det skulle vara kvalité på sakerna landade beslutet på ett par nya stövlar istället. Med detta beslut kommer jag använda mina vanliga stövlar vid träning och trim i offentliga tillfällen och använda det nya stövlarna vid tävling och större träningar.

 

Stövlarna som är beställda är ett par nya **. Provade både modeller med och utan snörning. Uppdaterar när stövlarna finns för uthämning så får ni fundera vilken stövel jag valt. Ser verkligen fram emot dessa stövlar!

 

MH Supreem, Pioneer, Jacson, Bokaj

 

 

Kollade även ut ett par nya tävlingsridbyxor, ska ge mina helskodda en omgång med noppa-bort och se om dem ser representabla ut. Blir dem inte bra kommer även ett par nya tävlingsbyxor att inkasseras. Har ni erfarenheter om ridbyxor som noppar?

 

Kommer skicka iväg en beställning under helgen på andra hästartiklar, som nya tyglar, ridbyxor, piké, skydd och schabrak. Vill någon sambeställa kontakta mig via mail.

Skilla fick även med sig ett nytt svettäcke och en ny hink SeloE.  Uppdaterar med bilder vid tillfälle.

 


Transport till salu

Datum ~ 2012-05-10 | Tid ~ 23:32:37
Kommentarer (6) | Allmänt

är kommer före och efter bilder på transporten med och utan dekaler. Proffsigare att sälja rengjord och utan dekaler enligt mitt tycke. Att plocka ner Kiaras namn blev verkligen slutet på en era. Många fina minnen och en värme som lever kvar.

 

 

Underbart hoppsto

Datum ~ 2012-05-10 | Tid ~ 17:12:14
Kommentarer (0) | Annonser
Här kommer länken på en av hästarna som faller mig bra i smaken. Belgiskt sto -98. Tävlad upptill 1.40. Rekomenderas till dig som kommit en bit i din ridning och vill klättra i klasserna. Trevlig modell och verkligen en Evelina häst. överkomligt pris med tanke på åldern, bra som läromästare enligt mitt tycke.
Hittade fler hästar som skulle passa mig, alltid lätt att fönstershoppa hästar men skulle det komma till köp måste jag nog se över prislappen. Finns en mycket trevlig unghäst ute på annons men där är prislappen betydligt högre

Tunga dagar

Datum ~ 2012-05-10 | Tid ~ 16:25:31
Kommentarer (3) | Allmänt

Kortfattat vad som hänt det senaste dagarna:

Skilla har vilat tisdag-onsdag har endast pysslat och jobbat lite med streching. Återhämtningen från Skellefteå blev ordentlig denna gång för att ha bästa upplägg inför söndagens tävling i Lycksele då Rebecca ska tävla dressyr. Strechingen som jag gjort hela veckan är att lära Skilla buga, strecha långt bakåt böjd (mot bakbenet) för att få mer rörlighet i bålen. Kommer även strecha mer ordentligt efter träning och tävling och då även strecha rumpa och bogblad.

 

Under tisdagskvällen trotsade jag mig migrän och åkte ut till mamma och pappa för att byta till sommardäck på bil och transport. Vi tog även beslutet jag och min far att transporten ska säljas. Ställde iordning den genom att avdelaka samt skrubba den ren utvändigt. Riktigt bra måste jag säga att det blev, så nu ligger annonsen ute för allmänheten. Tanken är att vi ska köpa ett lättare släp i modell ny.

 

Åkte ut under förmiddagen idag för att motioner min häst samt sköta stalltjänsten. För dem som står mig nära har de senaste dagarna varit väldigt motiga och motivationen varit väldigt låg, i allmänhet och egentligen inte hästrelaterat. Det som varit tungt i hästvärlden är min stora önska om att ha fler än en häst, ha alla hastprylar som både jag och min häst behöver men veta att pengarna räcker inte alls till. Många ser det som en lyx att jag faktiskt har en häst. Självklart är jag enormt tacksam över min finaste stjärna, men för att utvecklas som ryttare och nå mina mål skulle det vara så mycket lättare och gå så mycket fortare om jag hade en till att träna, tävla, motionera och utveckla mina kunskaper. Ögonade igenom hästannonser igår och ska publicera några som föll mig bra i smaken.

 

Tillbaka till dagens motion så skrittade jag fram länge, närmare 30minuter på helt långa tyglar. Försökte bara hitta ro i kroppen och skjuta undan allt som är jobbigt och det som måste ändras i livet. Jobbade därefter Skilla i ett friskt tempo med mycket galoppjobb. Hittade ett riktigt bra sug i handen, bitvis belv hon stark men vilken underbar känsla när Skilla varit helt tom i handen de senaste två veckorna. Skilla var så lycklig och jag kände verkligen en sådan lycka att vara där, just då.

 

Stalltjänsten står mamma för under dagen då huvudvärken legat och pyrt under morgonen. Sitter på jobbet nu och funderar hur jag ska lyckas utöka min blogg. Ni mina kära läsare, behöver jag definitivt hjälp av. Vad vill ni läsa om, vad vill ni se och hur ska jag komma upp i läsarantal igen?

 

Vill byta desig på bloggen men känner ingen kunnig, om ni vet någon eller kan själv skicka gärna iväg ett mail med förslag.

 

 


Skellefteå RK del 2

Datum ~ 2012-05-09 | Tid ~ 14:43:44
Kommentarer (0) | Hoppning

Inför sista dagen i Skellefteå åkte jag ut till stallet i Bergsbyn tillsammans med Maria för att laste Lasse och Primo. Väl på SRK fick Skilla frukost och det drog ihop sig för bangång. Första klassen var en 1.00m klass bedömning A:0/A:0

 

Framridning / Framhoppning: Skilla kändes fokuserad och väldigt lung. Inför denna klass jobbade jag med övergångar och se till att hon var loss i båda sidorna. Framhoppningen fungerade väldigt bra och Skilla kändes riktigt på topp. Bra känsla, trevliga språng. Parerade högersidan för att hitta en jämn bjudning till bettet och fick en riktigt trevlig känsla innan det var dags för dagens första start.

 

Tävlingsbanan: Banbyggaren valde även denna dag att göra en mycket ologisk och märklig bana. Tekniskt svår och möjligheterna att välja vägar var väldigt obefintliga utan båda kortsidorna var avspärrade med hinder och gav många märkliga bågar och brutna linjer. Skilla kändes fin, vi hittade en bra rytm och ett bra flyt. Allt flöt på och grunden avlutades på 0 fel. Inför omhoppningen växte djävulen i mig, har aldrig trott jag haft vinnarskalle men oj vad fel jag hade. Beslöt mig för att rida på lite då lördagens ritt var för långsam för att lyckas med en placering. Skilla var väldigt med och allt var perfekt till sista hindret. Här inser jag i luften att min tajta välplanerade väg skulle vara mitt största misstag. I luften inser jag att vi kommer landa på fel sida av målstolpen och tar det snabba beslutet att vända och bryta balansen på hästen för att landa på rätt sida. Detta resulterade tyvärr i 4fel. Ritten i övrigt hade gett en 4:de placering. Kände mig ändå nöjd och var glad att jag satsade allt på ett kort.

 

Sammanfattning: Skilla kändes väldigt trevlig och vi hittade ett flyt som ledde till en överhängade känsla av lättsamhet. Alla hindren kändes pytte små och även denna klass gav känslan av "sky is the limit". Fantastiska häst! Ryttarmissen slog hårt, men hästen löste situationen på bästa möjliga sätt. Min fina.

 

Nästa klass för dagen var en 1.10m hoppning bedömning A:1A lagklass. Tyvärr hade SURF inget lag trots att vi hade 3starter i denna klass var inget lag anmält vilket var synd. Denna klass var tekniskt svår och gav inga möjligheter till korrigering om starten blev dålig. Såg Susanna rida denna klass samt klubbkompis Carolina Johannson rida innan det var dags att förbereda sig för helgens sista start.

 

Framridning / Framhoppning 1.10m: Framridningen var katastrofal, hästar överallt och krångel med inskick på banan och liknande. Detta resulterade i en väldigt lång framskrittning. I övrigt kändes Skilla trevlig och jämn även inför denna klass. Väl på framhoppningen fick jag coaching av Susanna vilket jag är väldigt tacksam för. Skilla hoppade helt fantastiskt bra och hoppade mig ur sadeln i ett flertal språng. Enormt bra känsla och hon var värd alla pengar i världen. Hoppade bara ett fåtal språng för att spara på krafterna och visa upp liknande språng på banan.

 

Tävlingsbanan: Anridningen till första hindret var katastrofal. Infångare och hinder gjorde det omöjligt att rida bra till första hindret. Skilla tjurade och möjligheten att korrigera, lägga en volt eller ändra anridningen var omöjlig. Hinder nummer 1-4 tappade jag all känsla i handen och hittade inget tryck alls. Hinder nr 4 överlät jag ansvaret till Skilla att faktiskt bjuda till och lösa situationen, det resulterade i ett pet. Shape up kom på hinder 5-6 och hinder nummer 7,8a-b samt 9 fick jag tillbaka något som kan liknas vid tryck för att sedan tappa allt till hinder nummer 10. Här var hon trött och orkade inte ge mer helt enkelt. Besvikelsen var enorm just efter avklarad ritt.

 

Sammanfattning: Fick många bra kommentarer om sista ritten men kunde inte alls smälta mitt missnöje. Efter att ha plockat av hästen sakerna, insett att hon somnade stående och var helt utpumpad på energi samt ett givande samtal kunde jag reflektera över ritten. Hästen var mentalt trött och orkade inte hela vägen sjönk missnöjdheten undan. Skilla gjorde faktiskt sitt jobb och var bitvis riktigt trevlig. Att hon inte presterade som på framhoppningen var tungt, men ett faktum. Min stjärna gjorde ändå sitt yttersta och kämpade tappert.

 

Stannade kvar för att se 1.20 klassen samt umgås med brudarna sista stunden. Sandberg red en riktigt bra 1.20 så även Nina Kindberg från min moderklubb. Rullade från Skellefteå med en trött häst och ryttare kring 18.00. Årets första borta meeting avklarat, två fina rundor och en magisk framhoppning. Tack Skellefteå för denna gång!

 


Kluven planering

Datum ~ 2012-05-08 | Tid ~ 12:42:04
Kommentarer (4) | Allmänt
Här kommer veckans planering. Uppdaterar med Skellefteå RK del 2 senare under dagen.
Måndag: Jogg 30min
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila (konditionsjobb låg form)
Torsdag: Konditionjobb låg form (vila)
Fredag: Gymnastikhoppning
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyrtävling Lycksele Lag DIV 2 (Rebecca)
Då Rebecca åker och tävlar på söndag blev planering lite annorlunda, väljer att Skilla ska vila två dagar efter Skellefteåtävlingen för återhämningen denna vecka. Vägt för och nackdelar med att låta henne vila tisdag-onsdag eller tisdag,torsdag mot varandra. Vill helst att hon bara går två dagar innan tävlingen, men att låta henne vila två dagar sammanhängande känns samtidigt mer givande. Funderar vidare och viss förändring kan ske.
Rebecca kommer tävla lagklassen på söndagen (LB:2) eventuellt LA:4 efter lagstarten. Beroende på hur min planering för helgen slår ut följer jag eventuellt med som coach och fotograf.

Skellefteå RK del 1

Datum ~ 2012-05-07 | Tid ~ 12:15:49
Kommentarer (0) | Hoppning

Delar upp helgens meeting i två delar då fredagsuppdateringen inte hunnits med.

 

Fredag: Åkte ut efter jobbet till firman för att skriva ut startlistor och ryttarmeddelande. Bra att ha koll och faktiskt få en översikt över helgens starter. Vanligtvis följer även en vägbeskrivning med för att hitta rätt och kunna kontakta TL om några problem uppstår. Då jag har bra kontakter i Skellefteå kändes detta inte nödvändigt. Åkte ut till stallet för att börja packa inför helgen. Utrustning, mat och allt som kan tänkas behövas för en lyckad tävlingshelg. Fick ovärderlig hjälp av min mamma med packningen och alla förberedelser för att sedan rulla från Umeå kring 18.00. Väl på plats i Skellefteå installerade jag Skilla i boxen ställa i ordning allt på anläggningen för att sedan spendera kvällen tillsammans med Maria. Taktik, banöversikt och liknande stod fredagskvällen för.

 

Lördag: Uppe innan tuppen begav jag mig till SRK för att morgonutfodra, startanmäla och visa vaccinationsintyg. Vädret var katastrofalt då nederbörden redan satt igång, snöblandat regn bjöd denna morgon på. Första starten var en 1.00m och under bangången ifrågasattset underlaget från fela håll, kort sagt - lervälling. Beslöt även för att starta och låta Skilla avgöra om underlaget var tillförlitligt eller inte. Skulle hon stå emot - skulle jag inte rida.

 

Framridning / framhoppning: Framridningen skedde i gamla ridhuset, framhoppning i nya ridhuset. Här kändes Skilla bra, mycket plats och jag hann känna av henne ordentligt i markjobbet. Red fram enligt tidigare upplägg med en låg form och kravlöst till en början. På framhoppningen kändes hon riktigt trevlig, lyckades slå ut en bom vilket var precis vad jag ville och känslan var bra. Hon svarade bra för hjälperna och kändes väldigt motiverad för dagens starter.

 

Tävlingsbanan: Tävlingen hölls utomhus i ett blött klimat med en lika blöt tävlingsbana. Skilla kändes positiv och stod inte alls emot trots det rådande förhållandet med väder och underlag. Grundomgången flöt på väldigt bra och vi fick många riktigt bra språng. Felfri i grunden vidare in i omhoppningen red jag ett stabilt tempo med rytm och vände upp lite tajtare på näst sista hindret. Felfri även i omhoppningen! Riktigt bra känsla då allt flöt på och kändes väldigt enkelt. Tiden räckte inte till för placering, men nöjd och väldigt glad var jag trots det.

 

Andra klassen för dagen var planerad derby klass och debut i 1.15m. Med tanke på att banan började fyllas med vatten, snöslask fyllde Skellefteå Ridklubb valde jag att inte debutera. Gjorde ett klassbyte och struntade i att starta då jag var tveksam på att underlaget och förhållandet skulle vara tillräckligt bra. En delad känsla då jag mer än gärna debuterat och fortsatt rida på den underbara känslan från första klassen. Beslutet om att inte rida var för att inte riskera en dålig debut och en dålig erfarenhet.

 

Sammanfattning: Dagen bjöd på allt annat än bra väder och bra förutsättningar. Trots detta var hästen enormt fin, hittade en bra ridning och höll en stadig rytm. Min första omhoppning avklarad där vi hade en överhängande känsla av lättsamhet och "sky is the limit". En bra tävlingsdag trots blöta skor, ingen känsel i fötterna samt geggig utrustning.

 

Kvällen spenderades i bästa sällskapet, käk, häng och mys tillsammans med de bästa brudarna. Kan inte annat än tacka för att jag får hänga på dessa brudar!

 


Dressyrjobb

Datum ~ 2012-05-03 | Tid ~ 14:50:06
Kommentarer (1) | Allmänt

Onsdag: Åkte ut till Åsen kring lunch för att jobba Skilla en sista sväng på banan inför helgens tävlingar. Red fram längst vägen, lång framskritt för att sedan börja jobba i en låg form och fokus på att hitta ett sug i bettet. Valde att rida på det raka bettet då Skilla vågar ta bättre stöd på detta och varit tom i handen senaste tiden. Hittade en bra känsla i handen och rätt jämn bjudning inte hundra nöjd men helt okej. Jobbade med rakriktningen samt ställning och böjning för att få med hela kroppen och få en bra helhetskänsla. Senaste dagarna har Skilla varit frippig men inte riktigt klivit på i galoppen, jobbade med mycket tempoväxlingar och faktiskt våga rida i övergångarna. Lossade fint mot slutet och fick rena byten, trevlig galopp och rakriktning.

 

Torsdag: Rebecca red till Ansmark och tillbaka, lät henne rulla på och bara tänka frammåt - perfekt inför tävlingen då markjobbet sattets under gårdagen. Mamma har smörjt min utrustning så packningen imorgon ska flyta på lite lättare och förhoppningsvis tar vi oss iväg i bra tid.

 


Spontan hoppträning

Datum ~ 2012-05-01 | Tid ~ 22:51:09
Kommentarer (1) | Hoppning

Åkte ut till stallet efter en massa mysprat med bästa Petra efter jobbet. Började med marktjänsten och stötte på Tova i all hast. En tanke slog mig, tänk om det finns plats på deras hoppträning vad bra det skulle vara. Sagt och gjort kollades det upp med tränare, transport till och från träningen och tänk vad bra allt blev! Har nu gjort årets första hoppträning ute.!

 

Framridning: Skilla kändes väldigt lugn, nästan seg och väldigt kontrollerad. Jobbade vidare med övergångar, ställning och lite övergångar för att hitta rytm och balans. Även detta ridpass kvar Skilla väldigt tom i handen och extremt känslig för hjälperna. När vi väl började galoppera var hon extremt laddad, hoppig och väldigt spänd. Bjöd på flertalet skolor ovan mark och rätt stimmig början av träningen. Får väl skylla på att det är så att vara vild och vacker!

 

Träning: Träningen flöt på ganska bra, backen var rätt hård och fick ingen stunds i sprången men det flöt på helt okej. Första rundan på banan hade vi onödigt många byten, luftsprång och trams för oss men väl på hinder presterande hon. Andra rundan var mycket bättre, jämnare och fick ett bättre flyt och mindre trams. Avslutningsvis hoppade vi en bana på ca 1.10m som gick bra för att vara första träningen. Några trevliga språng och en uppmärksam häst.

 

Sammanfattning: Första utomhusträningen avslutad - YIPPIE! Skilla skötte sig bra, suget i handen kom bitvis och fick en bra känsla som gav enorm motivation och längtan till kommande säsong. Fick bra tips från Elisabeth där jag ska hålla henne böjd på raka spår när hon inte är loss och avspänd för att minska risken för trams och byten. Elisabeth vill även att jag ska hålla fast när hon kastar sig iväg och böja igenom för att korrigera, vilket fungerade väldigt bra. Ska definitivt ta till vara på dessa tips och jobba vidare med markjobbet och rakrikningen. Något jag lagt ner ca 2 veckor på men som behöver massvis med mer tid innan det rinnger som vattenn. Nöjd med träningen och bådas prestation, långt ifrån topp prestation - men godkänt och lagom som första träning.

 

Tackar Elisabeth för träningen, Karin för skjutsen och både ekipage och banpersonal för att jag fick delta.

Morgondagens ridpass blir dressyr på banan med det raka gummibettet för att hitta lite sug och få ett stöd i handen. Jobba med rakriktning, balans och rytm.

 


Veckans planering

Datum ~ 2012-05-01 | Tid ~ 10:34:26
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer veckans planering ! Under gårdagen hade jag morgon i stallet och mamma hjälpte till med marktjänsten. Skilla fick sen en promenad i det fina vädret för att låta musklerna jobba lagom efter dressyrpasset för Ann under söndagen.

 

Tisdagens dressyr planeras på banan, lossa och kolla av att allting känns OK inför helgen, onsdag är planen att hoppa utomhus för att ladda ur det värsta inför helgen.

 

 

Måndag: 30min promenad

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Hoppning

Torsdag: Dressyr (Rebecca)

Fredag: Promenad i Skellefteå

Lördag: Tävling 1,00m / 1.15m(derby)

Söndag: Tävling 1,10m

 

Ni som följer bloggen och varit på om att jag ska börja blogga igen, det blir så mycket roligare om ni kommenterar och faktiskt sprider adressen.