Blåbärshoppning

Datum ~ 2010-05-31 | Tid ~ 23:40:22
Kommentarer (3) | Hoppning
Ursäktar den pisamt dåliga uppdateringen. Helgen har varit hektisk och har därför inte haft någon möjlighet eller någon motivation att uppdatera bloggen, så här kommer händelserna steg för steg.

Söndagen spenderades i Vännäs tillsammans med trevligt sällskap på en klubbhoppning (blåbärshoppning). Började morgonen som flagger där det allra minsta fick visa sina färdigheter. 20cm var ingångshöjden och där var barnen pyttesmå, de minsta hade ledare och fick sin första clearround rosett vid lyckad utgång.

Därefter var det dags för mina otroligt duktiga elever Ida och Nora att debutera med deras ponnyer. Båda tjejerna red första klassen (50cm) felfritt och skötte sig galant. Ponnyerna var lite motsträviga till en början men visade upp en god sida på tävlingsbanan. I 60cm klassen var barnen nöjda och kom där runt med 4fel respektive 0fel. Att ha varit med "från början" och sett den enorma utvecklingen var verkligenn gott för självförtroendet. Stora grattulationer till mina duktiga elever och deras duktiga ponnysar!

Därefter var det dag för mig och Skilla att rida dagens två högsta klasser (70cm samt 80) - så någon höjdhoppning var det inte tal om. God erfarenhet och en trevlig upplevelse var målet för tävlingen. Tänkte på detaljer och såg tävlingen som en god träning på en ny anläggning.

Skilla var otroligt fin i första klassen, mycket tryck och snärt me reglerbar och väldigt trevlig både i framridningen och framhoppningen. Hon gav en god ryttarkännsla och hoppade riktigt trevligt. Väl inne på banan skötte hon sig otroligt bra och behöll fokus på uppgiften. Högre tempo än Hippotävlingen och lite mer sug mot hindren gav en god känsla och en felfri ritt till publikens jubel.

I andra klassen hade vi lite oklarheter och ryttarmissar på framhoppningen men jag ansåg att dessa problem får lösas på banan, spara på sprången. Hälsade gladeligen på dommaren och laddade för en härlig runda, kanske lite väl mycket mot ettan. Kom i ett mellanläge och tryckte av min lydiga häst som hoppade stort och scoopade mycket. Av någon underlig anledning tappades både tyglar och stigbyglar i språnget, väl i backen började kampen om balansen. Den var där sen plötsligt utfärdade Skilla ett mäktigt luftsprång, jag hamnade på sidan och därefter blev Skilla stressad över klumpen som hängde på sidan och studsade sidleds till klumpen (läs ryttare) ramlade av.

Så nu har jag avklarat min första "tugga grus" upplevelse med Skilla. Hon stannade snällt och vi fick tyvärr utgå med avramling som anledning. Arg över balansmissen promenerade jag ut från banan för att senare inse att knäet inte bar mig och ryggen värkte. Nöjd över dagens andra insats men bitter över andra klassens utgång.

Nya tag i Vindeln då vi rider en 90cm och endast en klass. Bättre lycka nästa gång, tills dess blir det balansträning, serier studs och annat för att hitta gunget!

Fokusera

Datum ~ 2010-05-30 | Tid ~ 00:04:29
Kommentarer (0) | Allmänt
Kort uppdatering från dagen. Hjälpte en god vän lite innan lagklassen i dressyren idag. Längtar lite till det blir vår tur att glänsa ikapp med dressyrstaketet. Kvällen spenderades i stallet med gott sällskap. Flätade en häst inför morgondagens tävling. Red ut tillsammans med johanna och chan för att känna av inför tävlingen. Trevligt sällskap och fina hästar. Jobbade lite på banan, Skilla kändes trevlig och jag fokuserade mycket på att lätta av i innertygel. Är laddad inför imorgon och hoppas på en god erfarenhet!

Tveksamheter

Datum ~ 2010-05-27 | Tid ~ 23:45:06
Kommentarer (1) | Allmänt
Red ut tillsammans med Wella och Hanna idag efter gårdagens hoppträning. En mysig tur från Stöcksjö till Röbäck där hästarna fick sträcka ut lite. Sen blev det en lång skrittur hemåt, mysigt och avkopplande. Att  ha trevligt sällskap på en sådan tur gör verkligen pricken över i:et!

Har velat fram och tillbaka om helgens tävling, men jag är fortfarande anmäld och det lutar mot att det blir av. Mycket om och men, men jag ska försöka.

Självkänsla, teknik och ryttarstatus kommer kanske med tiden. Träna måste man väl för att bli bättre, önskar bara man kunde vända en tenikmiss från en dag till en annan. Hårdträning kanske ger de resultat som jag behöver. Nu är det ryttarmissar och svagheter som är fokus, hästen är topp och väldigt fin.

- Håller på få hem bilderna från debuten, uppdaterar när dem är mottagna!

Känslan

Datum ~ 2010-05-27 | Tid ~ 13:28:11
Kommentarer (1) | Allmänt

Glad över framstegen

Datum ~ 2010-05-27 | Tid ~ 00:04:42
Kommentarer (0) | Allmänt
Dagens planer att rida ut och jobba henne i alla gångarter blev tidigt på morgonen utbytta till tanken på att hoppträna under kvällen. Åkte till gymmet och tränade tillsammans med en nära vän och gjorde någon nytta. Därefter blev det stallet och gjorde klar alla stallsysslor i väntan på svar angående träningen. I sista stund fick jag svar och träningen planerades.

Kvällen var redan planerad så det krävdes lite justeringar för att få allting att gå ihop. Körde ner Skilla till anläggningen innan mitt planerade jobbmöte och hade den underbara turen att Rebecka (Chaplin) kunde göra i ordning henne, och rida fram inför träningen. Mötet drog ut på tiden så jag kom igång väldigt sent, men fick hoppa fram lite och hoppa när det andra var klar. Fick ingen större utmaning utan en enkel bana utan svårigheter som jag skulle styra runt. Träningen gick OK, red inte speciellt bra, men det var ändå helt ok. Fick berömm för framstegen som vi gjort tillsammans så nu är det styrketräning från ryttarsidan som ska förbättra allting.

Fick några OK språng, hon var ganska laddad och lite mycket uppåt (vilade igår) men skötte sig helt klart OK. Nervositeten inför träningen var rätt hög men laddade ur allt eftersom, rolig att visa upp skillnaden från provträningen till nu. (Tränaren var Buster Odlander).

Frustration

Datum ~ 2010-05-25 | Tid ~ 22:57:26
Kommentarer (1) | Allmänt
Dagen har varit full av frustration. Utan större anledning, vädret gjorde inte saken bättre. Åkte till stallet innan jobbet och gjorde stallsysslorna. Ingen ridning igår, blev ingen promenad när det regnade konstant.

Imorgon blir det en sväng i skogen, lite intervallträning lagomt inför torsdagens hoppträning. Känns skönt att få rida ordentligt  utan några större krav, hoppas att humöret är på plats imorgon igen. Lektionerna gick bra, teori på schemat pratade mycket med eleverna och hoppas att det gav någonting. Känns lite jobbigt med sommaruppehåll, mina tjejer är rutin och en bra stund i vardagen.

Hopptävlingen i helgen ser tveksam ut. Insåg en dubbelbokning som jag inte vill boka om och får det inte att gå ihop med båda. Prioriteringar som kanske måste göras och då ryker tävlingen. I dagsläget är jag inte ens motiverad att tävla, och då är det lika bra att låta bli. Får se om det går lösa men alternativet är en pay and jump nästa helg istället. Blir nog så, har inte avanmält än bara. Återstår att se hur allting utvecklas.

Det dåliga vädret ger dålig motivation

Datum ~ 2010-05-25 | Tid ~ 13:24:38
Kommentarer (0) | Allmänt
Då har man ringt och varit gnällig angående missödet från helgens tävling. Som en del av er kanske förstått så stod jag på tävlingsplats utan ett framskydd. (Ny förpackning öppnades på tävlingsplats och insåg att ett skydd fattades).

Butiken har varit stängd under helgen och måndag så därför fick samtalet vänta till idag. Ringde upp butiken som beklagade missödet och skulle givetvis skicka ett nytt skydd omgående. Förväntar mig någon typ av kompensation men väntar med det tills skyddet dyker upp, något sådant tog han inte på telefon. Men jag hoppas det med tanke på besväret som uppstod.

Börjar bli dags att röra sig mot stallet, promenad med hästen samt stallsysslor som ska uföras. Motivationen är i botten så jag hoppas att jag får annat och tänka på när jag väl är på plats.

Anmäld till min andra tävling, blåbärshoppning den här gången både 70 & 80cm. Lämplig höjd när det blir till att rida två klasser den här gången. Därefter är nästa lokala tävling inplanerad lite längre fram.
Blir spännande att se hur det går till helgen, två lägre klasser men förhoppningsvis en god möjlighet till erfarenheter och bra träning inför nästa 90cm.

Mina två elever ska även tävla denna helg så det blir coaching för småtjejerna innan jag rider min egen klass, bra för att hållla nerverna i styr!

Vägen till perfektion är långt, men jag ska dit en dag.

Åsenmästerskapen

Datum ~ 2010-05-24 | Tid ~ 22:41:10
Kommentarer (0) | Allmänt
Då var vårens mästerskap över för denna gång. Kvällen började med hamburgare och trevligt sällskap, banbygge och lite uppvisning från både hundar och småbarn.

Mätta och belåtna gjordes hästarna i ordning för kvällens tävlingar. Vår lilla bana har nog aldrig varit så välbesökt som denna kväll, 11 stycken hästar reds fram för kvällens hoppning. Ponnysar som storhästar delade på utrymmet som fanns för att värma upp hästarna för respektive klass.

Denna tillställelse var verkligen psykträning för min lilla bebishäst. Hästar överallt, skrittandes, travandes och galopperandes huller om buller gjorde henne väldigt laddad och något stressad. Hon hanterade situationen någorlunda bra och vi visade upp några blandade småskull men ingenting farligt eller nytt.

Red fram hästarna sen rullade vi gruppvis på framhoppning på några hinder. Tävlingshöjden för dagen var 60 och 70cm. Framhoppningen samt framridningen var omöjlig där plats och lugn inte fanns att hitta ett bra stöd och en god framåtbjudning. När det var dags för banan hittade vi ett bättre flyt och 60cm kom vi felfritt och hittade ett riktigt bra flyt. Nästa klass var lite svårare och vi fick ett pet efter en liten dispyt, alla hinder hoppades på första försöket så jag är nöjd med tanke på banans storlek.

Bra träning och erfarenhet till nästa tävling som är mer på allvar och förhoppningsvis lite bättre organiserad / säkerhetsmässig. Trevligt och en rolig upplevelse var det får alla inblandade.

Smakråd

Datum ~ 2010-05-24 | Tid ~ 12:25:17
Kommentarer (1) | Allmänt
Kom precis hem från en 2mil lång cykeltur tillsammans med min mamma. Som jag nämnt tidigare måste jag förbättra min kondition och styrka i benen för att utveckla min sits och uthållighet. Känns skönt när man utfört någonting bra!

Åker iväg mot staden för att vara smakråd åt Johanna som ska handla foder, ridbyxor och annat roligt i de olika butikerna som finns tillgängliga. Därefter åker vi mot stallet för årets mästerskap.

Blir att hoppa en 60cm idag, banan är liten och vill jobba med flytet och få runda fina språng. Spara på henne lite inför helgen! Som planeringen ser ut nu blir det en blåbärshoppning på söndagen vilket känns passande.

- Återkommer med uppdatering om resultat från kvällen och hoppas på att kunna fotografera litegrann!

Mysig kvällsritt

Datum ~ 2010-05-24 | Tid ~ 00:06:16
Kommentarer (2) | Allmänt
Red ut tillsammans med Johanna och Chan efter fodringen i stallet.
Jobbade hästarna i alla gångarter och red på nya sandvägar på andra sidan e4an. Skilla kändes pigg och alert och lite busig, men det brukar höra skogen till. Blandade småskutt visade vi allt upp men där emellan var hon riktigt trevlig. Mysigt sällskap och en trevlig avslutning på dagen, hästarna frustade förnöjsamt på hemvägen. Blir hårdträning framöver med "tygellängd" både för mig och Johanna om hästarna ska sätta mer muskler baktill och jobba vidare på halsmuskeln.

Funderar på att införskaffa en martingal att rida på till vardags, Skilla har blivit lite hög i huvudet och skulle behöva en stopp någonstans. Främst  i hoppningen men även i skogen, känns jobbigt att måsta rida med graman jämt.

Njuter fortfarande av fredagens tävlingsdebut. Ska titta på filmen under morgondagen för att se hur det faktiskt såg ut, än så länge har jag bara känslan. När möjligheten ges ska jag ta med kameran till en fotobutik och be om hjälp för att publicera filmklipp på bloggen.

Rider ni med hjälptyglar till vardags?
Vilka hjälptyglar använder ni om så är fallet.

Hippologum 22-21

Datum ~ 2010-05-23 | Tid ~ 00:32:26
Kommentarer (5) | Allmänt
Nu finns bilderna från 21-22 ute på hemsidan.
För frågor eller vidare information om bilderna kontakta mig via mail. Alla bilder tillhör mig och får ej användas utan tillstånd. Vänligen respektera detta.

Hippologum 21-22

Gårdagens debut

Datum ~ 2010-05-22 | Tid ~ 22:23:29
Kommentarer (0) | Hoppning
Hemkommen från dagens tävlingar. Idag var det hästskötare / fotograf som stod på schemat. Åkte med Hanna som bad om hjälp då hon stod med två hästar i samma klasser för dagen.

Mycket trevliga ekipage visade upp sina talanger / bristande talanger under dagens gång. Trevligt sällskap och bra väder gjorde en lång dag bra.

- Tillbaka till gårdagens debut för mig och Skilla.
Åkte ut till stallet tidigt på förmiddagen för att förbereda allting och vara på tävlingsplatsen i god tid för att slippa onödigt stress. Väl på Hippologum hade en god vän fixat uppstallning så Skilla skulle få landa lite innan det blev dags för dagens äventyr. Hade otroligt mycket support och hjälp från mamma, och hästskötare Jennifer som stod för tillsnyggning och knoppning av Skilla.

Nervositeten innan klassen är verkligen svår att beskriva. Har nog aldrig varit så nervös och spänd inför någonting tidigare. Kunde hålla nerverna i styr och när jag väl satt i sadeln så lugnade jag ner mig snabbt.

Skilla skötte sig exemplariskt på framridningen! Vilket temperament och vilken stjärna för att aldrig vistast på tävlingsplats förut. Red fram och hade ett trevligt sug i handen och en mycket arbetsvillig häst som rörde sig i kaoset på framridningen. Väl på framhoppningen scoopade min häst gärnet över lilla och tvingade mig att stanna kvar på det lite väl länge innan hon landade och började hoppa "lagomt".

Fick hjälp av Emma Wallgren på framhoppningen då nerverna började spöka lite smått. Fick inte hoppa fram som jag hade tänkt, och behövde därför coaching. Fick till några riktigt bra språng och nervositeten var som bortblåst.
Väl inne på banan tittade hon sig runt lite, med all rätt men fokuserade så fort det var dags att börja rida. Hoppade hela banan som planerat, hamnde väl diagonalt över ettan, blev en snäv sväng mot tvåan vilket ledde till ett frambensfel. Därefter flöt banan på bra, hade en rund och fin galopp mellan hindren, inte så mycket tryck som jag vanligtvis har men kom till bra ridning emellan. Debuten avslutades med 4fel och en otroligt nöjd ryttare.

Skilla skötte sig exemplariskt och bättre debut än denna kunde jag aldrig förväntat mig, eller drömt om!
Underbara häst överröstes med klapp och beröm och en trött och varm ryttare satt i chockfas långt efter ritten. Att vi klarade av det, så enkelt och så okomplicerat hade jag aldrig förväntat mig!

Bilder från tävlingen kommer så fort dem finns tillgängliga.
- Har inte tagit mig tiden att se filmen ännu, men oj vad underbart det känns!

Stort tack till: Jenninfer, Angelika, Mamma, Emma, Hanna och alla andra som gjorde min debut möjlig!

Debuten avklarad!

Datum ~ 2010-05-21 | Tid ~ 22:54:08
Kommentarer (3) | Allmänt
Dagens debut gick bättre än jag förväntat mig och oj vad fin min häst var!
- Uppdaterar mer kring resultat och liknande under morgondagen, jobbet kallar så jag måsste rusa!

This is the start of something good.

Nervös, med laddad

Datum ~ 2010-05-20 | Tid ~ 23:10:54
Kommentarer (4) | Hoppning
Nervositeten under dagen har varit på maxnivå. Har varit tankspridd, frånvarande men främst väldigt väldigt nervös. Tappade aptiten och sov oroligt inför något så enkelt som en tävling.
Efter dagens hoppträning känns nervositeten mer hanterbar och lugnet har börjat infinna sig.
- Kanske är det lugnet innan stormen, eller så har fokuseringen tagit vid.

Hoppträningen gick riktigt bra. Den var långt ifrån fläckfri och ett bra flyt träningen igenom. Hon var väldigt spänd och okoncentrerad till en början. Av någon anledning gjorde det mig lugn. Min ända tanke var, hon kan vara så här imorgon, hantera det på bästa sätt, rid och lös problemet. Precis det gjorde jag.

Fick några riktigt bra språng mot slutet och höjden ska nog inte vara något problem bara jag håller ihop nerverna och kommer ihåg att vara lugn. Prestationsångest är mitt mellannamn, men det ska vändas till någonting positivt för imorgon är det dags att "pröva vingarna". Vi är långt ifrån flygfärdiga men det är dags att prova, för att känna av pulsen och släppa lite på nervositeten.

Hippologum blir vår första tävlingsplats, så dyker ni upp där. Var beredd att se en nervös och spänd ryttare, för nu är det dags!

Fullspäckad dag

Datum ~ 2010-05-20 | Tid ~ 00:07:19
Kommentarer (5) | Allmänt
Full rulle från morgon till kväll. Dagen har varit fullspäckad med jobb, träningar och vardagliga sysslor. Åkte även runt stan för att leta tävlingsutrustning inför helgen.

Träningen för småtjejerna gick riktigt bra. En otrolig värme fick dem tampas med men kämpade på tappert och fick bra med återhämtning emellanåt. Jobbade med att hitta yttersida och forma undan innerskänkeln. Dem jobbade på bra och fick riktigt trevliga resultat. Tror dessa tjejer kommer bli riktiga fighters när dem har mer rutin även på tävlingsbanorna.

Skyndade vidare och plockade upp mamma för smakråd av tävlingsutrustning. Åkte runt på de olika butikerna som fanns tillgängliga i stan och insåg att utbudet var litet, och tiden för kort. Avklarade en (tom) butik, men fåtalet varor då dem har öppning under vecka 22 har dem inte fått hem något märkvärdigt. Blir nog en trevlig hästsportsbutik när dem kommer igång. Trevliga lokaler och ett brett utbud förväntar jag mig när nyöppningen sker.

Andra butiken och dagens sista innebar mindre och större köp inför tävlingen eller vardagen vilket gillades otroligt. Uppdaterar med bilder under morgondagen då inköpen förhoppningsvis är kompletta.

Hämtade även ut ett paket som jag beställde under helgen, så håll er till tåls. Imorgon blir det att prova nya tävlingsridbyxor vilket är ett måste inför kommande tävlingar.

Vad har ni för tävlingsridbyxor?

Uppladdning

Datum ~ 2010-05-18 | Tid ~ 23:43:50
Kommentarer (5) | Allmänt
Inkallad på extrajobb idag då en arbetskamrat var sjuk la mina hästplaner på is. Hade tänkt pyssla och prova på att knoppa inför helgens spektakel men tiden räckte tyvärr inte till. Världens bästa mamma tog hästen idag, fixade stallsysslorna och mockade även ur hagen.

Tänkte åka förbi stallet efter kvällens lektioner för att knoppa men kände mig trött och slut i kroppen. Imorgon blir det extrajobb igen och stallet blir senare på eftermiddagen / kvällen. Räcker tiden till ska jag ge mig hän till "provknoppning", blir det inte snyggt får det nog vara inför helgen, men oj vad snyggt det skulle vara om jag lyckas.

Imorgon blir det ett medelhårt pass, alla gångarter men inget som blir för ansträngande. Kommer hoppträna torsdagkväll så jag hoppas på att energin finns kvart till fredagen också.

- Hur viktigt är det att vara stiliga / representabla på tävlingsplats?


(bilden är lånad)

Vårstädning

Datum ~ 2010-05-17 | Tid ~ 22:59:22
Kommentarer (0) | Allmänt
Så nu är vårens städdag på Åsen avklarad för den här gången. Samlades och snyggade upp kring stallplatsen och hagarna. Bra arbete även av de små som kämpade med att hjälpa till. Mysigt med fika som belöning till vårt arbete.

Red ut tillsammans med Emelie och O.P när allting var avklarat. En skogstur i alla gångarter för att lätta på gårdagens träningsverk. Skilla kändes glad och fylld med energi, lite stel i vänstersidan men ingenting som inte lössnade under ridturen.

Känner mig nervös inför helgens äventyr, funderar kring upplägg, träning och vila och håller tummarna för att min utrustning ska hinna komma innan det är dags!

Underbart väder och så glad över vilka underbara stallkamrater man omges av!
- Hur lägger ni upp ridningen inför en tävling?

Utmattad men nöjd

Datum ~ 2010-05-16 | Tid ~ 21:24:13
Kommentarer (7) | Allmänt
Började morgonen med att utfodra och släppa ut nio otåliga och monster till hästar innan det var dags för andra dagens dressyträning. Skilla blev ovanligt stressad över att bli lämnad och hamnade helt ur fas. Väl på SURF fortsatte oroligheterna och lossnade inte alls så fort och bra som jag önskat. Det ostadiga vädret tvingade oss att rida innomhus vilket varken jag eller Skilla gillade. Desto mer rörelse och påhitt runtom, detso mer fokuserad är hon på att sköta sig, vara med mig och jobba för mig - otroligt nog.

Väl inne i träningen började hon lossna lite lätt, började fokusera och jag kom till någon sorts ridning. Fortsatte jobba med föregående dags tänk, hitta mer yttersida och få henne mer ihop och under sig. Stärka sidorna och jobba med att spåra alla fyra ben. Skilla skötte sig bra och gjorde det hon skulle, men känslan var inte alls lika magisk som under gårdagen. Träningsverk, morgonstress och ridhuset drog ner gårdagens underbara känsla. Min trötta kropp kämpade så mycket den orkade, men jag fanns inte till i ridningen så mycket som jag önskat.

Ann var väldigt nöjd med resultatet för dagens träning och tyckte hon jobbade på fint bra i formen och i ett bra arbetstempo och en trevlig takt. Jag saknade den sista känslan men kan inte skylla detta på hästen utan ekipagets dagsform. Som jag förklarade för Johanna, hade den här träningen skett för två veckor sedan hade jag varit lyrisk. Men eftersom gårdagen var som på rosa moln blev dagens träning lite plan. Åsikterna för hur det känns och hur det syns var lite kluvna idag, men det är nog bättre att det syns bättre än det känns, än tvärtom.

Orkar knappt hålla uppe ögonen och kämpar för att hålla mig sittandes, så utmattad är jag efter två sena nätter med endast fåtal timmars sömn. Prestationerna hade varit bättre med bättre förutsättningar. Men vi har kommit lång väg, och vänta bara tills vi glider in och briljerar!

Lyckad dressyträning

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 20:52:34
Kommentarer (3) | Allmänt
Så var första dagen avklarad med dressyrträning för Ann Hammarlund. Jobbade med sidförande, hitta yttersidan och mycket lösgörande arbete. Skilla skötte sig riktigt bra och var otroligt trevlig, så fin att jag bara satt och log nästintill hela passet. Fick massor av lovord och beröm för det jobb jag lagt ner och fått utdelning för.

Sidförande som tidigare varit Skillas problematiska bit i träningen flöt på bra idag. Det är fortfarande mycket jobb innan vi gör korrekta skänkelvikningar, men sidförande fungerar och hon har börjat vinkla in bakbenen något.'

En underbar känsla när allting faller på plats och bara fungerar. Galoppen var av bra grund, lite öppen i formen och studsig i högergaloppen men trevlig resterande. Som ryttare måste jag verkligen sluta plocka i innertygeln och rida mer med yttertygeln mot innerskänkeln. Det kommer säkerligen när vi tränat mer, men det ger sådan otrolig känsla när jag gör rätt / fel.


Imorgon ska vi jobba vidare och jag har en känsla av att hon kommer vara ännu finare än idag! Ser fram emot morgondagens träning. Stora pluspoäng till Skilla, nu är största jobbet med min sits, inverkan och "ryttarfel" innan vi synkar 100%. Mer styrka från Skillas sida kommer ge bättre kvalité på rörelserna och ökningarna, men härifrån satsar vi mot toppen.

Har även funderat, knoppa eller inte till debuten?

Bloggtävlingar!

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 18:04:37
Kommentarer (0) | Allmänt
Klicka på bilderna för att komma till bloggtävlingen!

Must haves

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 16:46:45
Kommentarer (4) | Allmänt
- Piké tröja 4färger + vit / svart
- Färgade ridbyxor
- Matchade dressyrset (schabrak, lindor)
- Svart dressyr schabrak
- Vitt dressyr schabrak
- Matchande hoppset (shabrak + luva) svart
- Matchande schabrak/lindor - piké tröja

Svart dressyrsadel - Wellington

Svart hoppsadel
Svarta Veredus Carbon Gel + Young Jump


Svart GPA / Charles Owen
Svart Pikeur kavaj

Vita ridbyxor - sadelskurning

På min must haves lista har jag äntligen börjat kryssa för saker jag handlat. Kavajen hänger på plats inför debuten, sadeln är godkänd och kommer betalas inom kort. Veredus skydden är beställda och hinner förhoppningsvis dyka upp innan första tävlingen. Visst finns det många saker kvar som ska beställas och inhandlas, men vi jobbar på det!

Arbetsvillig häst i det underbara vädret

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 03:55:08
Kommentarer (0) | Allmänt
Dagens ridpass gick riktigt bra. Red ut barbacka och lossade på lite spänningar inför morgondagens dressyträning. Jobbade med sidförande, ställning, böjning och rakriktning. Skilla uppförde sig väldigt bra och var riktigt trevlig i formen och lös och fin i båda sidorna. Fick en bra trav som var trevlig att sitta i, ur dressyrsynpunkt något för tussig och för lite aktivitet i bakbenen men för att jag ska våga trava barbacka är det endast de tempo jag sitter kvar i.

Upptäckte två mindre "blöder" som Skilla fått av årets första mygg förmodligen. Att värmen var sanslös idag gjorde inte saken bättre. Hittade inget sår, någonting som ömmade eller såg farligt ut. Kvällsansvarig lovade att ringa om läget försämrades och har inte mottagit något samtal så ingen anledning att vara orolig.

- Brukar era hästar reagera på årets första mygg / brems?

Ser fram emot morgondagens hoppträning, nu blir det sängen för att sova några timmar. Har morgonutsläpp för att sedan återvända till stallet innan träningen. Hoppas att någon finns på plats för att fotografera!

Anmälningen till debuten är AVKLARAD.

Hiss eller Diss

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 03:50:52
Kommentarer (4) | Allmänt
Här kommer nästa inlägg med Hiss eller Diss.
Ett ponnyschabrak med hästar på samt svarta detaljer.
Något ni tycker är gulligt och passande åt ponnysarna eller är detta schabrak för mycket t.o.m för en ponny?

Personligen är det verkligen inte någonting jag skulle använt ens på en ponny. Den rosa färgen är OK men alla dessa små detaljer och svara springade ponnysar blir i mitt tycke FÖR mycket.

Hoppträning i regn

Datum ~ 2010-05-14 | Tid ~ 01:02:10
Kommentarer (2) | Övningar
Började med att galopperade över bommarna längst ner på ridbanan. Studs över dem första bommarna, ett galoppsprång studs över de andra bommarna. När denna övning flöt på i båda varven började vi att höja upp bommarna och avslutade med en studsserie.

Skilla var väldigt luftig och tog mina förhörhållningar väl ordentligt. Studsade och hoppade tills jag hittade mellanläget och kunde lätta av i rätt läge. Gillar att hon är tillbaka i sitt gladla energiska läge igen. Hennes lugna backande var ovant och konstigt. Att hon studsar och hoppar, det är "som hon borde vara" i mina ögon.

När studsserien fungerade gick vi över till att hoppa med oxern. En snäv sväng upp till oxern vilket ledde till lite väl mycket back från min sida. Studs och en något tillbaka Skilla hittade inget bra läge mot och fick därför jobba med distanserna. Hittade ett OK läge och jobbade därefter vidare med kombinationen. Räcke in ett galoppsprång räcke ut. Kom stort in på räcket första gången fick tokbacka mellan och klättrade över räcket ut. Hittade ett bättre flyt in andra gången och därefter flöt det på bättre och bättre. Kastade mig in över räcket för att komma på i mitten att det blev supertrångt, rättade mig själv till andra gången.

Avslutade med att hoppa en kortare bana, studsserie, kombination och avslut med oxern. Hade en riktigt bra känsla träningen igenom även fast det finns mycket att förändra. Helt fantastisk känsla när allting klickar och hon ställer upp för mig till 110%.

En känsla som jag unnar alla ryttare

Datum ~ 2010-05-13 | Tid ~ 20:58:58
Kommentarer (0) | Hoppning
Städningen av anläggningen gick riktigt bra.  Nu börjar det bli snyggt och prydligt och se ut som ett dommartorn och inte ett förråd. Visst finns det en del saker vi gärna slängt, som inte är använt på åratal, men som skulle "saknas" av vissa som gillar det gamla.

Mycket skrot blev kastat och förhoppningsvis blir det mer ordning framöver. Nu har vi gjort vårat och resterande fortsätter med övervåningen på söndag.

Hoppträningen gick otroligt bra. Vi slapp regnet nästan hela träningen och Skilla skötte sig väldigt bra. Hon var super laddad och väligt energisk. Att hon vilade igår hade nog sitt till, men jag gillar min pigga glada studsiga häst som haft semester det två senaste träningarna.

Hoppade kombination, studs och en tajt sväng mot en oxer - där hade vi mest problem. Att behålla galoppen i den snäva svängen utan att den skulle bli studsigt och för mycket energi uppåt var svårt. Men det gick till slut.

Skilla var otroligt fin redan i framridningen men lite överilad i galoppen, studsig vilket fick mig att klämma lite väl mycket med sitsen vilket ger henne mer energi att studsa. Känslan av att försöka bromsa men insikten i att jag drev otroligt mycket omedvetet var lite svår och något jag måste fundera mer på. Men hon skötte sig bra och var riktigt trevlig.

När jag tänker tillbaka på vart vi började och vart vi är idag är förvandlingen enorm. Jag har en fruktansvärt fin häst som kommer bli bättre än jag någonsin anat. En känsla som jag önskar alla ryttare får uppleva någongång.

Provade nya utrustningen, pullarnosträns med tillhörande förbygel/martingal i svart med klinkers. Inte mitt förstahandsval, men faktiskt riktigt stiligt. Mässingspännen, mässingträns samt underbara tyglar! Blir att satsa på den utrustningen den här säsongen för att skaffa någonting annat till nästa år.

Uppdaterar med övningen när jag har tillgång till min dator.

Dags för en insats

Datum ~ 2010-05-13 | Tid ~ 09:44:57
Kommentarer (3) | Allmänt
Dags att göra en insats för klubben och idag är det hoppsektionens tur att dra sitt strå till stacken. Städning av anläggningen och lagning av viss trasig utrustning står på schemat. 12.00 samlas vi tappra för att börja med vårstädningen. Förhoppningsivs kommer anläggningen vara snyggare, bättre och helare när vi väl är klara.

Därefter blir det en avstickare mot stan för att åka på kusinbarnsdop. Tillbaka till stallet och hoppträna för den här veckan. Blir uppe på Åsen då vi är det enda träningsekipaget den här gången.

Är super laddad och längtar verkligen till träningen, ska prova lite ny utrustning och be om smakråd för att sedan avgöra om den ska behållas eller återlämnas.

Förhoppningsvis får jag med mig min mor som kan filma eller fotografera.

Helgens fotografering

Datum ~ 2010-05-12 | Tid ~ 13:24:10
Kommentarer (4) | Allmänt
Här kommer länken till hemsidan och helgens fotografering: Vännäs

Finns frågor eller funderingar kring bilderna på hemsidan kontakta mig via mail.
Bilderna är skyddade av copyright och får därför inte kopieras eller användas utan mitt godkännande.
Möjlighet till förstoring / försäljning kommer finnas inom kort.

Multitasking nästa

Datum ~ 2010-05-12 | Tid ~ 12:30:02
Kommentarer (0) | Allmänt
Sitter med bilderna från helgens tävlingar. Vilken tid det tar att gå igenom alla och välja ut de bättre bilderna. Tyvärr hann jag inte fotografera så mycket som jag önskade då jag var hästskötare samtidigt. Hoppas att ni gillar några av bilderna.

Lägger upp länken så fort bilderna finns tillgängliga på hemsidan.

Samling

Datum ~ 2010-05-12 | Tid ~ 00:11:56
Kommentarer (2) | Allmänt
Red ut tillsammans med Anna (Wella) och hennes klasskompis Julia som fick låna Salle. Solen kikade fram precis när vi satt upp på hästarna men det blåste ordentligt under hela turen. Hästarna var lite nippriga och på tårna av vädret. Bäst av alla hästar skötte sig skilla, yngst och grönast. (+)

Jobbade mest med skritten och lite med traven då Julia inte suttit på hästryggen på många år. Skilla kändes fin och ärlig i formen utan att tippa in huvudet utan hade ett jämt stöd i bettet.

Då tiden rann iväg blev lite bråttom hemåt och jag fick galoppera henne lite mera för att hinna hem. Otroligt trevlig och en samlad och fin galopp. Mycket energi men kontrollerad och samlad vilket kändes helt underbart.

Imorgon blir det uteritt med lite tyngre jobb, ska försöka ta mig ut mitt på dagen och rida Ansmark runt och jobba alla gångarter. Har inte beslutat om jag rider med eller utan graman utan det återstår att se.

Börjar bli dags för vårstädning i stallet, packa undan alla vinterprylar och ställa uppe på stalltaket, smörja utrustning och snygga till i skåpet. Ska försöka ta mig tid till detta under morgondagen. Av någon konstig anledning har jag känt mig väldigt stressad i slutet även fast jag inte haft mycket att göra.

Återkommer efter nästa ridpass eller när jag har några större nyheter.
- Har fått ett otroligt bra erbjudande men som spräcker min budget ordentligt. Kluven kring detta och önskar det fanns en lätt utväg där jag tillgodoser mina behov och min budget.

Tidig morgon

Datum ~ 2010-05-10 | Tid ~ 22:03:50
Kommentarer (0) | Allmänt
Började morgonen med att ha utsläpp och morgonfodring. Hade lyckan att ha med min underbara mamma som hjälpte mig att fodra och släppa ut de skötsamma hästarna.

Fick hjälp med mockningen och andra stallsysslor så jag passade på att rida ut i det fina vädret. Skilla var rätt trevlig men satt fast rätt ordentligt i vänstersidan. Inte sådär stum och stel som tidigare utan bara lite mer motstånd. Jobbade med övergångar och rätt mycket ställning / rakriktning.

Spänningarna lossnade och hon jobbade i en riktigt trevlig arbetsform. Inte för låg men absolut inte för hög utan precis där jag vill ha henne. Härlig känsla att det gav resultat med ridningen så tidigt på morgonen.

Därefter drog jag vidare mot gymmet och körde hårt i ca 1½h för att styra vidare mot jobbet.
Kan gladeligen meddela att Ann Hammarlund kommer upp i helgen och jag har fått plats båda dagarna!

Framtid

Datum ~ 2010-05-10 | Tid ~ 00:26:42
Kommentarer (0) | Allmänt

Dags för shopping

Datum ~ 2010-05-09 | Tid ~ 15:06:31
Kommentarer (6) | Allmänt
Gårdagens tävlingsdag i kombination med lite sömn för mycket att göra har lämnat sina spår. Släpade mig upp ur sängen tidigt imorse för att hjälpa mina små tjejer. Nora och Ida red sereidressyr idag på deras ponnyer. Superduktiga tjejer som kom ihåg banorna, satt kvar i rodeouppvisning och orkade rida hela programmet igenom. Bra resultat fick dem också! Små detaljer som kommer plocka upp poängen men en riktigt godkänd ritt från båda ryttarna.

Fastnade lite på tävlingsplatsen och såg några fler hästar. Åkte vidare mot Åsen när det blev för mycket skitsnack och tiden ramlade iväg. Jag har aldrig förstått mig på att folk orkar gnälla, klaga och vara så missunsamma gentemot varandra. Typiskt ridsporten men det är verkligen inte uppskattat på något plan.

Tömkörde Skilla en stund efter att stallsysslorna var avslutade. Hon skötte sig bra och jobbade riktigt fint en stund. Än så länge är jag för okunnig, och grön för att uträtta några underverk i tömkörningen. Gör mitt bästa och hoppas att jag gör någon nytta där imitten. Jobbade både på raka och böjda spår i alla gångarter. Flyttade runt tömmarna lite med och utan inspänning för att hitta bästa läget där hon var ärligast i formen. Hittade ett bra läge och betydligt bättre än tidigare. Fick några fina rörelser och avslutade med en ökad trav som jag drömmer om att sitta ner i, i framtiden.

Blir att inhandla tävlingsutrustning omgående om vi ska debutera snart. Hade tänkt beställa Veredus (carbon gel + youngjump) men hittar inget billigt och bra ställe. Eventuellt någon matchande huva +schabrak finns i åtanken men viktigast är nog ett nytt träns. Ska ta mig för att beställa det under morgondagen, köpa en pullarnosgrimma så kan jag byta dem vid tävling.

Kavaj och skjorta ska också inhandlas, förhoppningsvis i veckan så har jag allting klart. Har inte anmält mig och detta måste göras omgående. Ska krångla med licenserna under morgondagen.

Lång dag med goda resultat

Datum ~ 2010-05-08 | Tid ~ 20:27:21
Kommentarer (4) | Allmänt
Telefonen ringde 06.50 då det var dags att börja röra sig mot dagens tävlingsplats. Efter ca 2h sömn var jag förvånansvärt pigg och hoppade i kläderna och begav mig ut i stallet. Hästarna var lastade och klara och vi rullade från stallplanen bara några minuter senare.

Väl på tävlingsplatsen startanmäldes hästarna (Salle 1klass, Wella 1klass). Lastade ur hästarna och började promenera med Wella som startade som nummer två av dessa hästar. Insåg att multitasking att leda häst, fotografera och agera hjälp på framridningen var omöjligt och lastade därför på Wella igen.

Tävlingen drog igång och Salle var först ut av våra hästar. Han skötte sin tävlingsdebut på bästa tänkbara sätt och avslutade rundan med 4fel pga missförstånd mellan häst och ryttare. Nöjd häst och ryttare med dagens debut och goda resultat. Agerade hästskötare och ledde runt Salle medan Hanna sprang och hämtade nästa häst (Wella).

Hanna och Wella var på strålande humör, väldigt pigg och snärtig på framridningen och banhoppningen var som en barnlek. Äntligen fick allting flyta på och ekipaget kom till sin fulla rätt på tävlingsbanan igen! Här slutade rundan med noll fel och ett nöjt ekipage.

Salle efteranmäldes till 1m klassen efter sitt strålande ekipage i 0.90 och här var dem mer synkade och fick till en riktigt fin grund och omhoppning. Dubbelnolla och ett bättre flyt i denna klass. Hästbyte och sen var det dags för Hanna och Wella att gå in och rida en runda fylld med fart och fläkt. Trevlig grund och en väl satsasd omhoppning ledde till en andraplacering i klassen.

Klubbkompisen Nina Kindberg red sin första tävling för säsongen och även sedan uppehållet på hästen Corville H med strålande resultat. Dubbelnolla och vass tid i omhoppningen. Därefter var det dags för stallkompisen Emma Wallgren och OP att rida sin första klass för dagen. En bra runda med lagomt tryck ledde till placering och även här en dubbelnolla.

Här grattulerar vi även Nina Kindberg (1placering) samt Emma Wallgren (3djeplacering) klubben gick i denna klass hem med tre prisrosetter på fem ekipage.

Därefter var tävlingsbiten och hästskötarejobbet över för vår del. Stannade kvar för att titta på Nina och Emma som var redo för sin andra klass. I denna klass slutade det även med rosetter för Nina och Emma, en femte och sjätte placering(?). Stora grattulationer.

Uppdaterar med bilderna från helgen på hemsidan så fort möjligheten finns att lägga upp och märka dem. Hoppas snarast möjligt men vet ej om energin i min kropp tillåter under kvällen. Håll utkik!

Debuten är bestämd för vår del!

Stora resultat av hård träning

Datum ~ 2010-05-07 | Tid ~ 18:59:01
Kommentarer (3) | Allmänt
Magkänslan har verkligen varit på topp efter gårdagens hoppträning. Stallsysslorna idag bestod av att fixa för Skilla och Chan för att sedan promenera i det fina vädret. Tänkte om och begav mig ut barbacka i solen. Skilla skötte sig otroligt bra och var riktigt fin stora delar av ridturen. Hon bestämde sig även för att matte skulle få träna på travnedsittningen och jobbade på väldigt fint. Traven är väl inga större problem, avsaktningarna är däremot betydligt mycket jobbigare. Jobbade med halter, ställning och rakriktning på vår lugna tur.

Imorgon får Skilla vila om ingenting stort förändras. En välförtjänt vila efter en veckas jobb och stora framsteg både på träning och i vardagen.

Imorgon åker jag till Vännäs som hästskötare till Hanna och Wella. Tar med mig kameran så förhoppningsvis tillåter vädret fotografering. Uppdaterar under tävlingen eller när jag finns på plats hemma igen.

Ett stort steg

Datum ~ 2010-05-07 | Tid ~ 01:40:43
Kommentarer (5) | Övningar
Vilken underbar tränare och underbara träningskamrater jag har!
Kom till anläggningen stormandes från jobbet ca 19.17 slängde på mig utrustningen och möttes av en färdigbyggd bana, och framskrittad häst. Vänliga Matilda kunde ta Skilla som handhäst tillsammans med Almelou som jag skrev om förra veckan. Satt upp, kände lite på henne för att sedan börja rida fram.

Tog det stora steget idag och red fram utan gramantygeln som varit min trofasta vän på hoppträningarna. Hon var väldigt mjuk och fin samt lättreglerad. Något låg i formen som hon varit senaste veckan. Utan gramantyglar och med ny sadel, hur skulle denna träning sluta ställde jag mig själv frågan.

När hästarna var varma samlades vi för att börja rida fram hästarna i en markarbetsövning. Började i höger galopp över två bommar för att sedan fortsätta runt på en volt. Över bommarna igen, mjuk båge över första bommen på linjen, avbrott vänstergalopp för att hitta volten med två bommar, volt och över bommarna igen. Låta hästarna pusta och samma sak igen tills allting fungerade bra.

Efter en lyckad framridning och markarbetsövning bestämde jag mig för att ta det stora steget. Att träna helt utan gramantyglar, på vinst och förlust. Därefter var det dags att hoppa banan. Ingen framhoppning utan alla fick börja med att hoppa banan på låg höjd för att hitta flytet, vägarna och nogrannheten mellan hindren. Jag och Skilla började då jag inte har nerver att stå och vänta allt för länge.

Började att hoppa banan med en dålig galopp, forsatte med denna taskiga galopp banan igenom. Fick henne inte framför mig, under mig eller med mig vilket resulterade i vingliga vägar, några utbrytningar och missförstånd. Skilla var ofokuserad och tittig på skuggorna som omgav alla hinder. Jag som ryttare satt inte alls på plats där jag skulle, hade ingen fokus på min egen kropp och gav henne inga möjligheter att göra första rundan bättre än hon faktiskt gjorde. Hon ställde upp och vi krånglade oss igenom banan. Det var inte vackert, och absolut inte bra ridning från min sida. Men jag red hela banan och vi tog oss igenom den, lyckligtvis.

Andra rundan började lika taskigt som första rundan. Med en dålig galopp, dålig ridning och en ryttare halvt liggandes på halsen som tryckte med sina ben allt hon var värd. För en gångskull gick Skilla inte fram som hon brukar. Eller borde, enligt mitt tyckte. Ovanligt nog skulle jag vilja påstå. Därav mitt "framstupa sidoläge" ridning. Inte effektivt, men med lite ork i kroppen var det resultatet av mina försök att rida på frammåt och samtidigt vara mjuk och inte ställa för höga krav.

Efter halva banan fick jag nog! Gjorde halt, ruskade om mig själv var så frusterad över min dåliga ridning, hennes långa låga form och markbundenhet att det var nog. Satt mig tillrätta och "började om" mitt i banan. Kom till en helt annan ridning, bra var den inte men betydligt bättre. Sista linjen fick jag en bra känsla och kunde känna att vi var påväg tillbaka  igen.

Skrittade länge då resterande träningskompisar skulle hoppa sin bana. Satt och funderade på mina brister, vad jag skulle förändra och hur jag skulle aktivera henne på bästa sätt. Frustration kan leda till mycket dåligt, men änven vända någon dåligt till någonting bra.

Fick hoppa om några linjer i slutet av träningen, såg till att galoppen var bra, hon var hos mig och var luftig och framme som hon borde vara. Red an på linjen med fem galoppsprång och avslutade med en hög oxer. PERFEKT emellan hindren, perfekt språng över oxern - oj vilken underbar känsla! Fick komma på linjen en gång till, lite bättre tryck in för att få ett bra språng över grinden, hoppa oxern och vidare på ett räcke. Hon trampade om och hoppade nära(!!). Tog om sista bågen och fick till ett stort språng på räcket vilket var precis det jag önskade.

Efteråt kände jag mig mer eller mindre lyrisk. En underbar känsla som nästan tvingade mig till tårar. Att det ska vara så svårt att komma till ridning, hitta fokus och släppa nervositeten! När jag sitter rätt, rider rätt så är hon verkligen en dröm. Inte allt för många unghästryttare som kan tycka att unghästen blir "för snäll" när hon går lång låg emellan hindren när man inte kräver någonting. Bortskämd har jag nog blivit stundtals.

Den avslutade linjen gav en sådan känsla att jag blir knäsvag bara av tanken. Kanske är debuten inte så långt bort. Vi kanske inte hinner till utsatt datum, men steget är taget och vi tänker kämpa oss närmare och närmare tills vi kommer ut och visar vad vi går för.

Att vara på två ställen samtidigt

Datum ~ 2010-05-06 | Tid ~ 13:56:45
Kommentarer (2) | Allmänt
Planerna för dagen är att åka ut till anläggningen direkt efter jobbet för att hoppträna. Där finns hanna redo med hästen klar för att påbörja träningen snabbast möjligt. Helst skulle jag behöva vara på två ställen samtidigt. Träningen börjar samtidigt som jobbet slutar. Förhoppningsvis får jag hjälp av en god vän med framridningen. Uppdaterar efter träningen!

Väntan är över

Datum ~ 2010-05-05 | Tid ~ 22:52:10
Kommentarer (8) | Allmänt
Äntligen har min ny sadel kommit!
Har fått hem en Henri de Rivel Fletcher för prov och förhoppningsvis köp. Har provridit i en likadan tidigare och gillade den skarpt. Den låg bra och ger utrymme för Skilla att bredda en bra bit till. Den klämmer ingenstans och flyttar sig inte trots att den är lite bred.

Red ut utan graman, första gången på många dagar nu. Hon började att vara spänd, trippig och riktigt okoncentrerad. Hoppade runt över vägen för minsta rörelse eller ljud. Efter en stunds jogg började hon slappna av, hittade en trevlig låg form med mycket tryck bakifrån. Något tung och lite väl låg stundtals, jobbade med att hitta en lite högre form, men avslappnad och rund. Hittade till det där perfekta läget under flera tillfällen på ridturen. Galoppjobbade henne lite, ökade minskade tempot samt samlingen. Riktigt trevlig och sammarbetsvillig när vi hittade varandra. Längst bort på turen öppnade sig himlen och det började hagla. Skilla hatar verkligen nederbörd och blev störd och tappade helt fokus efter det. Det glimmade till några gånger på hemvägen men inte alls samma som när vi först började ridturen. Hittade tillbaka till en trevlig arbetsform med alla ben på rätt plats och nöjde mig efter det.

Imorgon blir det hoppträning. Ska prova den nya sadeln, få ett utlåtande och därefter bestämma mig om den ska köpas in eller om den ska skickas tillbaka. Jag håller tummarna att den håller sig på plats även i hoppningen. Jag trivs bra med den, och Skilla verkar trivas med detta exemplar som är rak och jämn i stoppningen.

Dålig planering

Datum ~ 2010-05-04 | Tid ~ 22:19:41
Kommentarer (4) | Allmänt
Var en sväng på gymmet på morgonen, hade planerat dagen noga för att hinna rida och göra stallsysslor innan privatlektinon

Hade en god plan för dagen som varit fullspäckad från morgon till kväll. Efter gymmet insåg jag att min perfekta plan sprack, ordentligt. Jag hade tänkt fel och tappade en hel timme! Det ledde till att jag stressade i stallet, red ut tillsammans med Anna. Planen på en lång tur runt Ansmark var bara att drömma om. Lätt jogging i ca 50minuter resulterade min ridtur i. Stressade till anläggningen för att hinna till lektionerna, planerade övningar lite snabbt och sedan var det dags för privatlektionen. Tjejerna skötte sig riktigt bra och ponnysarna var superfina, tur för mig ville barnen rida samma övning som förra veckan!

Kvällens ridlektioner var väldigt spännanade. Hoppning stod på schemat och hästarna skötte sig över förväntan. Några avvikelser men annars var hästarna riktigt bra. Star, den nya ponnyn var okomplicerad och enkel att ha med - till min stora förtjusning.

Ingen hoppträning denna kväll som ni kanske förstått, åkte ut till stallet efter lektionerna var slut och jag assisterat på ridbanan. Stallsysslorna har nog aldrig kännt större, drygare och fler än just ikväll. Gjorde allt jag skulle och rullade hemåt.

Vad vill ni att jag tar upp i nästa faktainlägg?

Otroliga resultat

Datum ~ 2010-05-04 | Tid ~ 00:00:02
Kommentarer (2) | Allmänt
Äntligen har jag tagit mig för att skicka iväg sadlarna för försäljning.
Smörjde upp och snyggade till båda sadlarna, förpackade dem väl och nu väntar dem på postens kontor för att åka vidare under morgondagen. Förhoppningsvis värderar försäljaren dem väl och säljer dem innom kort. Skulle vara skönt med en smärtfri affär som är snabb.

Inväntar en ny hoppsadel i mitten av veckan, hoppas den dyker upp innan torsdagens träning!

Kom ut i stallet betydligt mycket senare än jag planerat men vädret vände och kvällen blev finare än jag anat. Jobbade med galoppintervaller och tempoväxlingar. Skilla hittade den en lång låg form med riktigt bra ryggaktivitet och bra tryck i bakbenen. Samma känsla som förra hoppträningen. Häftigt med mycket tryck i en rund och elastrisk häst. Behandlingen har verkligen gett resultat. Inga onödiga spänningar i vänstersidan och otroligt mjuk och trevlig. Världens bästa magkänsla och fick till en otroligt bra travökning. Hemåt var hon piggare och mer uppåt men reglerbar och riktigt trevlig. Tränade även på lite sidförande i galoppen för att hålla henne mjuk i sidorna.

Nu laddar jag för torsdagens hoppträning och därefter blir det att ladda vidare. Den här känslan ska jag behålla så länge som möjligt, underbart!

Imorgon blir det privatträning för ponnytjejerna innan ridskolans lektioner.
Ska även prova den nya ponnyn i någon av grupperna - spännande.

Resultat från behandlingen

Datum ~ 2010-05-03 | Tid ~ 12:25:57
Kommentarer (11) | Allmänt
Gårdagens pass blev enligt rekomendation lugnt. Jobbade henne i skritten och traven något för att få henne avslappnad och rund i sidorna. Sen behandlingen har hon varit väldigt laddad och full av energi. Att hålla henne på backen och till en lugn gångart har verkligen varit svårt. Hon har visat styrka i både piaff  och passage när jag hållit fast henne när hon själv velat gå iväg. Spännanade när hon är stark nog se hur bra hon utför dessa rörelser.

Slappnade av något bättre på hemvägen när hon fått trava en bit, jobbade lite med tempoväxlingar. Ett kort pass enligt order av equiterapeuten för att jobba lite mer under måndagen. Då energin sprutade ut genom öronen fick hon galoppera en raksträcka i arbetsgalopp. Lång låg form där hon var riktigt trevlig och galoppen resulterade en avspänd och mjuk häst.

Vänstersidan som tidigare suttit fast ordentligt släpper bättre och bättre. Tror behandlingen ger fina resultat för kommande säsong och träningsperiod.

Upptäckte under gårdagen att vår tilltänkta tävlingsdebut inte har någon "mini" lokal klass. Ingångshöjden ligger på 0,95 vilket gör mig lite tveksam. Att debutera på den höjden känns lite oroande. Ska diskutera detta med min tränare, kolla av vad hon tycker och tänker. Kanske måste vi flytta på debuten men då står jag där själv när det väl är dags utan tränarstöd.

Återstår att se hur det går på kommande träning i veckan, för att sedan ta ett beslut.
Hade ni flyttat på debuten för att träna vidare (på egen  hand).
Eller hade ni debuterat 0,95 med hjälp av tränaren?

Under sommaren kommer vi mestadels stå tränarlös om det inte ändras på något sätt. Känner att träna varje vecka (nästintill) är ett måste för att få bättre rutiner och jobba vidare där vi är. Måste kolla upp vilka tränare som finns tillgängliga under sommaren för att behålla kontinuteten.

Öka kraven

Datum ~ 2010-05-02 | Tid ~ 12:54:58
Kommentarer (2) | Allmänt
Kommer tyvärr ha stora problem att uppdatera någonting under dagen då jag börjar jobba 16-00.
Planen för idag är att rida ut, jobba med skritten och traven lite mer än under gårdagen. All energi som hon hade igår lär finnas idag också. Ska försöka jobba henne lite mer och öka kraven lite.

Hoppträningen blir flyttad men än är det inte säkert vilken dag. Det lutar mot torsdag men då har jag tid hos naprapaten och får "ridförbud". Återstår att se hur jag kan lösa det. Fredag är en hektisk dag!

Minnesvärt

Datum ~ 2010-05-02 | Tid ~ 03:38:04
Kommentarer (5) | Allmänt

Laddad med energi

Datum ~ 2010-05-01 | Tid ~ 18:26:47
Kommentarer (1) | Allmänt
Red ut en sväng idag på min något överladdad häst!
Efter att ha behandlats på onsdagen och vilat torsdag var det en effektiv promenad som ägde rum igår. Skritt och travpasset idag var spännanade. Mycket energi som hon inte riktigt visste vad hon skulle göra av vilket resulterade i både piaff och passage.

Loss och fin i vänstersidan så när överskottsenergin lägger sig hoppas jag på en mjuk och trevlig häst!
Hoppträningen i veckan blir förmodligen flyttat en dag eller två då hopptränaren ska tävla.

Riktigt tjusig blev Skilla efter gårdagens vårtvätt!